Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 607513f457f5193c9965695ec2019992

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Mandag scoret han tre mål for Sylling, lørdag løp han Holmekollstafetten på Syllings lag. I dag har han sykla opp mot Mjøndalen og Solbergelva.

Martin går andre året på Norsk Toppidrettsgymnas på Geilo (NTG). Den snart 18 år gamle allsidige uttøveren har  i flere år vært en lovende langrennsløper. Han trente sammen med mange talenter i den svært gode langrennsgruppa i Sjåsat/Vestre Lier IL, under ledelse av Øivind Narjord.

- Jeg er godt fornøyd med treningsmulighetene på NTG, sier Martin. Om vinteren kan eleven trene etter at teoritimene er ferdige kl 12 og om høsten etter kl 1330, mens de om våren følger en mer normal skoledag med teori. - Men det krever selvdisiplin, både når det gjelder trening og teoretiske studier, understreker han.

I vinter deltok han i seks renn i Norgescupen. - Jeg har vært best i fristil, men får gradvis mer tak på klassisk.. Det er stor deltakelse i juniorklassene, og konkurransen er beinhard. Det ble plasseringer fra 15. til 20. plass i vinter.

I fjor høst var han blant de raskeste i det nye motbakkeløpet "Eggekollen opp". Martin målsetting der er å løpe jevnt med eller slå forbildet Arne Sand om ett år eller to --

I morgen kveld er han klar for en ny fotballkamp, denne gang mot Marienlyst på Sylling stadion. Sist mandag reiste han til Drammen for å spille for deretter å returnere til Geilo og skolen igjen! Denne gangen blir det bare å ta turen fra foreldrenes hus i Fagerliåsen i Sylling og ned til fotballbanen --  Men på onsdag er han på plass på skolen på Geilo igjen. Og kanskje er han tilbake i Sylling for en ny fotballkamp på fredag -- Så her går det unna!

- Det er flott å ha en så løpsterk spiller som Martin på laget, sier trener Jens Bjørnå. - Han har ork til å holde kampen ut, forteller Bjørnå (66), som har flere tiårs erfaring som trener i Øvre Lier (både i Sjåstad og i Sylling). - Jeg skulle ønske at flere langrennsløpere spilte fotball, sier Bjørnå. Og Martin selv synes fotball veldig gøy. - Og så er det jo fin og variert trening, begrunner han,

Martin har også gjort gode prestasjoner i Triathlon. Han regner med å stille til start i "Gråtassen" som arrangeres i Vestfold i området der der pappa Øyvind kommer fra. Som i fjor stiller Øyvind kanskje opp igjen. Han er også opptatt av allsidighet.  Han har også vært aktiv fotballspiller og holder formen ved like med både skigåing, løping og sykling. Han har også trent diverse fotballag. Nå er han klubbutvikler i 25 prosent stilling ved Buskerud Fotballkrets.

Og like etter intervjuet med Liernett er Martin klar for siste økt med styrketrening i kajakkhuset i Sylling. Ja, han padler selvfølgelig litt kajakk også --

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode