Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Familie på randen

May–Britt Nystrøm med familie opplever tilværelsen som utrygg på toppen av Meren sandtak

 Vi står tjuefem meter fra driftsbygningen på Søndre Meren. Vi kvier oss for å gå et skritt videre i frykt for at grunnen skal gi etter, og vi skal styrte 78 meter ned til bunnen av Meren sandtak. Der nede er det stor aktivitet. Her fins førsteklasses sand, og i årevis har eiere og drivere skodd seg på å fjerne store deler av morenen som vel må sies å være et viktig identitetsmerke i landskapet..

I likhet med lignende tiltak flere steder i bygda der grunneier har sett en mulighet til å tjene litt ekstra på eiendommen sin, har virksomheten i Meren sandtak startet i det små. Kommunale myndigheter har gjerne sett med stor velvilje på slik virksomhet: Entreprenørene har fått holde på temmelig uforstyrret, og de har langt på vei kunnet se bort fra lover, regler og planer, som i sin tur bare  halvhjerta blir fulgt opp av kommunen. Visjonen ”Grønne Lier” forplikter kommunen til å ta et særlig hensyn til miljøet hvis det skulle komme i konflikt med næringsinteresser. Slik er ikke virkeligheten. Men når næringsinteresser settes opp mot liv og helse, burde saken være klar.

For seks år siden kom May Britt Nystrøm og mannen, Nils Paul Mehren, tilbake til Meren for å overta slektsgården Søndre Meren. May Britt har solid utdannelse innenfor både skogbruk og landbruk, og for tida er hun deltidsstudent ved universitet i Stavanger der hun studerer sosialfag. Hun har alltid vær opptatt av miljøspørsmål og har en fortid i Natur og ungdom.

Gården på Meren passet perfekt som ramme rundt det livet familien nå ville bygge opp, et fredelig sted på landet i hjertet av Lier. Gården er naturlig nok omgitt av naboer. Nærmeste nabo mot vest eier også eiendommen mot øst der store deler av sandtaket ligger. Fra driftsbygningen på gården til May Britt og mot sandtaket er det nå satt opp et to meter høyt sikringsgjerde. Det er forbundet med stor fare å oppholde seg der. Men May Britt kan fortelle at folk ferdes temmelig fritt innenfor gjerdene. - Vi lever i stadig angst for hva som kan skje. Området minner mest om det som under første verdenskrig på Vestfronten gikk under betegnelsen ingenmannsland, et stykke opprevet og istykkerskutt land mellom frontlinjene. - Her var det engang en hage med plommetrær, forteller May Bitt.

For tredve år siden overtok Transportsentralen - Asker og Bærum driften av sandtaket. Ingen vet vel med sikkerhet hvor mye sand som er blitt tatt ut, men å dømme etter det krateret som er oppstått, må det være tusenvis av kubikkmeter.

I 1980 ble det laget en reguleringsplan for området. Toppen skulle høvles ned, og masse skulle fylles opp fra bunnen av for å eliminere rasfaren. Dette ble ikke fulgt opp, og i stedet ble uttaket fra vestveggen, som er betegnelsen på stupet øst for Søndre Mehren intensivert. – Det ble gitt full gass, som May Britt sier.

I dag er det tatt ut så mye masse at reguleringsplanen ikke lar seg gjennomføre. Den er lagt til side, og en ny fra rådmannen er nå godtatt av planutvalget med sju mot fem stemmer. Det er full stopp når det gjelder videre uttak i vestveggen. Men skaden er alt skjedd, og den er altså ubotelig. Men virksomheten flyttes bare noen meter lengre sør, og der skal utdrivere forsette en virksomhet som de erfaringsmessig mildt sagt har hatt liten styring med.

Du trenger ikke være geolog for å skjønne at et liv på Søndre Mehren kan være angstfremkallende. Det fikk da også medlemmene av planutvalget med seg da de for en tid siden var på besøk. De var kanskje i villrede og uenige om hva som skulle gjøres i sandtaket, men det syntes å være enighet om at å ha adresse få meter fra stupet over sandtaket neppe var en drømmesituasjon. - Den nye reguleringsplanen er for vag, sier May Britt. Det nytter ikke nå å si at det er tid for å begynne med banke ark. Jeg vil gå tilbake og finne ut hva som er gjort, eller mer riktig, hva som ikke er gjort: Noen må ta ansvar for at vi er der vi er i dag.

Vi har nettopp lagt bak oss ekstremværeuka. Vi ser tydelig hvordan de kraftige regnskyllene i sommer har gravd bekkeløp i jordmassene, og bekkeleiene er i ferd med å fase ut sand og leire i svære formasjoner  som utvilsomt vil rase ut. - Når vinden fra øst står på som verst, er det nesten umulig for oss å være utendørs, sier May Britt.

Kommunen skal gjøre noe med masseuttakene i bygda. Det skal lages planer. Men politikerne må sørge for at planene følges opp. Erfaringsmessig fører trusselen om eventuelle begrensninger på virksomheter i masseuttak til at utdriver i perioder optimaliserer uttaket. Når tiltakene kommer, er det meste som skulle vernes borte.

Her trengs i hvert fall ett strakstiltak. De ansvarlige, og da er det naturlig å tenke på kommunen, må gi garantier for at May- Britt Nystrøm og familien kan bo trygt på Søndre  Meren.



6 kommentarer

Lørdag 6. oktober 2007 21:11: Olav Skarstein
Høyrde ein vri på eit kjent ordtak ein gong, vrien var: "Den som graver en grav er ansatt i kommunen". Det var nok mynta på gravplassar, men etter å ha sett bildeserien, så forstår eg at her er det laga noko som lett kan bli ei grav. Ikkje med kommunal spade, men med kommunal konsesjon. Vanlegvis er det heller ingen i det offentlege som har ansvar for at slike konsesjonar blir gitt, så dersom vêr og vind forset gravearbeidet - og det vil det gjere, då vert det ein heftig krangel om kven som har ansvaret.
Dersom det skulle gå liv tapt - er det då uaktsomt drap?? Med konsesjon. Det er pengar å tene i å ta ut verdiar som stein, sand, malm m.v. frå naturen. Det er kortsiktig. Det er også verdiar å ta ut av dyrka mark. Det er langsiktig. Dessutan må det vere slik at dersom nokon vert gjeve høve til å tjene korte pengar, som gjev andre kostnader; og kanskje langsiktige kostnader, så må då for Guds skuld slike kostnader reknast inn i prosjekta og betalast ut til dei som taper. Det er konsesjongjevaren si plikt.
Søndag 7. oktober 2007 01:10: Eva S Cooper
Nå må folk og kommune reagere. Dette går ikke ann. Vi må kunne føle oss trygg på vår egen eiendom. For en skam at det har gått så langt.
Mandag 8. oktober 2007 11:19: Yngvild Mehren Nystrøm
Jeg ser at Drammens Tidende også dekker saken deres i dag.
http://dt.no/article/20071008/NYHET/710080004/1099/NYHET
Stå på mamma og pappa!

Klem fra skottland!
Mandag 8. oktober 2007 14:13: Turi Andersen
Jeg har lest artiklene på Liernett og i Drammens Tidende og undrer meg over en ting....
For iflg. de opplysninger jeg sitter på, er eieren av gården der May Britt Nystrøm og Nils Paul Mehren bor, grunneier i Meren sandtak. Vil det ikke da være naturlig at denne saken blir behandlet i grunneierforeningen og ikke i massemedia????
Jeg bare undrer.............................
Mandag 8. oktober 2007 20:52: Yngvild
Om grunneiere selv regulerte saker som feks dette, mistenker jeg at det ville vært temmelig mange rike bønder her i landet!
Fredag 12. oktober 2007 13:29: Ina Kjærstad
Men hva gjør fotografer og andre bak ett låst sperret område det kan man lurer på,hjelper lite å sikre ting da ,når man bryter skilter som er satt opp osv. Rett det .,de er grunn eier av sand tak de selv kritisere drift av , men denne saken har også annen gro bunn som har vedvart i alle år de nevte har bodd der.Er det ikke grus tak så er det motor ferdsel,hest eller hund.,,,,,,,,

Flere saker fra arkivet

Nyttårs-konkurransen

Nyttårs-konkurranse er ferdig her er vinnerne

Nyttårsbilder fra Lier

Innsendte bilder

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

2 gull og 2 sølv i finalen på ATV på Bjørkelangen

Etter årets finale som gikk av stabelen på Bjørkelangen lørdag 15 september, kan liungene virkelig være stolte av resultatene denne helgen

På seierspallen i ATV

Tor-Erik Wam fra Meren ATV har vunnet et enduroløp I Sverige.

Hjelpeaksjon for Etiopia

Britt Celine Oldebråten fra Lier har besøkt et av ADRAs prosjekter i Etiopia

Tusen takk på tusenårsstedet

MÅNEDENS BLOMST: Da dugnadskreftene på Lier Bygdetun samlet seg til juleavslutning torsdag, vanket det mange godord til Britt Fjeld, som siden 2007 har ledet frivillighetskontoret på bygdetunet og ivaretatt en rekke administrative oppgaver.

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har gjort store og stygge naturinngrep og neglisjert skiltreglene i Lier kommune.

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Isfiske!

Et lite stykke isfiske fra vår kjære bygd

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

Grønne Lier

- der orkideer dør

King Of Snow 2012

King Of Snow 2012 er et enduroløp for MX og ATV (to og fire hjul) som blir arrangert den 4. februar på Meren i Lier.

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har brutt skiltreglene og har gjort store og stygge naturinngrep

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Tretti år siden Stensens skøytegull

Den 8. februar 1976 stod Sten Stensen øverst på seierspallen. Den råsterke idrettsmannen fra Mehren i Lier hadde nådd et av sine store mål. Den minnerike dagen startet med en lang løpetur klokka halv seks denne februarmorgenen.

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Til Meren i helga!

I helga bør liungene ta turen til Meren

Lege i Amerika med røtter i Lier

Dr. Jesse Hennum på Abbott sykehus i Minneapolis er tredje generasjons innvandrer og har røtter på Søndre Hennum.

Juvvandring

En opplevelsesrik sensommerkveld ved Asdøltjern i Vestmarka.

- Fakta ikke kommet fram

Det sier Kay Evensen, administrerende direktør i Bauhaus, som svar på kritikken av firmaets utbygging på Liertoppen

Høye boligpriser i Lier

- Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for boliger ligger på cirka 21 000 kroner, oppgir daglig leder Britt Kåsin i Boligbyggelaget/USBL i Lier.

3 runde av Norgescup på ATV

I helgen var det 3 runde av Norgescupen på ATV på Jevnaker

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen

I helgen ble det kjørt fjerde runde og selveste finalen i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen. Det ble nok en super helg.

Fant drivhus med cannabis

Politiet vil gjerne ha kontakt med den eller de som driver dyrking av cannabis i skogen. (Illustrasjonsfoto)

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Oppgraderte uteområdene

Både store og små i Tranby barnehage gikk lei av at all sand på mystisk vis endte opp alle andre steder enn der den skulle være, nemlig i sandbassenget på lekeplassen

Dyrker ny supergrønnsak

Gartnerne Kaare Wiig fra Jæren og Kirsten Ravnsborg Justad fra Lier satser på brokkolini (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire)

Hvor mye inngrepsfri natur natur finnes fortsatt i Lier?

I løpet av 2003 skal den inngrepsfrie naturen i Norge kartlegges igjen. Det er Direktoratet for naturforvaltning, statens kartverk og fylkesmannen/ kommunen som står for denne registreringen. Hvordan er ståa i "grønne Lier"? Hvor mye av Lierdalens natur er bevart inngrepsfri?

SQC Sverige Cup på ATV

Sist helg var det nok et løp som gikk av stabelen. Denne gang i Sverige, nærmere bestemt i Ørebro

God stemning på Meren

- Møt venner og bekjente, oppfordrer frivillige fra Sjåstad Sanitetsforening.

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

Video: Skiftende vær over Lierdalen

Lengst nord i Lierdalen ruver Hørtekollen, «Den gruelige Precipice», som en tysk reisende omtalte den på 1800-tallet.

1 plass på ATV i Quad i Sverige til Tor-Erik Wam

I helgen var det enduroløp i Grums i Sverige. Løpet het ”høst rusket”.

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Opprustning i skiltjungelen

Selv om Liertoppen fikk dispensasjon, må kjøpesenteret og andre (her nabo Bauhaus) nøye seg med reduserte bokstavstørrelser inntil videre --

Arven fra Sylling

Det er nok nå

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

1 runde i Krestmesterskap på ATV

I helgen gikk den første runden i Kretsmesterskapet på ATV på Bjørkelangen

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Trygghet for alle

Det var to oppslag i en herværende papiravis som satte dagsorden da arbeiderpartipolitikere nord for Lierbyen skulle overbevise syllingfolk hvorfor det nå er på tide med et skifte Før du går videre: Har Lier konkurranseutsatt for mange virksomheter?

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Skandalevedtak i planutvalget?

Av ordfører Ulla Nævestad

Vil endre kommuneplanen

Lier AP vil ha mer lokalpolitisk styring

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Båtforlis ved Gilhusodden

De fem personene i båten kom uskadd fra hendelsen.

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Et desperat forsøk på økonomisk vinning?

Lars-Erik Petersen, Arbeiderpartiets gruppeleder i Miljøutvalget, stiller dette spørsmålet etter miljøskandalen på Tranby.

Panorama i Jotunheimen

Førstemann ute med sin fjellopplevelse er Odd Jacobsen fra Tranby som i sommer besteg Surtningssui, 2368 meter over havet.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Årsmøte barneidretten Sjåstad Vestre Lier

Det var årsmøte i barneidretten til Sjåstad Vestre Lier fredag 9 mars

"Grønne Lier", kapittel 2

For noen uker siden hørte jeg for første gang rykter om kjemikalier på avveie i Lier. Jeg bestemte meg for å grave litt i saken, og ble slett ikke beroliget av hva jeg fant. Mange steder flyter det av tungmetaller og kjemisk avfall. I alle fall om man skal tro statens forurensingstilsyn og miljøorganisasjonene.

Fjernstyrt lokalpolitikk

For en tid siden fikk vi et anonymt brev fra en som ønsket at vi skulle ta opp raseringen av områdene ved Gjellebekk og også sette fokus på forurensingen av Damtjern

Rådmann og pedagog

Rådmannen går inn for 1-10 på Høvik og Stoppen

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Søndag er Bygdetundag

Utstillingen "Busser og biler i Lier fra 1900" vises nå på Bygdetunet. Den er bare en av grunnene til at Bygdetunet er vel verdt et besøk nå på sommerstid.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Miljøkriminalitet på Tranby

Myrflangre, som er på rødlisten over truede arter, er blitt giftdrept i sommer.

Når skjer neste utforkjøring?

To uker siden forrige utforkjøring ved Nordal har det foreløpig ikke vært foretatt noen utbedringer

Barnas strand - en dugnadsinnsats

Mandag 29. juni ble "Barnas strand" ferdigstilt ved Skapertjern i Kjekstadmarka. Dette er nok et eksempel på et godt samarbeid mellom frivillige, kommunen og det private næringsliv.

Norges cup 2 runde på ATV i Mosjøen lørdag 14 juli

I helgen gikk startskuddet for den andre runden i Norges cup på ATV i Mosjøen

Hva skjuler seg i bakken?

Ved en tilfeldighet fikk jeg vite at det finnes en del gull i Norge. En artikkel på Internett, hevdet at gullforekomster var spredt ganske jevnt ut over verden, og at det sannsynligvis finnes like mye gull i Norden, som i for eksempel Klondyke og Sør- Afrika.

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

I ville ve(k)sten vest for Asker

Ikke ulikt oljeselskapene som nå finkjemmer jordskorpa på jakt etter den siste oljen, er byggebransjen her til lands på utkikk etter nye attraktive områder som kan legges ut til boligformål

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

8 kilometer søle

Lørdag 3. mars ble det avholdt ATV Enduroløp i Aurskog Høland. Løypa var hele 8 km lang i mye søle.

Liergutter tok NM-gull

Tor Erik Wam (15) fra Meren ATV og Rune Owsinski (37) fra Lier Motorsportsklubb vant sine klasser suverent i Norgescupen

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Det er vettet vi skal leve av

Liernett mottok for en tid siden et leserbrev som fattet redaksjonens interesse på en måte som gjorde at vi ønsket å gjøre leserne og oss selv bedre kjent med skriveren, liungen Knut Moen.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---