Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5f752ae67715853979f54dc13df122ed

I norgestoppen

Søskenparet Berit og Ola Stunes Isene fra Egge har vist oppsvekkende stor fremgang i friidrett det siste året -

Berit Stunes Isene i klassen J 13 deltok i Dialog lekene i Drammen med førsteplass i kule med 10.45 meter, tredjeplass i lengde med 4.04m. Sist helg under Glavalekene i Askim forbedret hun sin personlige rekord i kule med èn meter. Rekorden med 11. 45 (2 kg) ble satt i konkurranse med 17 deltagere i årsklassen.

Berit på toppen av pallen i Askimhallen. Maria Sandvik fra Askim (th) og Tuva Lovise Dehli (tv) Foto: Privat

Det er et meget bra resultat, det beste resultat av trettenåringene i Norge så langt i 2011. (1007 p etter "Tyrvingtabellen"). Berit satte også ny pers i lengde med 4.08 meter. Det ble en 10. plass.

Ola Stunes Isene G 16 var også med i Glavalekene i Askim. Han satte tre personlig rekorder, kule med 12.73m (5 kg) på 60 meter med 8.06 og 60 meter hekk 9.64

Berit er elev ved Egge skole og trives også godt med sprangridning og dressur på Linnesvollen to ganger i uka. Dessuten pryder hennes malerier og formingssans stua. – Vi har en kunstner som nabo og som er til stor inspirasjon, sier mamma Anne.

Både Anne og pappa Torbjørn og farfar, tidligere operasanger Ola Isene, har drevet med friidrett. Begge følger til stevner. Det er blitt turer til både Tønsberg, Moss og Askim. Anne deltar i tillegg på Sturlas treninger.
Astrid er født og oppvokst på Kongsberg, der også broren Erik Stunes deltok som diskoskaster. Ola blir fulgt opp av kastetrener Svein Arne Simensen fra IL Sandvin i Vestfold.

Både Anne og Torbjørn roser det gode friidrettsmiljøet i Sturla der flere liunger deltar. Spesielt synes de instruktør Hanne Ødeby  gjør en kjempejobb med både treningsopplegg og organisering. Også Hannes mann, Erik Gjemmestad, får rosende omtale som inspirerende instruktør.

Fremtidig 10-kjemper?
Ola trener fem ganger uka ved siden av eventuell stevner på søndager. Kun fredag er treningsfri, så han må være effektiv i skolearbeidet ved 10. klasse ved Lierbyen skole. Neste år blir det sannsynligvis Idrettsgymnaset i Drammen.
Ola er med i Løft-prosjekt. Det er fire helgesamlinger ved Idrettshøyskolen. 38 kastere fra hele Norge får oppfølging. Ola konsentrerer seg om kule og diskos. Men han har også prøvd seg i slegge (pers 37 m) og spyd.
Den allsidige friidrettsgutten utelukker ikke at det kan bli 10-kamp etter hvert. Dag Frode Skogheim, fra Lier deltok i VM for junior i1986 og ble norgesmester i 10-kamp i 1992. Han representert Hellas, Drammen som junior og Tjalve i seniorklassen.
Det har Ola hørt om og det inspirerer.
- I forbindelse med en samling så har jeg hilst på både Egil Danielsen, olympisk gull i 1956 og Andreas Thorkildsen med to olympiske gull, forteller Ola.

Neste oppgave for Ola er UM (Ungdomsmesterskapet) innendørs i Trondheim 11.-13. mars.

Forrige artikkel:Ny suksess i 2011?Neste artikkel:Trollbandt publikum nok en gang
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode