Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Skolekonsert - Zikalo

Zikalo – 3 karer fra Elfenbenskysten kom til Sylling skole for å holde konsert. Sære greier? Ikke i det hele tatt.

Elevene på Sylling skole ble servert en mix av rytme og melodi. Zikalo har røtter i Afrikansk folkemusikk, men går ikke av veien for å fri til publikum. Det endte naturligvis med at elevene satt og danset på stolen, trampet, klappet og sang.

Det skal ikke mer til enn en neger før Syllingene skjønner at det bare gjelder å slippe seg løs, kaste maska, trampe og klappe, ikke minst smile. Zikalo – hva betyr det? Jeg har ingen anelse, men det fikk oss til å senke skuldrene og nyte tre kvarter til ettertanke. Jeg tror de fleste lot hverdag være hverdag og drømte seg bort til noe annet. Zikalo – og endelig kunne vi vise tenner – smile uhemmet, mens vi klappet, trampet og sang.

For øvrig var negrene ganske coole. De er gjerne det – coole og rytmiske. Flott konsert – ikke noe terningkast, morsomt var det i alle fall – morsomt, coolt og pent.

Flere saker fra arkivet

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Utsolgt på showkonsert.

Søndag var Aulaen ved Sylling skole pyntet til konsert. Sylling og Odevall skolekorps invitere til showkonsert. Over 200 mennesker fikk se et variert, morsomt og velspilt show.

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

Suksess med gratis skidag i Sylling

Sylling skole dro på skidag i Øverskogen.

Sterk avslutning av lierturnerne

Tranby Turns leder Lene Nilsen kan glede seg over gode prestasjoner under helgas KM i Tranbyhallen.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Oddevall skole på gårdsbesøk

Elevene var ivrige gårdsarbeidere

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Sylling sangkor 1974-2004

I Aulaen på St. Hallvard hadde over 300 mennesker i går kveld løst billett til jubileumskonserten til Sylling sangkor. De fremmøtte ble servert et variert repertoar, mye god sang og musikk og mang en god latter.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Kreativ læring

De tre skolekorpsene, Tranby skolekorps, Høvik og Lier skolekorps og Sylling og Oddevall skolekorps skal for første gang ha et felles seminar som avsluttes med konsert på Sylling skole på søndag.

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

Trollbandt publikum nok en gang

UKM-publikumet ble imponert over sangfulgen Martine Rønning (10) fra Lierskogen i fjor. I år var hun tilbake i aulaen på St. Hallvard vgs.

TORSDAG 15. APRIL FRA KL 1500-1800

I forbindelse med åpningen av ”Nye Sylling skole” ønsker elever og voksne på Sylling skole å vise fram det nye skoleanlegget for alle interesserte. Vi inviterer derfor foreldre, besteforeldre, familie for øvrig, alle ”Syllingdøler” og eventuelle andre interesserte til å komme innom skolen mellom kl 1500-1800. Elevene i 7. –8. –9. og 10. klasse vil flytte skoledagen til kveldstid og fylle skolen med forskjellig aktivitet. De minste elevene har vanlig skoledag og kommer eventuelt på besøk på kveldstid sammen med sine respektive.

Skap en dør

Tre-Ringen har i flere år invitert 10. klassinger i Drammensdistriktet til å designe egne dører til CD-skap.

Biskopen besøkte Oddevall skole

Sjefen over alle sjefer mente en 2 klassing at biskopen var. Det var starten på en fint møte med elevene på småskoletrinnet og biskopen.

Neste år også?

Men da bør målet være å få alle elevene i aksjon, konkluderer de ansatte ved Kulturskolen etter årets stormønstring.

Askil Holm – Past and present

Askil Holm har gitt ut ei plate, han har skrevet musikk for flere filmer og TV. Nylig besøkte han ungdomsskolene i Lier, og tok med elevene på en reise fra Dylan til i dag. Han representerer Singer-Songwriter-tradisjonen, der artister fremfører egne tekster.

Lærerfri skole på Oddevall

Elevene på Oddevall skole fikk oppleve to litt annerledes skoledager, da foreldrene inntok lærerrollen.

Guttekonferansen- Pizzaboller på Guttekonferansen

Rektoren på Tranby Skole, Per Nordbø + noen få mannlige lærere, koser seg med pizzabollene elevene egentlig skulle få til lunch.

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

Matpakkeuka 2004

Sjåstad sanitetsforening og Øvre Lier bondekvinnelag spanderte for fjerde gang lunsj på tiende klasse ved Sylling skole. Måltidet var sammensatt av vanlig, god og sunn mat.

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

Vårkonsert

Hennummusikken, Sylling sangkor og Konnerud Musikkorps med konsert i Sylling skoles aula 10. mars

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Vant ny bil

To tilskuere hadde grunn til å smile etter dagens kamp.

For en klovn!

Fumagalli, klovnen med det tøffe håret var dråpen som gjorde kveldens Cirkusforestilling på Sjåstad til suksess. Det var mange imponerende nummer, mye spennende både for store og små, men det var klovnen som var den geniale.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Under samme himmel

Niendeklassingene på Lierbyen skole med flott og tankevekkende musikal

Desemberblomsten til Oddevall skole

Oddevall Skole fikk Månedens blomst for desember

Konsert på Hestesletta

Tranby skolekorps avholder sommerkonsert på Hestesletta ved Hennummarka skole onsdag 20. juni. Juniorkorpset spiller klokken 18.30, mens Hovedkorpsets konser (...)

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Nødhjelp for nyskilte.

Drømmere & Drankere spiller på Tranby pub førstkommende lørdag (13/3). For dere som ikke må ha blues en lørdagskveld, kan dette bli en hyggelig og humoristisk kveld. Drømmere og Drankere er et morsomt hverdagslig og dyktig Lierband med lang historie, mye livsvisdom, mye humor og litt alvor.

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Jagland følger opp

Stortingspresident Torbjørn Jagland møter elever ved Briskeby skole og kompetansesenter på mandag

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Konsert i kveld

Liunggjengen holder i kveld konsert på Lierbyen skole, kafeteriaen. Gjesteartister er Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Tinestafetten 2009

59 lag deltok i årets tinestafett i Sylling

Vaksineringen trappes opp

I går startet vaksineringen av elevene i Lier

Liers største idrettsarrangement

Tinestafetten ved Sylling skole trekker hvert år rundt 1000 deltagere. Dette gjør det muligens til det største idrettsarrangementet i Lier.

Litt knall og fall

SFO-ansatte hadde det morsomt og fikk i tillegg styrket kompetansen, da vinteraktivitetskurset ble arrangert på Oddevall.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Ensom blues på Valstadhaug.

Om fjorårets konsert med Blueskarusellen var en suksess, må vi kunne kalle denne en fiasko. Vel 50 mennesker hadde møtt fram på Valstadhaug for å høre Blueskarusellen.

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Grieg i 100

Femteklassingene ved Hegg skole, (her representert med fire i Griegrollen og "frøken") storspilte, mens tekstforfatter Emil Skartveit og lærer Grete Benonisen kunne smile fornøyde --

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

En for sorg, og to for glede

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

Bilder fra tenning av juletre på sanitetshuset på Meren

Flott steming med mange barn og voksne rundt juletreet mens de sang koselige julesanger.

- Endelig Heiahall!

Bård Strand (Ap) gleder seg over vedtaket om Heiahallen, men er bekymret over håndteringen av andre utfordringer kommunen står overfor.

Tumaini - Group i Sylling

Liernett viser bilder fra den fantastiske forestillingen i Sylling

Velkomstdag på Oddevall Skole

Ny rektor er på plass

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Sang- og spilleglede

Talentene utfoldet seg på åpningskvelden i Kulturskoleuka. Amandus fikk et fortjent diplom fra Sissel Gerhardsen Røine, leder i Lier kulturskole, etter at han og de fem andre i barnekoret hadde sjarmert publikum.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Naturfagets dag

Sylling skole satte fokus på naturfag

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

Nei til gratis frukt

Venstre-politiker Nina Johnsen vil ikke at elevene skal få gratis frukt på skolen. Fysisk aktivitet er viktigere

Juletrefest på Sjåstad

Roar Skjeggerud underholdt barna med trekkspill, sang og leik

Julenissen på SPAR Holsfjorden

En trekkspillende julenisse fikk opp stemningen ved inngangen til Spar Holsfjorden i Sylling lille-julaften

Best i landet

I hele høst har elever ved landets videregående skoler kjempet om ære og berømmelse i dataspillet og skoleturneringen "Utviklingsinvestoren"

På en søndag kveld

16 bilder på ca. 700 meter

Endte opp ved Billingstad skole

Undervisningsbussen som ble stjålet fra Lier mandag kveld ble funnet igjen ved Billingstad skole

Kunsten å sitte eksamensvakt

Endelig er dagen her som jeg IKKE har lengtet etter

Minst og best

Alle fjerdeklassinger ved Nordal skole svømmer 200 meter. Les mer om undervisningen i svømming ved lierskolene.

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds