Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8775269882a74bb125e579a270eb1cfa

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

Det har blitt en god tradisjon her i Lier, å markere St. Hallvardsdag. I år det 6.året på rad vi følger opp tradisjonen. Området er de siste to årene rustet opp i et samarbeide mellom grunneierne og kommunen. Det er gjennomført bedre skilting, parkmessig forskjønnelse, hellelagt kultursti, restaurering av St. Hallvards kilde, utarbeidelse av spennende undervisningsopplegg i lokalhistorie…også kalt Huseby-kista…m.m.

Friluftsgudstjeneste m /spennende og innholdsrikt kulturprogram ! Steinar Solbakken og Frode Askekjær er dagens prester.

Har du vært inne i en gravhaug ?Ikke det, her har du en enestående mulighet! Thea Breivik forteller norrøne myter og vikinghistorie med utgangspunkt i Huseby- kista. Inne i søndre gravhaug finnes en potetkjeller som i dag brukes som gårdslager. Arrangementet finner sted på Huseby gård i Lier(søndre og nordre). Det er et variert kulturprogram, med Friluftsgudstjeneste m/ Sylling Sangkor og Hennumsmusikken. Korpsmusikk og sang vil sett oss i skikkelig maistemning. Brageteatret vil gi en ”smakebit” fra årets St. Hallvardspill.

Lier Husflidslag demonstrerer vikinghåndverk og tar oss med inn i en myteomspunnet og fargerik tidsepoke. Salg av kaffe og vafler. Ta gjerne med sitteunderlag eller campingstol.

Kort sagt en spennende og opplevelsesrikt program – i naturskjønne omgivelser - alt skjer i løpet av 2-3 timer. Presse og publikum ønskes velkommen !

Huseby – et historisk sentrum i Lier.

På 700-tallet var gården et høvdingsete, datidens småkonger bruke gården som utgangspunkt for å holde kontroll og makten ved like. Her finnes to mektige gravhauger, som er satt i sammenheng med gravhaugene i Borre. Begge gravhaugene har en bautastein på toppen, på søndre gravhaug står det en gravstein fra 1350. Originalen er flyttet inn i Frogner kirke og det er satt opp en vakker kopi. Etter legenden skal Hallvard Vebjønsson, St. Hallvard, være født og levde sitt korte liv på Huseby. St. Hallvards brønn ligger her fremdeles og lokker folk og turister til stedet, hvor den hellige og helsebringende kilden ligger. Infotavler, parkering og tar du turen til Huseby, så vil du kunne fornemme den historiske susen – som hviler over området.

Program • KL.11.00 – 12.00: Friluftsgudstjeneste – med Sylling Sangkor og Hennumsmusikken St. Hallvardsspillet 2004 – ’smakebit’ v/Brageteatret • Kl.12.30 13.30: Vikinghistorie, norrøne myter og ”Husebykista” v/ forteller Thea Breivik • ”Husebyfolket”, Lier Husflidslag demonstrerer vikinghåndverk • Salg av kaffe og vafler

Arr. Frogner kirke og kulturkontoret

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode