Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 88bdd400c600da42d252a9eede272dea

Sankt Hallvard ble drammenser

Hallvard fra Huseby ble drammenser da Drammen markerte sine første 200 år med stor og påkostet festivitas i løpet av helgen.

Feiringen av jubileet må betegnes som vellykket, men så har da også millionene rullet. Den største gaven til byen var havnevesenets ni millioners investering i den nye maritime storstuen, som ble åpnet med dampende dampskip, Strømsgodset Musikkorps og opptil flere veltalende ordførere.

De fornemste gjestene var utvilsomt Kongen og Dronningen, som ble traktert med både mat og drikke fra Lier. Utpå søndagskvelden var kongeparet og tusener andre samlet på Bragernes torg for å overvære en jubileumsforestilling om byens historie, og blant byens historiske størrelser fikk Hallvard fra Huseby en sikker plass.

Det er fint og flott at liungen har fått en sentral plass både i Drammen og Oslo, men det er nå engang fra Lier han kom og det var i Lier han gjorde gjerningen som senere ga ham helgenstatus.

Lier bør ta tilbake Sankt Hallvard når kommunen, med utgangspunkt i formannskapslovene som la grunnlaget for den nåværende kommuneinndelingen, om ikke så lenge har mulighet til å feire 175 års jubileum. Fontenen på Bragernes torg må gjerne bli stående, men Hallvards tilhørighet til Lier bør slås fast en gang for alle.

De øvrige delene av Drammens jubileumsfeiring vil bli dekket av lokalpressen på stedet.

Forrige artikkel:Bortetap for SpabraNeste artikkel:Medaljehøst for liunger
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Sndag 19. juni 2011 23:28: thomas pedersen
homorkester ?
Mandag 20. juni 2011 07:12: Knut A. Andersen
Det var Strømsgodset Musikkorps som sørget for musikken, og vi har nå oppdatert artikkelen.
Mandag 20. juni 2011 11:23: Thur Vandreren
St. Hallvard Drammenser? Ikke bare at Oslo har stjålet den men nå vil også Drammen ha æren. Drammen var ikke påtenkt en gang når Hallvard levde. Dessuten et vel også Lierfjorden den gang og ikke Drammensfjorden. Det er flere som hører til Lier som er spist av Drammen.Heia for den ekte Liungen Hallvard Vebjørnsen het han vel tror jeg. Ha en god dag.
Tirsdag 28. juni 2011 19:20: Ytre lier
Det var jo i dette området det skjedde. Jeg synes det er veldig hyggelig at vår hovedstad ønsket å bruke St. Hallvard! Alle som leser historien vet at det skjedde i Lier, vet ikke om dette er noe de lærer om på barneskolen i Oslo. Men når jeg gitt på barneskolen fikk vi lære om Lier historien pluss en tur rundt bygda.
Det er uansett strålene reklame for bygda vår, som mang av oss er glad i!
Tirsdag 28. juni 2011 21:12: Redaksjonen
Det er selvsagt hyggelig at både Oslo og Drammen verdsetter Hallvard fra Lier. Da jubileumsforestillingen på Bragernes torg skapte inntrykk av at det var Hallvard som sørget for å forene Strømsø og Drammen, ble dessverre både reklameverdien og troverdigheten sterkt redusert.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode