Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Martin Kornerud (tv) vant G 14-klassen i kule, Marius Tronslien 80 meter hekk og Amanda Solberg spydkast

15-åringen Amanda Solberg ble kretsmester med et kast på 36.58.  Det er bare to i hennes årsklasse i Norge som har et bedre resultat (se link til statistikk nederst på siden).

Det er bemerkelsesverdig etter bare noen ukers trening for jenta, som tidligere deltok i motorcross og spilte håndball. Hun har gitt seg med motocross, men spiller fortsatt håndball for Lier/Sylling J 15. Hun ville ha klart en flott plassering under Norway Games på Bislett, der vinnerkastet var 36.95 (Mia Eriksen Johansen fra Ski IL).

- Jeg har ennå ikke vært på trening på Marienlyst, forteller Amanda som fortsatt representerer Sylling IF som spydkaster. - Det blir mest håndball, men jeg synes det er moro å kaste spyd, sier hun. Gymlærer og trener i både friidrett og volleyball, Per Lasse Tronslien, er ikke overrrasket over Amandas spydkastresultat. - Hun har kastet håndball så lenge at hun har bevegelsen inne, og så har hun styrke og vinnerinstinkt, understreker Tronslien. Det er ikke ukjent at spydkastere har en bakgrunn i håndball. Trine Hattestad, Norges store kvinnelige spydkaster, hadde en fryktet skuddarm. Amandas mor, Hege Solberg, har spilt mot henne og sier at de måtte forsøke å stoppe henne i opphoppet.

Martin Kornerud trener to ganger med Sturla. Hans spiller også fotball på Sylling G 15 som gjorde det så bra i Norway Cup. Martin kunne ikke være med der, men regner med å spille høstsesongen. - Det bli nestem bare tid til kamper, sier han med et smil.

Marius Tronslien, Per Lasse Tronsliens sønn, har gjort det godt på 80 meter hekk. - Spenst har han fått fra volleyballbanen, sier far med overbevisning. Han tror det kan bli veldig bra når han får mer flyt i hekkpasseringene, sier han, mens Marius smiler beskjedent. Marius spiller også på Sylling G 15.

- Et godt miljø er avgjørende, understreker Tronslien. - Samtidig edr det helt nødvendig med gode instruktører. Sylling IF arrangerer på nytt friidrettskole i høst, Der er de de nevnte talentene instruktører. Men en hel rekke ungdomsskoleelever har A-kurs og vil hjelpe til. Friidrettskolen er for elevene på barnetrinnet (6-13 år)

Søskenpar som imponerer

Søstenparet fotografert i janiar 2011.

Ola Stunes Isene fikk bestemannspremien under Norway Games sist helg. I morgen reiser han til senior-NM i Kristiansand.
- Målet er å komme til finalen i både diskos og kule, sier Ola til Liernett i dag. Da må han støte 14 meter i kule. Nå er personlig rekord er 13.97. 17-åringen fra Lier har tangert klubbrekorden i diskos på 40.80. - Han har klart slått meg, sier pappa Torbjørn og ler. Både han og kona er aktivt med i friidrettsmiljøet i Sturla. torbjørn skal selvsag være med til Bergen i helga.
- Ved siden av finaleplass er det viktig å høste erfaring og lære av seniorene, sier Ola. Hans skarpeste konkurrent Svein Martin Skagestad stiller også. Begge to er klare favoritter i kastøvelsene i UM (Ungdomsmesterskapet) neste helg.
Under Norway Games i helga vant Ola diskos i kl G 17 med 55.80

Det ble noen travle dager for Ola, siden KM også ble arrangert i helgen. Han ble (selvsagt) kretsmester også i kule med 16.15 og høyde 1.65. Det er ikke unaturlig at mange har tro å at han kan bli en god 10-kjemper etter hvert.
Ola går 1. året på St Hallvard Videregående skole med toppidrett. Han synes det er greit å gå der i stedet for på Toppidrettsgymnaset i Drammen. Det blir gjerne tre dager med trening på Marienlyst. Ellers trener han styrke hjemme. I vår var han på treningssamling i Sverige. - Ola vant UM mangekamp i fjor og har vært veldig allsidig. Dette er første sesongen han satser primært kast,sier Hanne Ødeby fra Lier, trener i Sturla og som har fulgt med nøye på hans utvikling gjennom mange år.

Søster Berit Stunes Isene topper norgestatistikken i kl J 14 i kule med 11.96 og er også best i lande i diskos med 35.91 (750 g) og med 36.51 (600 g). I KM vant hun også slegge med et kast på 29.02. De ville holdt til seier om hun hadde deltatt i Norway Games, der vinnerkastet i klassen var på 25.20 (Josefine Elders fra Halden IL).

Løpstalent i norgestoppen. 

Vilde Gaarder fra Reistad vant 3 000 meter i kl J 16 med tiden 10.33.4 på lørdag og på søndag ble det seier på 800 meter med tiden 2.20.27. - Hun har nok størst mulighet på 2000 meter, tror Hanne Ødeby trener i Sturla.
Sturla har et godt samarbeid med Sandvin IL i Vestfold og med trener Svein Arne Simensen og med Thomas Grosvold og friidrettsmiljøet i Asker.

 

Friidrett

Flere saker fra arkivet

To andreplasser

Ola Stunes Isene fra Lier var ikke langt unna personlig rekord i kule under UM på Askøy i går.

Medaljehøst for liunger

Det ble topplasseringer for søskenparet Berit og Ola Stunes Isene, Vilde Gaarder og Rasmus Gjemmestad (på bildet) under årets Tyrvingleker.

EM-kravet er målet

Det sier Ola Stunes Isene. Både han og søster Berit kan se tilbake på en sterk friidrettssesong.

Vinnerkast i Asker

Liersøsknene Berit Stunes Isene (12) og Ola Stunes Isene (15 år) deltok nylig på 5 kamp kast i Asker. Begge konkurrerer for IF Sturla.

I norgestoppen

Søskenparet Berit og Ola Stunes Isene fra Egge har vist oppsvekkende stor fremgang i friidrett det siste året -

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Til UM i fire kastøvelser

Femtenåringen Ola Stunes Isene fra Lier viste sist helg at han behersker mer enn diskos --

Kastetalent fra Lier

Ola Isene vant en overlegen seier i kule under Ungdomsmesterskapet i Drammen i helga.

50 meteren er målet

Det sier Ola Stunes Isene fra Lier etter at han vant diskos under Ungdomsmesterskapet i Molde sist helg.

Rekruttene må til Drammen

- Men friidrett er populært og mange barn fra Lier med i Sturla, sier instruktør Hanne Ødeby (nr 2 fra høyre).

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.

Lover godt før junior-NM

Den allsidige friidrettsuttøveren Ola Stunes Isene har satt flere personlige rekorder etter seiere i kast denne sesongen.

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Søskenpar vant igjen

Ådne Karlsen Bekkestad vant 6 km i suveren stil som i fjor. Søster Oda var også best blant kvinnene.

Snøballmester

Ola Stune Isene (12) fra Lier og Sturla IF ble Norgesmester i Snøballkasting i helga på Bislett

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Regionsmester

Syllings unge volleyballag har stått for en bragd i vinter,

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Seieren som smakte

Alt tyder nå på at Sylling G 14 med storscorer Steffen Sutherland beholder plassen i 1. divisjon.

Liung beste nordmann i Bislett Games

Einar Inge Aasen (24) ble beste nordmann med en 4. plass i B-finalen på 400 meter.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

- Må slurve mindre

Trener Anders Ruud Gundersen i St Hallvard håndballklubb krever mer nøyaktig i avslutningsfasen før debuten i 1. divisjon.

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Lettbeint håndballspiller

- Løpinga er en bihobby, sa Silje Bæra Hørthe som løp inn til ny rekord på sekskilometeren under Kanada rundt tirsdag kveld

Vant klassen sin

Martin Nilsen fra Sylling vant klasse 12-16 år i Kristinaløpet i Tønsberg i helga

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Beste jentebokser

Hanne Ulvund (tv) fra Sylling var suveren i sin klasse under NM i boksing i Bodø i helga, mens broren Finn Olav ikke nådde finalen.

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Årets ultraløper

I tillegg til utmerkelsen var liungen Gjermund Sørstad nær ved å sette norsk rekord i helga.

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Hyggelig på niendeklassenes friidrettsdag.

Hvert år møtes niendeklasser fra hele Lier for å konkurrere i friidrett. Stedet er Liers fineste om ikke eneste anlegg for friidrett – Sylling. I år var det nok Tranby som stjal mye av showet. Det jeg satte mest pris på var det gode været og den fine stemningen. Mange hyggelige unge, i ikke for alvorlig konkurranse.

Også gutta videre i volleyball

Syllings guttelag kvalifiserte seg også til landsfinalen.

Ligger godt an til å nå målet

- Det er godt å vite at vi fortsatt har mye å gå på, sier St Hallvards trener Anders Ruud Gundersen etter gårdagens kamp.

Sylling videre i Norway Cup

Målscorerne, Mathias Helgesen (tv) og Steffen Sutherland, sørget for at det blir en ny kamp i morgen.

Debuterer i Norway Cup

16-årige Cathrine Bergan, Lier IL har tatt dommerkurs i Buskerud Fotballkrets og vil være i akjson på Ekebergsletta om noen dager.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Klare for EM

Lier er godt representert under helgens store lagkonkurranse for ATV i Nederland.

Håndballstjerner på Stoppen

Håndballintersserte bør benytte anledningen onsdag kveld til å ta en tur innom St Hallvardhallen (bildet) for å se nydannete St Hallvard Håndballklubb spille mot Drammen Håndballklubb i cupens 2. runde

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Sterk fjerdeplass til Sylling

Nummer fire i førstedivisjonsturnering med for få spillere på banen

Første og andreplass

11-åringen Katrine Fugleberg fra Egge overrasket i NM på vannski i helga og kom hjem med flotte premier --

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Syllingjente på landslaget

Syllingjenta Katrine Haarberg er tatt ut på landslaget i volleyball for jenter 19 år.

Syllingspiller tatt ut på landslaget

Mari Bergum Berget på U17 i volleyball.

Optimisme i St Hallvard

- Sammenslutningen i håndballen skal høyne nivået, sier leder Bente Gravdal (bildet) om om den nye overbygningsklubbens første år innen herrehåndballen.

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Liungen vant mot Sylling

Håndball herrer, 4. divisjon

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

Friidrettensdag i Syllinghallen lørdag 27 mars.

Syllinghallen var gjort om til friidrettsarena på lørdag. 61 barn og mange foreldre hadde tatt turen for å prøve friidrett. kompi sprint og hekk i samme løp, frekvenshopp, kule, spyd, tresteg og lengde var øvelsene som stod på dagsorden.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Endte på 16. plass

Volleyballgutta tapte også siste kvalifiseringskamp.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

KM-tittel og pokaler

Marcus Næslun Haugland og Emil Mehren Mathiesen kan smile etter en flott sesong for bandygutta i Sparta Bragerøen.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Reistad jentene spilte godt

Reistad J15 var gode mot Hønefoss.

Optimisme i Spa/Bra

- Etter hva som har skjedd med Konnerud 2 i det siste, tror jeg vi i kveldens vriene bortekamp mot Svene kan avgjøre mye nå av opprykkskampen nå, sier trener John-Erik Loe Olsen til Liernett

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Innenfor målsettingen

Jørn Huseby fra Lier var Norges beste poengplukker under EM for ATV i Nederland i helgen.

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Liung i friidretts-EM i august?

Einar Inge Aasen har ennå sjansen til å delta i EM i friidrett, både på 400 meter og på stafettlaget i Gøteborg. Mandag løp han en meget god 3. etappe i Belgia.