Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1ced00327d0ee97899cdac6b6aa63451

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Arrangøren av skimesterskapet har invitert korps og musikkgrupper til å skape liv blant publikum. – Vi sendte inn en epost for å melde oss på, forteller korpsets leder Svein Rognlien. – Og det er jo ekstra morsomt at vi skal spille under jentenes hoppkonkurranse i Midstubakken. Anette Sagen bor på Tranby. – Jeg traff henne på butikken på Tranby forleden dag, sier Rognlien. – Og da fortalte jeg henne det. Det syntes hun var svært hyggelig.

Da Liernett var innom Nordal skole på mandag kveld, terpet dirigent Deltchev på ”Tiger Rag”. Den bulgarskfødte dirigenten kom til Norge i 1988 og har vært korpsets faste dirigent siden 1994.

Ved siden av ”Tiger Rag” røper Rognlien at korpset, blant annet, skal spille melodien ”OL-floka” (fra Lillehammer 1994), ”Te med noe godt i” (kjent fra mange skøytemesterskap på Bislett). – Det blir spilling før rennet og i pausen. Samme dag er det også kvalifisering til mennenes konkurranse i normalbakken. - Gruppa ”Kjerringa med staven” skal også spille, forteller Rognlien.

Blir det felles transport? – Nei, vi reiser med 169-bussen innover til Oslo. Men vi bør nok melde fra til Nettbuss at korpset reiser kollektivt, sier Rognlien og smiler med tanke på full buss innover.

Korpset spiller gratis. Det er en forutsetning for å være med. – Det blir nok en opplevelse, sier Rognlien. - Det eneste vi frykter er hvis det blir veldig kaldt. Vi må kle oss godt og være forberedt på å smøre instrumentene godt. Korpset har erfaring fra spilling ute vinterstid, ved julegranntenning og i forbindelse med Millennium i 2000.

Liernett telte vel 30 musikere mandag kveld på Nordal skole. Det er ca 40 musikere totalt, så noen få hadde forfall. – Det er normalt, sier Rognlien, før han fra scenekanten samler korpset for å gi litt informasjon.

Og så hever Deltchev på nytt taksttokken: - Opptakten er en firedel, sier han med en litt streng mine, før musikerne setter i gang.


Hennummusikken ble stiftet i 1897. Leder Svein Rognlien helt til venstre.

Forrige artikkel:Men hvor er egentlig Nøste?Neste artikkel:Litt knall og fall
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode