Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

Det har blitt en god tradisjon her i Lier, å markere St. Hallvardsdag. I år det 6.året på rad vi følger opp tradisjonen. Området er de siste to årene rustet opp i et samarbeide mellom grunneierne og kommunen. Det er gjennomført bedre skilting, parkmessig forskjønnelse, hellelagt kultursti, restaurering av St. Hallvards kilde, utarbeidelse av spennende undervisningsopplegg i lokalhistorie…også kalt Huseby-kista…m.m.

Friluftsgudstjeneste m /spennende og innholdsrikt kulturprogram ! Steinar Solbakken og Frode Askekjær er dagens prester.

Har du vært inne i en gravhaug ?Ikke det, her har du en enestående mulighet! Thea Breivik forteller norrøne myter og vikinghistorie med utgangspunkt i Huseby- kista. Inne i søndre gravhaug finnes en potetkjeller som i dag brukes som gårdslager. Arrangementet finner sted på Huseby gård i Lier(søndre og nordre). Det er et variert kulturprogram, med Friluftsgudstjeneste m/ Sylling Sangkor og Hennumsmusikken. Korpsmusikk og sang vil sett oss i skikkelig maistemning. Brageteatret vil gi en ”smakebit” fra årets St. Hallvardspill.

Lier Husflidslag demonstrerer vikinghåndverk og tar oss med inn i en myteomspunnet og fargerik tidsepoke. Salg av kaffe og vafler. Ta gjerne med sitteunderlag eller campingstol.

Kort sagt en spennende og opplevelsesrikt program – i naturskjønne omgivelser - alt skjer i løpet av 2-3 timer. Presse og publikum ønskes velkommen !

Huseby – et historisk sentrum i Lier.

På 700-tallet var gården et høvdingsete, datidens småkonger bruke gården som utgangspunkt for å holde kontroll og makten ved like. Her finnes to mektige gravhauger, som er satt i sammenheng med gravhaugene i Borre. Begge gravhaugene har en bautastein på toppen, på søndre gravhaug står det en gravstein fra 1350. Originalen er flyttet inn i Frogner kirke og det er satt opp en vakker kopi. Etter legenden skal Hallvard Vebjønsson, St. Hallvard, være født og levde sitt korte liv på Huseby. St. Hallvards brønn ligger her fremdeles og lokker folk og turister til stedet, hvor den hellige og helsebringende kilden ligger. Infotavler, parkering og tar du turen til Huseby, så vil du kunne fornemme den historiske susen – som hviler over området.

Program • KL.11.00 – 12.00: Friluftsgudstjeneste – med Sylling Sangkor og Hennumsmusikken St. Hallvardsspillet 2004 – ’smakebit’ v/Brageteatret • Kl.12.30 13.30: Vikinghistorie, norrøne myter og ”Husebykista” v/ forteller Thea Breivik • ”Husebyfolket”, Lier Husflidslag demonstrerer vikinghåndverk • Salg av kaffe og vafler

Arr. Frogner kirke og kulturkontoret

Flere saker fra arkivet

Vakker søndag på Huseby

Femtende mai var fra gammelt av obligatorisk helligdag til minne om St. Hallvard av Huseby - mannen som ved sine gjerninger fikk betydning for hvordan vi ser på oss selv.

St. Hallvards to dager i mai

Den kjente liungen Hallvard Vebjørnsson har sin egen festdag i den katolske kirke. St. Hallvardsdagen er 15. mai, men vil i år også markeres 12. mai i Lier.

Setter søkelyset på St. Hallvard

Mange møtte opp da feiringen av St. Hallvard begynte litt på forskudd i dag, og tirsdag 15. mai blir det pilegrimsvandring.

Feiret Liers helgen

Med pilegrimsvandring fra Frogner kirke til Huseby og Gullaug markerte mange liunger Hallvardsdagen i går.

Full pakke i Lier på Hallvardsdagen

Søndag 15. mai er St. Hallvards dag, og aldri har Lier hatt et mer omfattende program for markering av Liers egen helgen, som Drammen og Oslo alltid har tatt langt bedre vare på.

Lagkompiser på pallen

Jørn Huseby, NMK Lier vant sammenlagt, mens nabo Tor-Erik Wam tok bronse under Nordisk mesterskapet i ATV.

Ingen nordmenn vil ha jobbene

- De er her av en eneste grunn, de vil jobbe, sier bonde Amund Huseby til Nationen i dag. Han sikter til polakkene og ukrainerne som er avgjørende for gårdsdriften hans.

Sankt Hallvard ble drammenser

Hallvard fra Huseby ble drammenser da Drammen markerte sine første 200 år med stor og påkostet festivitas i løpet av helgen.

Pilegrimer gikk til Huseby

Heftig regn, minneseremoni og elvefestival kunne ikke hindre 25 vandrere i å gjennomføre en lenge planlagt vandring langs Olavsvegen fra den katolske kirken i Drammen til Olavskilden på Huseby i Lier.

Måtte forlate huset

Flommen har gjort store skader hos familien Huseby i Baneveien

St. Hallvards dag på Huseby

Fint vær, god tale og tankevekkende preken, musikk, kaffe og sveler. 15. mai, en viktig markering i Lier

Pilegrimer på vandring

Liernett har fått innsendt et par bilder fra pilegrimsvandringen under Kulturnatten 2007

Utrolig følelse

Det sa Jørn Huseby fra Baneveien etter han gikk til topps for første gang, og Team Honda hadde gjort så gode prestasjoner i NM-runden på Elgane sist helg.

Verdig markering

Dårlig værmelding og mørke skyer la ingen demper på fremmøtet til pilgrimsvandringen på Hallvardsdagen på lørdag.

Liunger dominerte

Preben Sagbråten (tv) ble nr 3 i juniorklassen, Tor-Erik Wam ble nr 2 i eliteklassen og Jørn Huseby gikk helt til topps i Norgescupen i helgen.

Lidir vikinglaug til Gudvangen

Lidir vikinglaug fra Lier tok en tur over fjellet til Gudvangen

Kulturminnedagen 2007 i Lier

Masse kulturtilbud for hele familien på Lier Bygdetun – søndag 9.september

Friluftsgudstjeneste på Svangstrand

Prest, prost og biskop. Alle var med på å gjøre torsdagskvelden på Svangstrand til en hyggelig opplevelse.

Friluftsgudstjeneste

Trivelig friluftsgudstjeneste på Tveitesetra.

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Liunger på landslaget

ATV-kjørerne Tor Erik Wam og Jørn Huseby var på samling i Lierdalen på lørdag sammen med sammen med trener Tommy Nordstø (tv) fra Tranby.

Storslått markering

Hovedmarkeringen av Kulturminneåret 2009 i Lier vil være et opplegg hvor folk inviteres til å oppsøke kjente steder med kulturminner i kulturlandskapet, marka og skogen.

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

Topplasseringer i Sverige

Under et sekstimers lagkonkurranse tok Tor-Erik Wam, Jørn Huseby og Bendik O. Johnsgård på Meren ATC s førstelag en tredjeplass, mens andrelaget ble nr 5.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

I kirken i jula?

Kirkene blir ikke alltid like mye besøkt, men på julaften er det som regel fulle kirker. Her gir vi deg oversikten over kirkene i Lier denne jula.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor

Velkommen til gårds, biskop

Onsdag ønsker sogneprest Frode Askekjær biskop Laila Riksaasen Dahl velkommen til gårds og til Sylling.

17. mai-programmet 2010

Grunnlovsdagen er som vanlig fylt av store og små aktiviteter rundt på barneskolene i Lier.

Liers nye, gamle vandringsvei

Pilegrimsveien er blant Liers mest spennende, men dessverre også mest ukjente veier.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Mulig togpåkjørsel i Lier

Lokfører meldte fra om påkjørsel av en person på jernbanelinja ved Huseby.

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Minst 1000 dekar ødelagt

Over 1000 dekar ødelagt - 20 bruk har hittil innrapport til sammen 750 dekar hittil, sa jordbrukskonsulent Lars Kyllingstad til Liernett i ettermiddag.

17. mai i Lier (2006)

Her finner du fullstendig program for 17. mai for alle skolene i Lier (2006)

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

FØRJULSMARKED - LIER GML.STASJON 2003

LIER HUSFLIDSLAG / LIER KUNSTFORENING / LILLE STASJON/ "KJERNEHUSET"/”TOGET”KAFE/FRUENE PÅ HAUGESTAD OG GODSLAGERET ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS STORE MARKED !

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor.

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Nye generasjoner lærer

Fjerdeklassingene ved Hegg skole fulgte godt med da Nils Johan Rønniksen fortalte om dramaet over Lier i 1940.

Sylling sangkor 1974-2004

I Aulaen på St. Hallvard hadde over 300 mennesker i går kveld løst billett til jubileumskonserten til Sylling sangkor. De fremmøtte ble servert et variert repertoar, mye god sang og musikk og mang en god latter.

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Romjulstur til fots

Sol og vakkert vinterlandskap gir ro og stillhet langs en sledevei i Øvre Lier.

I kirken i jula?

Kirkene blir ikke alltid like mye besøkt, men på julaften er det som regel fulle kirker. Her gir vi deg oversikten over kirkene i Lier denne jula.

Julekonsert i Frogner kirke

Høvik og Lier Skolekorps byr på et variert program onsdag 16. desember

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Juletid er kirketid

Skal du i kirken i jula? Her finner du en enkel oversikt

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Innenfor målsettingen

Jørn Huseby fra Lier var Norges beste poengplukker under EM for ATV i Nederland i helgen.

Programmet for 17. mai 2011

Barneskolene i Lier har som vanlig egne arrangementer på 17. mai. Programmet for hver skole finner du her.

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

Feiret i Frogner

Tradisjonen tro var mange samlet til feiringen av Olsok i Frogner kirke i går kveld.

Kan steke seg til London-OL

St. Hallvard Håndballklubb forsøker å steke vafler hele veien til London-OL.

Sylling sangkor med lokalsang

Det er viktig at et kor markerer seg i lokalmiljøet

Video: Skiftende vær over Lierdalen

Lengst nord i Lierdalen ruver Hørtekollen, «Den gruelige Precipice», som en tysk reisende omtalte den på 1800-tallet.

Hillary Clinton ville se liungen

Utenriksminister Hillary Clinton tok fatt i ordfører Fabian Stangs kjede og ville vite mer om hovedpersonen.

Ukas Kulturminnepost

Et samarbeidsprosjekt mellom Lier kommune og Lierbygda O-lag

Med fortida inn i framtida

Terje Bautz er redaktør for den elektroniske historieboka. Han håndterer et redskap som burde brukes mye mer i norske skoler

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Sunn mat ved E-18

Den nyåpnete Marchè Bistro Lier Nord garanterer fersk tilberedt mat for både liunger og veifarende langs E-18 ---

Nesten umulig å holde ren

Det er svaret kultursjef Ingeborg Rivelsrud har til kritikken om at St. Hallvards kilde ligner på en gjørmepøl.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Hva skjuler seg i bakken?

Ved en tilfeldighet fikk jeg vite at det finnes en del gull i Norge. En artikkel på Internett, hevdet at gullforekomster var spredt ganske jevnt ut over verden, og at det sannsynligvis finnes like mye gull i Norden, som i for eksempel Klondyke og Sør- Afrika.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Juvvandring

En opplevelsesrik sensommerkveld ved Asdøltjern i Vestmarka.

Friluftsgudstjeneste

Barnedåp på Vikervollen

Boligbrann under kontroll

Bolighus på Nøste i brann i morgentimene fredag

Lier i dopguide på nett

Internasjonalt nettsted gir hasjrøykende turister informasjon om mulighetene for å bli "høy" i Lier

Kulturnatten

Lørdag er det klart for en ny Kulturnatt i Lier

Postene er lagt ut

Mamma Mette Justad, pappa Håkon Kylland og barna Tuva og Erle var på åpningsdagen for Liertrimmen.

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni

Hjemmepåske på ski?

Blir det like fint vær som på palmesøndag, bør turfolket ta en tur til Skimten og nyte utsikten fra Storsteinsfjell

Storband til bygda

Holmestrand Storband, et av landets eldste storband, avlegger Sylling kirke en visitt søndag 26. april

Familie på randen

May–Britt Nystrøm med familie opplever tilværelsen som utrygg på toppen av Meren sandtak

Pilgrimsutstilling i biblioteket

Pilgrimsveien mellom Tønsberg og Trondheim går gjennom Lier.

Skjærtorsdag i Gullaug kirke

De rundt 30 som var med på gudstjenesten i Gullaug kirke i dag, fikk en fin opplevelse.

Den kulturelle skolesekken.

I ei tid der kultur og skole er utsatt for sparekniven, kommer ei gavepakke av de sjeldne. 180 millioner skal årlig brukes på å tilby landets grunnskoleelever et likt og godt kulturtilbud. Pengene er tenkt brukt til å gi elevene en kulturell identitet og et forhold til egne røtter.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Stemningsfull juleavslutning med kulturskolen

I går kveld var det julekonsert i Frogner kirke. I løpet av en drøy time ble det presentert et variert program. Det er mye musikalsk talent i Lier.

Lierfestivalen

Vi legger ut en rekke bilder fra Lierfestivalen.

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Lege i Amerika med røtter i Lier

Dr. Jesse Hennum på Abbott sykehus i Minneapolis er tredje generasjons innvandrer og har røtter på Søndre Hennum.

Lierepler og familiedag --

Klovnen Bobo er en barnas favoritter, og han kommer igjen på årets eplefestival. Her finner du hele programmet --

Lier før og nå

Under valgkampen i 1965 spikret en ung høyrepolitiker opp valgplakater på stolpene langs det som den gang var hovedveien mellom Drammen og Oslo, nærmere bestemt mellom Huseby og Lierkroa.

St. Hallvardelever i Frogner kirke

Korister fra Musikklinjen på St. Hallvard deltar sammen med band og solister i kveld.

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.