Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

- Den beste bedømmingen av fotbalskolen kommer fra deltakerne, sa Øyvind Nilsen, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets. - Det var fine tilbakemeldinger fra barna; smilende og fornøyde barn som gjorde helga til en kjempesuksess, sier han til Liernett.

Fotballskolen ble avsluttet med kamper på Sylling stadion. De 55 deltakerne ble delt inn i aldersblandete lag. Gruppinstruktørene ledet sine lag.

- Engasjerte instruktører hadde forberdet seg godt. Det ble instruktørsamlinger i forkant av skolen. Det er viktig med kvalitetsikring av opplegget; i år var det instruktører som fulgte gruppene hele helgen. Dette skapte trygghet og mestring blant barna, sa Øyvind Nilsen.

- Et hovedfokus i fotballskolen var å fokusere på hva Fair Play. Ungene ble spurt i oppstart av fotballskolen hva det betydde for dem; være snille, oppmuntrende overfor hverandre og glede seg over andres prestasjoner. Dette ble fulgt gjennom hele fotballskolen; avsluttet med å trekke frem gode eksempler som ble vist under fotballskolen.
Det er viktig med motiverte og engasjerte medhjelpere som sikret godt kosthold mellom øktene. I år var det også lagt opp en rebusløype som fokuserte på samhandlig og mye moro.

Nilsen synes en kommentar fra en av deltagerne var treffende: - Slike skoler skulle blitt arrangert flere ganger i året. En annen sa følgende: - Jeg var litt i tvil om jeg skulle delta, men dette var lærerikt og morsomt og jeg kommer garantert til å delta neste år.

Serveringen av lunsjen stod dyktige foreldre for. En av dem mente at fotballskolen med sin aldersblanding og sunne aktivitet bidrar sterkt til å gjøre skolemiljøet i Sylling enda bedre.

- Det var hyggelig å få lov til å hjelpe en så hyggelig og engasjert gjeng som hovedansvarlig David Svendsen hadde fått med seg; alt fra gode instruktører, servering av sunn mat, felles grilling for barn og foreldre. Alle detaljer var planlagt - det var en hyggelig helg som resulterte i meget fornøyde barn og instruktører, understreker Nilsen.
Fotballskolen til Sylling IF ble arrangert for åttende gang på rad i år.


- Straffekonk er toppen, sa en av jentene med tanke på avslutningen av fotballskolen. Her er blide og fornøyde deltakere som nøt sin lunsj på søndag før kamper, konkurranser, grilling med foreldre og premieutdeling.

Jesper Johansen, fra Sylling ( i midten),  tidligere elev ved fotballskolen og aktiv på aldersbestemt lag i Sylling IF og Liungen IF, nå lovende spiller på Strømsgodset juniorlag, var en engasjert og inspirerende instruktør. Jesper har også fått to innhopp på Godsets lag i 2.divisjon senest mandag kveld mot Mjølner.
- En annen talentfull spiller, Martin Rønning Ovenstad, tidligere lagkamerat av Jesper i Liungen IF, nå Mjøndalen IF og Norges G-17 landslag var en av to smågutter fra Liungen IF på en av de første fotballskolene i Sylling, forteller Øyvind Nilsen

- God organisering og forberedelser av leder David Svendsen (opprinnelig fra Svenneborg i Danmark, red anm.) gjorde at dette ble den beste fotballskolen som Sylling IF  har gjennomført, mener Øyvind Nilsen

Lier IL s fotballskole

I fjor som i år så arrangerer Lier IL, Tine Fotballskole torsdag, fredag og lørdag i denne uka, alle dager fra kl. 10 -16.00 i Tranby Idrettspark. Dette er den årlige Tine fotballskole i regi av Lier IL. - Vårt mål med skolen er å tilby alle i alderen 6 - 12 år noen dager med fotballundervisning og moro, ser Hans Petter Fuglerud i Lier IL. - I år har vi tidenes beste rammer rundt fotballskolen. Tre gressbaner og to kunstgressbaner, gjør at vi har godt med plass. Som innstruktører har vi 30 junior- og seniorspillere som ivrer etter å lære ungene nye ferdigheter. Vi kommer i år og til å rette ett ekstra fokus på Fair Play ved gruppesamtaler og premiering av gode Fair Play holdninger. Skolen vil og servere mat og drikke til lunsj som en del av pakka. "
.I fjor var det over 100 små og store som koste seg på gressmatta på Tranby.

Liungen IF arrangerer sin fotballskole i uke 32.

Les mer om Liungens fotballskole her:
http://idrett.speaker.no/organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1169165&CatId=126790

Under noen glimt fra Sylling IFs fotballskole.

1/14 (dsc_1450-1600x1200.JPG)
2/14 (dsc_1452-1600x1200.JPG)
3/14 (dsc_1457-1600x1200.JPG)
4/14 (dsc_1462-1600x1200.JPG)
5/14 (dsc_1466-1600x1200.JPG)
6/14 (dsc_1478-1600x1200.JPG)
7/14 (dsc_1481-1600x1200.JPG)
8/14 (dsc_1485-1600x1200.JPG)
9/14 (dsc_1487-1600x1200.JPG)
10/14 (dsc_1489-1600x1200.JPG)
11/14 (dsc_1490-1600x1200.JPG)
12/14 (dsc_1491-1600x1200.JPG)
13/14 (dsc_1493-1600x1200.JPG)
14/14 (dsc_1495-1600x1200.JPG)
Fotballskole Sylling Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Fotballskole på Sjåstad

80 fotballglade barn og 20 instruktører var med på fotballskolen på Sjåstad

Fotballskole på Sjåstad

Triksing med ball var en av mange øvelser Silje Søhus og de andre barna måtte igjennom på fotballskolen på Sjåstad

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Fotballskole på Sjåstad

100 aktive barn på fotballskolen på Sjåstad

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Spania vant Sylling-EM

Men Norge var ikke representert på Tines fotballskole i Sylling denne helga. Les hva Live Johannessen skriver om arrangementet her!

To hjemmeseire for Sylling-jentene

Nå gleder de seg til Tine Fotballskole neste helg

Liungen med ny fotballskole

Jenter og gutter fra 8-12 får treningstilbud i ferien

Tine Lier Fotballskole

Lier Idrettslag arrangerer Tine Fotballskole på Tranby Idrettspark fra søndag 24. til tirsdag 26. juni. Deltagerene deles inn i grupper med så lik alder som (...)

Tine Lier Fotballskole

Lier Idrettslag arrangerer Tine Fotballskole på Tranby Idrettsspark fra søndag 24. til tirsdag 26. juni.

Vi går på mål, jenter

Her er fire av de 70 barna i alderen 6-10 år som storkoste seg under Lier IL s fotballskole.

Fotballskole på Sjåstad

Sjåstad Vestre Lier inviterte til fotballskole for 3 år på rad. I samarbeid med NFF fikk alle deltakere fotballtskjorte og bag, Totalt 115 barn i alder 5-14 år var aktive i løpet av helgen.

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

Stemningsrapport fra fotballskolen

En stemningsrapport fra Tine Lier Fotballskole 2006 på Tranby

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Fotballskole i august

Unge fotballspillere må skynde seg å melde seg på, hvis de vil delta på Liungens varierte fotballskole i august ---

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Sylling IFs fotballskole 2007

Sylling IF-fotball i samarbeid med TINE ønsker velkommen til fotballskole.

Saksespark og flygende keeperredninger

Forholdene lå til rette under Liungens fotballskole

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Ledige plasser

Unge fotballspillere har fortsatt sjansen til å delta på Lier ILs fotballskole som starter i morgen.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Fortsatt plass på fotballskole

Liungen har 2 fotballskoler i sommer.

Se på ballen!

Assisterende trener Arild Juvik på Lier IL s A-lag ladet opp til kveldens lokaloppgjør mot Liungen med deltakere på Lier IL s fotballskole på Tranby på søndag ---

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Spilte sin første turnering

Sander Røed (7) spilte sin første turnering på Fotballskolen på Stoppen, og pølsa fra Roy Tollefsen smakte fortreffelig.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Tine Lier Fotballskole er i gang

Årets Tine Lier Fotballskole er i gang på Tranby Idrettspark. 125 fotballspillende gutter og jenter starter sommerferien med fotballtrening, lek og moro. (...)

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Hederspriser i Sylling

David Svendsen var en av flere som ble takket for en fabelaktig innsats av Narve Holmen på sesongavslutninga for fotballen i Sylling IF på torsdag.

Dagens tilskuere

Liungen sliter i bunnen av tabellen, men får de noe støtte fra liungene på tribunene?

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Ferske vafler ved busstopp

- Nå må vi snart slutte, jeg skal på tur, sier Ola Sylling (tv) til kameratene. Han har mest erfaring med slikt salg.

Erlend Almaas minnepris 2011 tildelt Martin Teigen

Prisen gikk til en fotballspiller fra Sylling som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtalent.

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Arrangerer matskole i vinterferien

For første gang arrangerer 4H Buskerud matskole i Sylling.

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

Litt uvant første dagen

Tiåringen Sander Hesvik Golmen har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Litt knall og fall

SFO-ansatte hadde det morsomt og fikk i tillegg styrket kompetansen, da vinteraktivitetskurset ble arrangert på Oddevall.

Sylling g91

Det fortsatt fin -fine spilleforhold i Øvre Lier. Sylling IF mønstrer åtte fotballag. Trenere i år for Sylling 09 har vært Rune Torgersen og Roar Ask.

Nærbilder av spansk fotballkultur

Lokale trenere, ledere og andre fotballinteresserte fikk oppleve et møte med den meget engasjerte topptreneren Toni Ordinas tirsdag kveld.

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Ekstra fotballøkter

Rundt 60 barn var med på "Stoppendagen" på lørdag.

- Kjempegøy på fotballskole

- Marte, kan du skrive navnet ditt her? Ivrige fotballrekrutter har hatt noen fine dager på Stoppen under Liungens fotballskole

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

Tippet best

Liungens trener-par, Kjersti Thun og Roy Tollefsen vant få fotballkamper med Liungen, men vant i hvert fall Liernetts tippekonkurranse.

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Hat trick var ikke nok

Trass i tre scoringer måtte Jesper S. Johansen (tv) og Sylling gi tapt for Liungen og keeper Christian Fredrik Aaby ---

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Flere natteravner

I år blir det natteravner også i Sylling, ved Engersand og på Gilhusodden

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

Håndballglede i Tranbyhallen

Gina Martinsen (th) var en av seks instruktører som bidro til tre fine dager på Lier IL s håndballskole.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Furumomila 2005

Martin Bekken Nilsen 13 år fra Sylling IF løp inn til knalltid på 5km på Furumomila lørdag . Tiden 18.14min holdt til en 7 plass i klassen 12-16 år. Det var totalt med 53 stk i klassen, her er en gutt som kommer til å få mange gode resultater fremover.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Sterk løperinnsats

Både Martin Bekken Nilsen (bildet) og Silje Bæra Hørthe gjorde gode løp under Furumomila i dag

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Foretrekker en aktiv ferie

Familiefaren og fotballtreneren Øivind Nilsen, sykler gjerne i ferien. Han sykler gjerne mange dager uka, dersom han ikke er opptatt med Syllings G-14 eller j-16-lag. Sammen med sønnene sykler Øivind gjerne tur-retur til foreldrene i Andebu i Vestfold flere ganger i året. --- Men Anita, kona, kjører ”servicebilen”, smiler den populære vestfoldingen.

Skikarussel i Sylling

Etter fjorårets gode oppskrift arrangerer Sylling IF Allidrett også i år skikarusell.

EM i Gøteborg

For 4 år siden var 21 barn og ungdom fra Sylling IF med på Europas største friidrettstevne på Nya Ullevi i Gøteborg. Der er det EM i år.

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

20 barn på fotballskole

Instruktør Marcus Walfridsson er godt fornøyd med den økende oppslutningen om Sparta/Bragerøens nye tilbud som startet mandag på Stoppen.

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Vant klassen sin

Martin Nilsen fra Sylling vant klasse 12-16 år i Kristinaløpet i Tønsberg i helga

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --