Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Her er kretsmestrene, foran fra venstre: Sidsel Skyrud, Pia-Marie M. Høe, Siri Gurandsrud, Marit Bekken Nilsen,Heidi S. Wamstad, Helene Hornstuen Mathiesen (tidligere keeper i Liungen på toppnivå), Stine Elise Lunde Svinsås.
Bak fra venstre:Kristine Søhus Nilsen, Gurp Søhus Wamstad, Martine Aasbryn Kasta, Aagot Gurandsrud, Merete Svinsås (50 år!), Lise H. Johansen, Hanna Hornstuen Mathiesen, Kristina Grøndahl, Monica Fossli, Øivind Nilsen. Ikke tilstede og som også er KM vinnere; Tone Strøm, Martine Bekken, Sigrid Backe Skustad.

Årets siste seriekamp endte med en 6-0 seier over Liungen. Syllings lag vant dermed sjuerserien med 25 poeng på sine 10 kamper. Laget har scoret hele 58 mål. I tillegg scoret laget 20 mål på to kamper mot Skrim, som trakk laget sitt før sesongslutt.

Trener Øyvind Nilsen summerer opp årets sesong slik: - Det er et lag som hele tiden har utviklet seg. Spillerne har utviklet gode individuelle ferdigheter. Siste halvåret har laget fått til et godt samhandlingsmønster.Det fremstår mer og mer som et godt organisert lag. Laget består av en skikkelig fin gjeng hvor alle er opptatt av at alle blir tatt med. Her er ingen glemt og det viser de med trygghet og mestring. Det kan sies så enkelt som trivsel. For en trener er dette en drømmegjeng å få lov til å jobbe med fotballfaglig.

Øyvind NIlsen er også klubbutvikler i Buskerud. Det er tydelig at han har lyktes i Sylling IF.

- Det som vi har savnet i år er bedre motstand i kampene. Det høres litt overlegent ut; i fjor hadde vi mye jevnere motstand da vi spilte mot de beste lagene i Vestfold. Jeg håper at det blomstrer opp flere lag i Buskerud-klubbene. Det er kjempefint at det er satt opp en KM tittel i serien. Håper det motiverer flere til å stille neste år.

Neste sesong
- Jeg trodde jentene ville ha en pause nå; men de vil trene til uka også. Planen er at vi holder det i gang èn gang i uken fram til nyåret. I denne perioden vil de bestemme seg for hva de ønsker for neste år. Noen flytter grunnet skole og jobb. Noen nye kommer. Det er viktig at vi får oversikt i løpet av oktober og november. Her burde det være attraktivt å bli en del av spillergruppa - alle er velkommen. Vi har på treningene i hele år hatt med 3- 4 spillere, rullerende fra Sjåstad V. Lier sitt 14 års lag. Vi må få kartlagt dette sammen med dem også.

For fotballen i Øvre Lier er det viktig at vi får til et godt tilbud til alle som ønsker å spille fotball. Vi er også fornøyd at mange av spillerne på årets lag i Sylling kommer fra Asker og Drammen. Alle er velkommen, og vi får sette oss ned å nyte alt det positive som vi har oppnådd i år. Deretter skal vi sikte oss inn på 2012.



Håkon Grøttland (tv), den nye treneren for Norges J-15 landslag. Til daglig er han spillerutvikler i Buskerud Fotballkrets. Han debuterte denne uken med dobbeltseier da J-15 slo Sverige. - En "coming man" for norske landslag, mener Øyvind Nilsen. - Håkon har vært meget opptatt den siste tiden og det var kjempehyggelig at han stilte opp og delte ut KM pokalen.Han fikk ikke med seg 2. omgangen, og han kommenterte at han så mye bra fotball, sier Nilsen fornøyd.



Mange supportere hadde møtt opp for å hylle laget. Her får laget applaus etter å ha mottatt medaljer og pokal.

Fotball Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

Endelig Sylling!

Etter flere jevne kamper med poengtap, kunne trener Øyvind Nilsen smile fornøyd igjen, mens det ble ble tap både for Spabra og begge seniorlagene til Lier IL fredag kveld.

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

God stafettinnsats

Ingen av løperne fra Sjåstad/Vestre Lier fikk gå på Buskeruds 1. lag i Hovedlandsrennet på ski, men Ole Vidar Eriksrud (på bildet th) på 2. laget gikk en fin etappe på 2. laget

Debuterte i "Lille-Birken"

Naboguttene Håvard Nygård (bildet til høyre), Even Hornstuen Mathiesen og Martin Bekken Nilsen viste flott innsats i "Lille Birken"

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Dobbelt Sjåstad/V.Lier i KM stafett på ski

Sterk innsats i langrennssporet.

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

Furumomila 2005

Martin Bekken Nilsen 13 år fra Sylling IF løp inn til knalltid på 5km på Furumomila lørdag . Tiden 18.14min holdt til en 7 plass i klassen 12-16 år. Det var totalt med 53 stk i klassen, her er en gutt som kommer til å få mange gode resultater fremover.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Godt støttapparat

Bilene var fulle av skiutstyr og bagasje, da noen Lierløperne dro av gårde til helgas Hovedlandsrenn i Steinkjer.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Liunger i Gent

Har flagget klart når Hushovd og Arvesen kommer trillende

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Sterk innsats

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL gikk inn til en fin plassering i Norges-cupen i Granåsen utenfor Trondheim i dag.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Liungens framtid

Dagens loddselgende fotballjenter får stå som en illustrasjon for den nye ungdomslinja, og spillertroppen som møter Hallingdal i morgen har en gjennomsnittsalder på 19 år --

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Klare for sluttspill

Lier G 13 vant sin andre seier i Norway Cup i dag

Eide spillet i 2. omgang

Anders Fossen Nilsen (på bildet) og Lier/Liungen snudde kampen etter pause, da de slo Hallingdal 4-2 i onsdag kveld

Sjåstad/ Vestre Lier med seier på Konnerud

Sjåstad/V.Lier vant 13-16 års klassen.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Høy målsetting

Liungen J 14 måtte score åtte mål mer enn motstanderen for å vinne serien i kveld, men måtte nøye seg med èn tittel.

Stor optimisme i Liungen

Det har vært sinnsykt bra på treningene denne uka, sier en alltid optimistisk Jan Ausland i Liungen. -- Sjansene er 70/30 for at vi klarer dette. Dersom både Liungen og Klepp vinner sine kamper, må Liungens seier være på to mål mer enn Klepps eventuelle seier i sin bortekamp mot Arna/Bjørnar. Jan Ausland håper at så mange som mulig følger laget med ledere i oppsatt buss som går klokka 10.00 fra klubbhuset på Liungenbanen.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Full pott for lierlagene

Her blir Christer Pedersen matchvinner for Spabra på Stoppen i dag. Og Syllings A-lag sørget for målfest i hjemmedebuten i 5. divisjon.

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Flott bankett for Liungens kvinnelag:

Vallsetspilleren, Lena Tyriberget, reiste hjem fra Liungen-banen for noen år siden med 0-6 tap i kofferten. Det husker hun godt. – Hvem kunne tenke seg at jeg noen få år senere skulle trene dette laget. Nå har hun et suksessrikt år bak seg som trener for laget som rundspilte henne og lagvenninnene.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Ingen topplasseringer i fristil

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL klarte ikke å kopierere fjorårets topplassering, men klarte en 44. plass blant de 267 som fullførte i Hovedlandsrennet i Steinkjer.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Nok et KM til Lier

Liers IL s J 13-lag ble også kretsmester på søndag

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Liunger på landskamp.

Syllings guttelag og Liungens jentelag fikk gjennom sitt samarbeid med Bama gratis billetter til landskampen mellom Norge og Costa Rica. Kampen var kanskje ikke all verden, men det er uansett en opplevelse å se idolene spille sammen med 21000 fans.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Sykkelgale liunger overalt

Det er ikke bare familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen fra Lier som følger Tour de France i år.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Marte Kvaale usikker mot Amazon

Liungen har fått keeperproblemer igjen. Keeper Marte Kvaale fikk en smell under landslagssamlingen for j-17 landslag denne uka.

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Jentespillere i toppoppgjør

Lier IL s kaptein Heidi Ellingsen (tv) var nok mer fornøyd enn Liungens Cecilie Ellingsen etter kampen i går.

Møter Norges beste lag

Daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Tone Angeltveit, gratulerer Spabra J 16 med cupseier og inviterer klubben til å spille mot Norges beste lag.

Viktige bortepoeng

Juniorspilleren Jørgen Solvang Nilsen (th på bildet) scoret et fint mål, men også juniorspillerne Herman Stenseth (tv) og Koenrad Herber fikk spilletid for Spabra i dagens bortekamp.

Snublet i debuten

Spa/Bras lovende spiss, Anders Fossen Nilsen, mener at han ble klart felt i første omgang, men dommeravgjørelsen var ikke årsaken til hjemmelagets dårlige uttelling.

Svake offensivt

Det ble poengtap for lierlagene i går.

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen

Knepent tap for Sylling

- Spillerne har for lite erfaring på seniornivå ennå, sier trener Jens Bjørnå til Liernett

Tap for lierlagene

Ivar Rolfstad og Spa/bra lyktes ikke å få poeng i går. Lier og Sylling tapte også sine siste kamper.

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Edvin berget ett poeng

Spabras effektive spiss kan ta frispark også.

Klare for Sparserien

Ingen trodde Lier skulle kvalifisere seg til årets Sparserie i håndball. Målet var å komme dit neste år. Nå er de kvalifiserte, og til helga braker det løs.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.