Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6619481e1004856672b5cffa4a3474dd

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Søndag kveld opptrådte en messingkvartett fra Tranby skolekorps bestående av Åshild Dahl Brenna og Magnus Mørk (kornetter) Pernille W. Opsahl og Ida Haug (tromboner), Kjetil Storli Jensen (walthorn) og Kristian Berg (tuba) Sekstetten hadde to fine stykker og høstet velfortjent applaus.

Henrik Trømborg hadde to stykker på klarinett: Tema med variasjon av J. Bentzon og deretter akkompagnert av Waldemar Nowak Adagio fra Mozarts klarinettkonsert. Det var to svært forskjellige musikkstykker som Trømborg formidlet på en utmerket måte.

Marlene Jensen har bakgrunn fra Tranby skolekorps og er nå en av de sentrale medlemmene av Lier Tensing: Hun sang to svært publikumsvennlige stykker, henholdsvis Amazing Grace og Lascia ch’io pianga; den siste fra operaen Rinaldo av Händel. Hun har en klar og fin stemme som kler disse vakre melodiene.

Saksofonistene Tonje Andreassen og Åshild Henriksen er for tida studenter ved Norges Musikkhøgskole. I Lier er de kjente som tidligere medlemmer av saksofonkvartetten TÅKA som i sin tid viste hvor dyktige skolekorpsmusikanter kunne drive det til å bli. Begge to la nå for dagen en frapperende teknikk og musikalitet i stykker som krevde mye både av utøvere og tilhørere. Som avslutning spilte de sammen 1. og 2. sats av et konsertstykke av Paul Hindemitt. Det var morsomt å være vitne til spillegleden og humøret i samspillet.

Laila Deltchev og Waldemar Nowak bandt programmet sammen på en utmerket måte, hun med aktuelle dikt til ettertanke og han ved orgelet som akkompagnatør.

Det er all grunn til å rose Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet som vil videreføre serien Ord og Toner. De har fått til mange flotte konsert og kulturopplevelser og kveldens utgave føyer seg fint inn i rekken. Lykke til videre! Dere fortjener enda flere tilhørere.


Samspilte jenter på saksofon, Tonje Andreassen og Åshild Henriksen


Samtlige opptrendende fikk velfortjent applaus


Waldemar Nowak


Laila Deltchev bandt det hele sammen med dikt til ettertanke

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode