Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c6d6f4d979d677a5994b719e4d904550

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Hjemme hos idrettsfamilien Jansson Haverstad er det vanlig hverdag igjen etter en begivenhetsrik uke, der det ble både gull (Sindre individuelt), sølv (Sindre  i stafett) og Maren  (stafett.) Broren Eirik, som har vært skadet i høst, venter på orientringssesongen.

Og det er orientering som har vært hovedidretten til Maren. - Det har jeg drevet med helt siden jeg var liten, sier tiendeklassingen ved Tranby skole. Skiorientering har hun drevet med i 3-4 år. Hun er heller ikke med på juniorlandslaget, men "danket" ut en av landslagsjentene i kvalifiseringen for å komme med i VM i Bulgaria.
Inntrykkene er mange etter  VM som gikk i løyper opp til 1800 meters høyde. -  Første dag var vi utslitte, kanskje også fordi vi hadde spist for lite.  - Det var veldig kaldt, minus 18 på det kaldeste, supplerer pappa Sven Ingemar, - så rennet ble flytta de siste dagene.

Kontraster
- Vi bodde på et fint hotell, men det var veldig fattigslig og forfallent, forteller Maren. Konkurransene foregikk i nærheten av en fjellandsby på grensen mot Hellas. - Var du nervøs? - Nei ikke de første dagene, men etter hviledagane ble jeg litt nervøs før de siste konkurranse, innrømmer Maren.

Bankett og velkomst
- Etter premieutdelingen var det bankett og disko, forteller Maren. - Men i tretida på natta måtte vi være klare for hjemreise.
Norges Orienteringsforbund ønsket deltakerne velkommen hjem med blomster på Gardermoen. Og hjemme på Tranby var Lierbygda O-lag på plass hjemme hos Maren med blomster.

Skiskyting og orientering
Hun hviler ikke lenge på "laurbærene". I mars skal hun delta  Hovedlandsrennet i skiskyting i Bardu. - Det er for moro skyld. Jeg får jo ikke trent så mye skyting, sier hun og ler litt.
Så kommer våren og sommeren. Da blir det orientering. Hun har målet klart. Det er topp tre i klassen i Norge. Hun har to 5. plasser fra før i NM. Så kanskje blir det nye representasjonsoppgaver etter hvert også sommers tid.

Toppidettsgymnas
- Til høsten søker jeg ut utholdenhetslinja ved Toppdrettsgymnaset i Drammen, sier den målbevisste ungdommen. - Og da reiser jeg nok opp til Anette  på Konnerud (landslagsvenninne med etternavn Baklid red. anm)
Og Lierbygda O-lag  og Lier IL (langrenn og skiskyting) får sannsynligvis glede av å ha henne i nærområdet  minst tre år til ---Det er klart et det ble bronse. Maren flankert av Barbro Kvale (tV)og Anette BaklidHer jentene på pallen. Russland gikk gull og Finland sølv.Her har de fått sine medaljer, Anette (tv), Barbro og MarenSindre på toppen av seierspallen etter gull individuelt på fredag.
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode