Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Oppgraderte uteområdene

Både store og små i Tranby barnehage gikk lei av at all sand på mystisk vis endte opp alle andre steder enn der den skulle være, nemlig i sandbassenget på lekeplassen

Tranby barnehage har flotte utearealer med masse plass til lek og moro. Men det har vært et problem: sand. Lekeapparatene i barnehagen står nemlig i svære sandkasser.

- Barnas sikkerhet og trygghet har stått i første rekke da barnehagen ble bygget. Vi brukte sand som fallunderlag under lekeapparatene, det var den gang et veldig godt alternativ, forteller daglig leder Elisabeth Lie Nordgaren (bildet).
- Men som mange barnehager har oppdaget har sand en egen evne til å spre seg overalt. Vi kom til et punkt der vi ble tvunget til å velge mellom å koste eller å leke. Vi valgte å leke, sier Elisabeth med et smil.

Løsningen ble en oppgradering av barnehagens uteområder. Sand måtte vike for gummiheller og nytt gress med gressarmeringsmatter. Resultatet er at sikkerheten for barna skal ha blitt bedre, i tillegg til at utemiljøet ble renere og grønnere.

Barnehagen valgte den lokale leverandøren Lek & Sikkerhet AS i Lier til oppgraderingen.
- Vi kan se at flere barnehager velger å gå fra sand til andre løsninger på fallunderlag, sier salgssjef Fredrik Høgberg.
- Sanden er overalt, både ute og inne, i tillegg kreves det en del vedlikehold med å fylle på og å rense sanden. Gummiheller er et trygt og hygienisk underlag som krever lite vedlikehold.

Fredag ettermiddag var det innvielse av de nye uteområdene, med boller og saft til både barn og foreldre.

Nå kan barn og voksne i Tranby barnehage glede seg til masse lek og mindre kosting fremover, og sanden er der den skal være, i sandkassen.

Forrige artikkel:Der Tjennsrosa vokste oppNeste artikkel:"Sparker idèen" videre
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode