Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1be3560729d992c35a41620ab6c3776a

Litt knall og fall

SFO-ansatte hadde det morsomt og fikk i tillegg styrket kompetansen, da vinteraktivitetskurset ble arrangert på Oddevall.

- I alt 25 fra ulike skolefritidsordninger SFOer og en barnehage i Lier deltok, forteller Siv Olsen leder ved SFO på Oddevall skole. - Vi skulle i utgangspunktet være flere, men noen skolefritidsordninger hadde dessverre ikke mulighet til å sende noen på grunn av sykdom blant personalet. Et par skoler nedprioriterte det også. De som var der, var derimot utrolig entusiastiske, positive og uredde for å prøve alt av aktiviteter. Disse skolene var representert; Gullaug SFO, Hennummarka SFO, Sylling SFO, Heia SFO, Hallingstad SFO, Dambråtan barnehage og selvfølgelig SFO ved Oddevall, sier Siv Olsen

- De nye vedtektene for SFO, fra 18.11.2009, legger opp til at alle barna på SFO skal ha mulighet til å delta i minst en time fysisk aktivitet hver dag. I den forbindelse har det siste året blitt avholdt flere kurs for å styrke kompetansen til de ansatte på Liers skolefritidsordninger, forteller SFO-lederen ved Oddevall.

Her er Siv Olsens oppsummering av dagen:
- Det ble også i fjor avholdt vinteraktivitetskurs, og de ansatte har også blitt kurset i trampet og også grunnleggende ferdigheter som barna vil ha bruk for innenfor alle typer fysisk aktivitet.
Gårsdagens kurs på Oddevall hadde hovedvekt på aktivitet på ski og skøyter. Ansvarlig for kurset var Øyvind Thorsen fra Buskerud Idrettskrets. Han hadde med seg to dyktige og positive jenter fra toppidrettsgymnaset, Nina Jeanette Tollehaug og Eirin Haugen som hadde ansvaret for skidelen.

Alle som hadde med ski ble delt opp i to grupper, der den ene gruppa startet opp med grunnleggende skiteknikk ved Nina, mens den andre gruppa ble introdusert for diverse aktiviteter på ski i form av ulike skileiker som kuleløype, orgeltramp og hopp. De som ikke hadde ski hjalp Øyvind med å lage orgeltramp, hoppbakke og kuleløype. Det ble mye knall og fall, men snøen var myk og alle tok det med et smil. Entusiasmen og gleden var stor, og deltagerne strålte om kapp med sola. Det nydelige været gjorde uteområdet ekstra innbydende.
Se bildene..

Etter en hvil med varm saft og matpakke var det skøyteaktivitet med Øyvind Thorsen som stod på programmet. Han startet opp med øvelser i helt grunnleggende ferdigheter på skøyter: sving, stopp etc, og avsluttet med noen artige leker.

For de som ikke hadde skøyter hadde vi også et par leker på bena i skolegården (med meg Siv Olsen, SFO-leder Oddevall), som jeg håper de kan ta med tilbake til skolefritidsordningene ved de enkelte skoler.

Vi hadde i hvert fall mye moro, og det virket som alle var veldig fornøyde, så håper vi det tas i bruk rundt på de forskjellige skolene. Barna på Oddevall SFO hadde i hvert fall stor glede av orgeltramp, hoppbakke og kuleløype da vi på SFO hadde aktiviteter på ski litt senere på dagen.

1/5 (Vinteraktiivitetskurs3 [1600x1200].jpg)
2/5 (Vinteraktivitetskurs16 [1600x1200].jpg)
3/5 (Vinteraktivitetskurs18 [1600x1200].jpg)
4/5 (Vinteraktivitetskurs2 [1600x1200].jpg)
5/5 (Vinteraktivitetskurs8 [1600x1200].jpg)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode