Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1f884035015fc413148bd08130626de0

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Martin Kornerud (tv) vant G 14-klassen i kule, Marius Tronslien 80 meter hekk og Amanda Solberg spydkast

15-åringen Amanda Solberg ble kretsmester med et kast på 36.58.  Det er bare to i hennes årsklasse i Norge som har et bedre resultat (se link til statistikk nederst på siden).

Det er bemerkelsesverdig etter bare noen ukers trening for jenta, som tidligere deltok i motorcross og spilte håndball. Hun har gitt seg med motocross, men spiller fortsatt håndball for Lier/Sylling J 15. Hun ville ha klart en flott plassering under Norway Games på Bislett, der vinnerkastet var 36.95 (Mia Eriksen Johansen fra Ski IL).

- Jeg har ennå ikke vært på trening på Marienlyst, forteller Amanda som fortsatt representerer Sylling IF som spydkaster. - Det blir mest håndball, men jeg synes det er moro å kaste spyd, sier hun. Gymlærer og trener i både friidrett og volleyball, Per Lasse Tronslien, er ikke overrrasket over Amandas spydkastresultat. - Hun har kastet håndball så lenge at hun har bevegelsen inne, og så har hun styrke og vinnerinstinkt, understreker Tronslien. Det er ikke ukjent at spydkastere har en bakgrunn i håndball. Trine Hattestad, Norges store kvinnelige spydkaster, hadde en fryktet skuddarm. Amandas mor, Hege Solberg, har spilt mot henne og sier at de måtte forsøke å stoppe henne i opphoppet.

Martin Kornerud trener to ganger med Sturla. Hans spiller også fotball på Sylling G 15 som gjorde det så bra i Norway Cup. Martin kunne ikke være med der, men regner med å spille høstsesongen. - Det bli nestem bare tid til kamper, sier han med et smil.

Marius Tronslien, Per Lasse Tronsliens sønn, har gjort det godt på 80 meter hekk. - Spenst har han fått fra volleyballbanen, sier far med overbevisning. Han tror det kan bli veldig bra når han får mer flyt i hekkpasseringene, sier han, mens Marius smiler beskjedent. Marius spiller også på Sylling G 15.

- Et godt miljø er avgjørende, understreker Tronslien. - Samtidig edr det helt nødvendig med gode instruktører. Sylling IF arrangerer på nytt friidrettskole i høst, Der er de de nevnte talentene instruktører. Men en hel rekke ungdomsskoleelever har A-kurs og vil hjelpe til. Friidrettskolen er for elevene på barnetrinnet (6-13 år)

Søskenpar som imponerer

Søstenparet fotografert i janiar 2011.

Ola Stunes Isene fikk bestemannspremien under Norway Games sist helg. I morgen reiser han til senior-NM i Kristiansand.
- Målet er å komme til finalen i både diskos og kule, sier Ola til Liernett i dag. Da må han støte 14 meter i kule. Nå er personlig rekord er 13.97. 17-åringen fra Lier har tangert klubbrekorden i diskos på 40.80. - Han har klart slått meg, sier pappa Torbjørn og ler. Både han og kona er aktivt med i friidrettsmiljøet i Sturla. torbjørn skal selvsag være med til Bergen i helga.
- Ved siden av finaleplass er det viktig å høste erfaring og lære av seniorene, sier Ola. Hans skarpeste konkurrent Svein Martin Skagestad stiller også. Begge to er klare favoritter i kastøvelsene i UM (Ungdomsmesterskapet) neste helg.
Under Norway Games i helga vant Ola diskos i kl G 17 med 55.80

Det ble noen travle dager for Ola, siden KM også ble arrangert i helgen. Han ble (selvsagt) kretsmester også i kule med 16.15 og høyde 1.65. Det er ikke unaturlig at mange har tro å at han kan bli en god 10-kjemper etter hvert.
Ola går 1. året på St Hallvard Videregående skole med toppidrett. Han synes det er greit å gå der i stedet for på Toppidrettsgymnaset i Drammen. Det blir gjerne tre dager med trening på Marienlyst. Ellers trener han styrke hjemme. I vår var han på treningssamling i Sverige. - Ola vant UM mangekamp i fjor og har vært veldig allsidig. Dette er første sesongen han satser primært kast,sier Hanne Ødeby fra Lier, trener i Sturla og som har fulgt med nøye på hans utvikling gjennom mange år.

Søster Berit Stunes Isene topper norgestatistikken i kl J 14 i kule med 11.96 og er også best i lande i diskos med 35.91 (750 g) og med 36.51 (600 g). I KM vant hun også slegge med et kast på 29.02. De ville holdt til seier om hun hadde deltatt i Norway Games, der vinnerkastet i klassen var på 25.20 (Josefine Elders fra Halden IL).

Løpstalent i norgestoppen. 

Vilde Gaarder fra Reistad vant 3 000 meter i kl J 16 med tiden 10.33.4 på lørdag og på søndag ble det seier på 800 meter med tiden 2.20.27. - Hun har nok størst mulighet på 2000 meter, tror Hanne Ødeby trener i Sturla.
Sturla har et godt samarbeid med Sandvin IL i Vestfold og med trener Svein Arne Simensen og med Thomas Grosvold og friidrettsmiljøet i Asker.

 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode