Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Så var det da heller ikke tvil om at mange i salen – kanskje de fleste – sammen og hver for seg på forskjellig vis har vært med på å få korpset frem til den posisjonen det har i dag.

Sven Fossum ledet det store arrangement på en utmerket måte

Inviterte representanter fra Lier kommune, politikere, tidligere dirigenter, ledere og ikke minst foreldre, besteforeldre og andre musikkvenner var blant tilhørerne som fylte salen og fikk ta del i korpsets feiring av de første femti årene. Veiviser gjennom kvelden var korpsets styreleder Sven Fossum, som styrte arrangementet ledig og elegant og sørget for at publikum var godt orientert om både korpset og musikken som ble fremført.

Historien
Det var visstnok den 25. august 1961 det begynte. Nordal Skole var stedet. Det gikk ikke av seg selv, men noen ildsjeler tok ansvar og gjorde en innsats når motbakkene ble bratte. En av dem, Svein Rognlien, er en nestor i Liers musikkliv. Han tok tilhørerne med på en gjennomgang av korpsets historie fra en regntung 17. mai med dyvåte musikere, via nye skoler og endrede skolekretser og frem mot den store jubileumsdagen med blankpussede instrumenter som skinte om kapp med de unge utøverne på scenen.

Før teppet ble trukket til side
Etter gjentatte prøver gjennom lang tid stilte korpsmedlemmene i Asker Kulturhus allerede over fire timer før selve konserten for å foreta ny gjennomspilling, generalprøve og andre forberedelser til konserten.  (Husk riktig uniform! Hvit skjorte og sorte sko. Skoene skal være uten andre farger på lisser og såler.)

Konserten
Publikum klappet og noen gispet da teppet ble trukket til side og den fullsatte salen fikk se det de hadde kommet for: et strålende opplagt korps som formelig lyste av lyst til å ta fatt på musikken.

Bojarenes inntogsmarsj av Johan Halvorsen var første nummer. Mer spenning knyttet det seg nok til urfremføringen av Eirik Bergflødt Narjords ”1. musikk for korps”, som var bestilt av korpset til jubileet. Stykket pekte mot en fremtid som både for korps og tilhørere vil være svært annerledes. Skal korpset kunne feire enda større jubileer en gang i fremtiden, er det tvingende nødvendig at inntogs- og jegermarsjer avgir mer plass til nyere musikk.

Aspirantene fremførte Tordenskiolds marsj

Urpremieren ble fulgt av applaus for komponisten, som ble klappet opp på scenen for å motta ytterligere hyllest. Deretter fulgte programmet en noe mer konvensjonell linje. Veterankorpset overtok scenen og fremførte Rhumba Juanita og Optimistmarsj. Så fikk aspirantene slippe til med Tordenskjolds marsj før juniorkorpset avrundet konsertens første del med fire numre.

Juniorene avsluttet konsertens første del

I løpet av de femti årene har selvsagt et utall mennesker hatt befatning med orkesteret. Musikanter er blitt foreldre, foreldre er blitt besteforeldre. Pausen ble godt utnyttet til å treffe gamle kjente og til å kjøpe kaffe og kaker som andre av korpsets støttespillere hadde hatt med.

Alle trommet i Jan Magne Førdes "Trommeslåtten"

Etter pausen sto enda en uroppførelse på programmet. Hovedkorpset fremførte Jan Magne Førdes ”Trommeslåtten”, som var vesentlig mer konvensjonell enn Bergflødt Narjords nyskapning. Det vakte stor begeistring da korpset noen minutter la ned instrumentene og med tydelig glede samtrommet på blikkspann og bøtter som inntil innslaget dels hadde vært skjult ved stolene og dels hadde fungert som flagg- og blomsteroppsatser ved scenekanten.

Hovedkorpset hadde ytterligere tre stykker på programmet, Pirates of the Caribbean, Fate of the Gods og den gamle, gode og nesten for velkjente Valdresmarsjen.

Minner fra reiser, konserter, øvelser og annet ble vist "bak ryggen" på korpset

Lysbilder fra korpsets tidligere år rullet over skjermen bak orkesteret, noen ganger mer distraherende enn informerende, men alltid som en påminnelse om glade øyeblikk og utrettelige musikere, ledere, foreldre og andre.

Gaver og æresmedlemmer
Mellom innslagene var det tid for mer informasjon, hilsningstaler, gaver og ikke minst utnevnelse av æresmedlemmer. Nøkkelpersoner takket og ble takket.

Gavene spente fra en stor pose konfekt til penger. Lier Janitsjar ga notestativer og Lier Kulturskole en tromme. Sanitetsforeningen, som for ikke lenge siden ga korpset 100.000 kroner, kom med ytterligere 25.000 etter vellykket salg av fastelavensris. Lier kommune kom med en sjekk på 5.000 kroner.

Med stort bifall fra salen ble det utnevnt to æresmedlemmer, Svein Rognlien og Henrik Trømborg. Det hersker ingen tvil om deres store innsats for korpset og betydningen innsatsen har hatt for å få korpset velberget gjennom både gode og ikke bestandig fullt så gode dager.

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa det nyutnevnte ærsmedlemmet Henrik Trømborg.

Skal det går bra, må noen ta ansvar. Det krever noe av alle, ikke minst av foreldrene. Deres innsats består i både praktisk og moralsk støtte til de unge musikantene, som sikkert ikke finner korpslivet like oppmuntrende bestandig.

- Dere har fått en hobby som dere vil ha glede av hele livet, ble det sagt.

Henrik Trømborg, hovedkorps, veterankorps, juniorkorps og aspiranter høstet velfortjent applaus både under og etter konserten.

Alle på scenen
Konserten ble avsluttet med Knærtebærten, der aspiranter, juniorkorps og hovedkorps var med. De fikk følge av veterankorpset i det siste stykket på programmet, Gammel Jegermarsj, som ble fremført så glitrende at jubelen sto i taket. Deretter vandret publikum og musikere smilende ut i måneskinnet.

Og deretter ...

Programmet i jubileumsåret er tettpakket. Amerikaturen sist i juni er et høydepunkt, men før den tid står det mye på programmet for de unge musikerne, som pakket instrumentene for å gjøre seg klar til neste utfordring. Buskerudmesterskapet på Hønefoss neste formiddag. 
 - Vi gleder oss til fortsettelsen, står det til slutt i programmet for jubileumskonserten. Etter den vellykte konserten er det mange som deler den gleden.

Flere bilder fra jubileumskonserten:

Flere saker fra arkivet

God generalprøve

Tranby skolekorps avholdt sin sommerkonsert før NM i Larvik i helga.

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

HLSK at the Movies

Et par hundre tilhørere stilte opp da Høvik og Lier skolekorps (HLSK) onsdag kveld holdt sin årlige showkonsert, i år med tittelen ”HLSK at the Movies”.

Kvitterte for kulturstøtte

Henrik Trømborg, dirigent for Tranby Skolekorps roste lierpolitikerne. Korpset ga de folkevalgte en minikonsert før gårdagens kommunestyremøte.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Jorden rundt på 80 minutter

Tranby skolekorps tar med publikum på en musikalsk reise jorden rundt.

Tranby skolekorps til topps

I søndagens Buskerudmesterskap ble det en førsteplass for Tranby skolekorps og ekstra pris til juniorkorpset.

Høydepunkt på Lierdagene

Ordfører Ulla Nævestad og oberst Hans Chr. Hegs tippoldebarn taler når utvandringen fra Lier blir markert ved Hegstatuen utenfor Haugestad kl. 14.30 på lørdag. Tranby skolekorps sørger for passende musikk.

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Seminar og vinterkonsert

Tranby skolekorps innbød til konsert søndag. Men før det holdt de seminar både lørdag og søndag på Lierbyen skole. Hennummusikken stilte med støttespillere og instruktører for å være med å løfte det musikalske.

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Fyrverkeri av lys og lyd

I anledning 50-års jubileet til Tranby skolekorps var alle skolene på Tranby og Lierskogen invitert til en storslått Blues Brothers konsert i Tranbyhallen. Og skolekorpset leverte - igjen.

Tranby skolekorps vant Buskerudmesterskapet

I går hadde korpset kjempesuksess med jubileumskonserten i Asker. I dag ble det fullklaff i Buskerudmesterskapet på Hønefoss.

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Demonstrerte for nytt kulturhus

Tranby Juniorkorps demonstrerte for nytt kulturhus utenfor kommunes møtelokaler

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Musikkglede på biblioteket

Melodier som "Nede på stasjonen" og "Lady Madonna" ble fremført av unge musikkanter med både dyktighet og sjarme i formiddag --

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Hennummusikken har 110 års jubileumskonsert

I Tranbyhallen søndag kl. 18 markerer Liers eldste korps at det i høst er 110 år siden stiftelsen på Hennumtorget.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Den store loppehelgen på Tranby

Tranby skolekorps har loppemarked i Tranbyhallen lørdag og søndag.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken lærer bort

Tranby skolekorps vil ha et felles seminar med bygdas eldste korps, Hennummusikken, neste helg.

Hektiske dager på Tranby

Konserter og loppemarked betyr travle dager for Tranby Skolekorps de nærmeste dagene. For andre betyr det muligheter til gode kjøp og musikkopplevelser.

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Julekonsert i Frogner kirke

Høvik og Lier Skolekorps byr på et variert program onsdag 16. desember

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Amerika-suksess for Tranby skolekorps

En fullsatt kirke ga stående applaus da Tranby skolekorps spilte i Wind Lake i Wisconsin i går. Wind Lake er stedet der familien Heg slo seg ned etter utvandringen fra Lier.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Abba i Drammen teater

Lier Ten Sing og Tranby skolekorps tok med seg Abba i teateret og tok publikum med storm.

Lierskolene i Drammens barnetog

Skoler og korps fra ytre Lier deltar som vanlig i barnetoget i Drammen, og i år har det jubilerende Høvik og Lier Skolekorps fått en hedersplass. OPPDATERT KL 14.48

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Tranby School Band's sunshine tour

Mens et fortsatt opplagt og velspillende Tranby skolekorps og deres medreisende fullfører sin solskinnsreise i Midtvesten, tar vi med enda noen inntrykk fra den begivenhetsrike jubileumsturen. OPPDATERT: 6. juli 09.48.

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Høstkonsert på Hennummarka skole

Mandag inviterte Hennummusikken til konsert i gymsalen på Hennummarka skole.

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Lierdag i dyreparken

Sørlandet Musikkfestival lokket nærmere 100 musikanter og foreldre fra Lierbygda til Kristiansand sist helg.

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Med Hennummusikken på høsttur til Spania

Kvelden i forvegen hadde Juel Fuglerud begynt å pakke tunge instrumenter inn i bussens bagasjeplass og allerede rett etter kl. 7.00 satte han kursen for Fagerliåsen der han tok med seg de første passasjerene; Anne Britt Grimsrud med familie.Bussen holdt ruta overmåte godt

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Våt tur for dansker

På 17. mai imponerte Hadsund skoleorkester fra Liers vennskapskommune Mariagerfjord (Hobro) med flott masjering både i Drammen og i Lierbyen. Dagen etter ble det en tøff tur for Gina Haugen og hennes danske venner.

Vollebæk fylte kulturkirken

Svært mange fant veien til Lierskogen kulturkirke i går kveld. På programmet sto en minikonsert med Vice Versa og en samtale med tidligere ambassadør, utenriksminister med mere, Knut Vollebæk.

Utsolgt på showkonsert.

Søndag var Aulaen ved Sylling skole pyntet til konsert. Sylling og Odevall skolekorps invitere til showkonsert. Over 200 mennesker fikk se et variert, morsomt og velspilt show.

Korpstur i Kjuttaviga

Tranby Skolekorps’ sommertur gikk i år Sørlandets Musikkfestival i Kristiansand. Fredag morgen reiste 70 musikanter og reiseledere fra Hennummarka med retnin (...)

En godværskonsert

Hennummusikken spilte opp på Bragernes torg.

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Vinterens kulturbegivenhet på Tranby

Tranby skolekorps og Lier Tensing setter lørdag 1. mars opp to forestillinger med ABBA-låter i Drammen teater.

Korpsmusikk også i høst

Hennummusikken er klar for høstsesongen

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Det er her det begynner

La julekonsertene i kirken være forbeholdt lokale utøvere. Hyggelig konsert med Høvik og Lier skolekorps

Vi trenger trommeslager.

Lier Janitsjar er et konsert- og underholdningskorps som har en dyktig dirigent og framfører publikumsvennlig musikk. Korpset er velorganisert og består av 30 gode venner som dyrker en felles interesse - musikk. Medlemmene er i alle aldere med ulik musikalsk bakgrunn; fra nesten nybegynnere til stor erfaring. Vi har plass til alle, men søker spesielt:

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Full klaff for kulturfolket

En gledelig mønstring av mangfoldet under Kultursleppet i dag

Promenadekonsert

Lier Janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med musikkfest i Aulaen på St. Hallvard. Med seg har de solistene Cecilie Schilling og Birger Egge Hoveid.

Pressemelding

Oddevall skole 80 år ! Oddevall skole fyller 80år, og dette ønsker vi å feire. Onsdag 24. september kl 17.00-ca 19.30 inviterer skolen og FAU til fest.

Best å spille inne

Det var godt for de unge musikerne komme seg inn etter årets julegrantenning --

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Beatles Forever

Noen rekker å bli klassikere mens de ennå er i live, slik The Beatles har blitt.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

I godt lag med Lier Janitsjar

Lier Janitsjar 75 år Fest og litt høytid på Haugestad

Lier kulturskole med sommerkonsert

Fredag holdt Lier kulturskole sommerkonsert i Sylling skoles aula

En hjelpende hånd fra Bertel O. Steen

Høvik og Lier Skolekorps fikk hjelp av Bertel O. Steen da de skulle på tur

Programmet for 17. mai 2011

Barneskolene i Lier har som vanlig egne arrangementer på 17. mai. Programmet for hver skole finner du her.

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

"Det lyser i stille grender"

Stemningsskaperne var mange under den tradisjonelle jultetretenninga rundt i Lier --

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Vice Versa feiret 10 - årsjubileum

Mangfoldig konsert i et fullsatt Haugestad på lørdag

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Fakkeltog på Tranby

Ikke alt gikk etter planen da julegrana skulle tennes på Tranby.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.