Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Hvem er det vel som ikke setter pris på en konsert med sin yndlingsartist?
Dette gjelder ikke bare for myndige, men også for mindreårige. Mindreårige har i like stor grad som myndige lyst til å nyte en konsert med sin yndlingsartist, og burde ha muligheten til dette på lik linje som myndige.

Men dette er dessverre ikke tilfellet. De aller fleste konserter i store konserthus med kjente band og artister har nesten alltid 18 års aldersgrense.
Hvorfor det er slik er uvisst, om det er fordi det er servering av alkohol etter konserten eller fordi konserthusene håper på å tjene mer på å bare slippe inn myndige, vites ikke, men i alle fall så får ikke glade musikkelskere under 18 år slippe inn. Verken med foreldre, verger, storesøsken, eller andre myndige.
Når det er artister som driver med upassende adferd på scenen, er jo dette forståelig, men slik adferd er svært sjelden å finne på konserter her til lands. Det nærmeste man kommer en upassende adferd på et slikt nivå er da bassisten i Turboneger, ”Happy Tom” A.K.A. Thomas Seltzer, var svært beruset under en festival, og nesten falt av scenen.

Dette er utgangspunktet for mange ungdommers frustrasjon, for når store band og artister som Iron Maiden, Europe og andre kjente band eller artister, er innom lille Norge så sjeldent som hvert andre eller tredje år for å spille én eneste konsert, så er det 18 års aldersgrense. Disse driver jo heller ikke med noen upassende adferd på scenen, og medlemmene i Iron Maiden og Europe er svært folkelige. Jeg bruker Iron Maiden og Europe som eksempler her, fordi begge har konserter denne høsten, og minst én av dem har 18 års aldersgrense.
Jeg har snakket med ungdommer som bobler over av raseri over dette problemet, inkludert meg selv.

Eneste sjansen for ungdommer til å se sin favoritt artist live, er hvis de spiller på en festival, eller har en konsert med fri aldersgrense. Begge alternativer er svært sjeldne her i Norge, bortsett fra mindre artister kjente, og Norske artister. Men også disse spiller sjelden en konsert med fri aldersgrense.
Det kjente, folkelige, norske bandet Turboneger spilte én eneste fri aldersgrense konsert på øst - landet i år. I tillegg så var det kun lagt ut 800 billetter for salg.

Men fins det noe ungdommene kan appellere til for å få en løsning på dette problemet? Kan man appellere til konserthusene å be dem fjerne 18 års aldersgrensene? Hvis det aldersgrensen er det på grunn av servering av alkohol, så kan jo mindreårige bli bedt om å forlate lokalet med alkohol servering etter konserten. Kan politikerne gjøre noe? Kan de lovfeste at ungdommer burde ha tillatelse til å gå på 18 års aldersgrense konserter i følge med en myndig? En annen mulighet er jo å fjerne aldersgrensene helt.
Og man kan jo appellere til artisten selv, gjennom artistens hjemmeside. De aller fleste slike sider har et sted der man kan spørre bandet/artisten om noe, eller man kan sende en e-post. Jeg vet at hvert fall bandene Europe og Iron Maiden leser fan e-post personlig, og svarer personlig. For artistene kan kreve å få spille uten aldersgrense. For så vidt jeg vet, så er det konserthusene som setter aldersgrense.

Jeg er sikker på at alle andre mindreårige musikkelskere som meg selv, ville ha støttet meg for å få en slutt på 18 års aldersgrense konsertene, koste hva det koste vil.
Det kan jo hende at det er det eneste som skal til, nemlig å appellere til de som kan utrette mer enn vi kan på egen hånd.
Har myndige mer rett enn mindreårige til å se på konserter?


7 kommentarer

Torsdag 21. september 2006 23:32: Haakon
Det serveres ikke bare alkohol etter konserten da, blir jo servert før og under konserten. Så det du sier der er feil dessverre.
Fredag 22. september 2006 20:43: Ralpho
Les gjennom en gang til, så ser du at alkoholservering etter konserten er et forslag til bedring
Søndag 4. februar 2007 02:02: Janne
men det kan jo være egne områder for alkoholservering?
og om en 15åring kunne gå sammen på en konsert sammen med en voksen hadde vel det vært grei!
Søndag 20. januar 2008 21:25: Emma
På mange konserter er det jo lov å dra med en verge/en over 18 år?
Mandag 21. januar 2008 07:45: Tron Stad
Lier er full av bra ungdom, men det er ikke bra med full Lierungdom.

La alle unge og eldre få glede seg over musikk, men la ikke flaska være et nødvendig "instrument" før, under eller etter konsertene!
Onsdag 10. september 2008 11:00: Irene
Jeg er veldig enig. Jeg er under 18 år selv, og er i akkurat samme situasjon som deg. Altfor mange konserter har 18-års aldersgrense, og jeg er helt enig i at noe burde gjøres. At myndige skal få nyte alkohol under konserten er et dårlig grunnlag for å nekte mindreårige adgang. I rettferdighetens navn, mindreårige burde priviligeres over ølsalg!
Onsdag 10. september 2008 19:17: Tron Stad
Ungdom og musikk hører sammen. Det gjør ikke ungdom og fyll. Nylig kom et stort arrangement på Vestfossen i søkelyset på grunn av omfattende ungdomsfyll. Trist for arrangørene. Enda tristere for masse ungdommer som ikke klarte å gjøre rede for seg, men tydeligvis trodde de var et imponerende syn for andre.

Ildsjelene bak det nye kulturhuset i Lier bør bekrefte at det blir et alkoholfritt samlingssted.

Flere saker fra arkivet

Pitch - konsert på Tranby pub - 27. desember

Tranbybandet Pitch spiller på hjemmebane. Stedet er Tranby pub, tidspunktet 27/12 og prisen er skarve 50 kroner.

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

Askil Holm – Past and present

Askil Holm har gitt ut ei plate, han har skrevet musikk for flere filmer og TV. Nylig besøkte han ungdomsskolene i Lier, og tok med elevene på en reise fra Dylan til i dag. Han representerer Singer-Songwriter-tradisjonen, der artister fremfører egne tekster.

Nei til kulturhuset

- Etter en saklig og god debatt besluttet Arbeiderpartiet i sitt medlemsmøte i kveld at partiet skal stå samlet når saken kommer opp i kommunstyremøtet, 8. mars, sier Knut Røssum som var en av møtelederne. Venstres gruppeleder, Nina E. Johnsen, kaller dette diktering av myndige mennesker.

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

TRANBY BLUES & ROCK 2003!

Høstens største og mest eksklusive musikalske arrangement i regi av Tranby Bluesklubb, Lier i samarbeid med festkomiteen for Lierskogen dagen!

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

BLUESKONSERT!

DESERT BREEZE Bluesrock og amerikansk sørstatsrock er det som gjelder når ”Desert Breeze” går på scenen. Bandet fremfører musikken tett, ryddig og kompromissløst. Låter fra artister som ZZ-Top, Eric Clapton/Cream, Ry Cooder, Bad Company og Lynyrd Skynyrd er eksempler på hva som er på repertoaret. Dette borger for en variert konsertopplevelse og et spennende lydbilde.

Funky konsert 1. november

Lierbandet Tocksick Dandruff, som før gikk under navnet Tøyseguttene, holder funky konsert for de på over 20 på Buddy's i Drammen 1. november.

BABYLOTION nominert til Smuget Prisen 2006

Babylotion ble nylig nominert til “Smuget Prisen 2006” for deres konsert i mars tidligere i år.

Ukjentfestivalen og Shoot the Breeze

Ukjentfestivalen og Buddy presenterer ukentlig dyktige uetablerte artister på scenen. Først ut er Shoot the Breeze.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

2 band fra Lier skal spille i Estland.

Yoyo band og Upps with downs drar snart til Estland for å spille. Bedre ambasadører kan ikke Lier sende til utlandet. Både på og utenfor scenen er dette en praktfull gjeng.

Utsolgt på showkonsert.

Søndag var Aulaen ved Sylling skole pyntet til konsert. Sylling og Odevall skolekorps invitere til showkonsert. Over 200 mennesker fikk se et variert, morsomt og velspilt show.

Novemberrock på gamle Hegg

– Fjorten band skal på scenen i kveld, og konserten blir en opplevelse som varmer i høstmørket.

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

KONSERT TIL INNTEKT FOR FLOMOFRENE

De ca 350 publikummere som tok turen til Tranby på fredag fikk en konsertopplevelse som sikkert vil site i hjerterota ei god stund.Kun 350 liunger støttet opp under dete arrangementet, her burde det vært helt fullt.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Hederlig omtale

UKM er ferdig for i år, i alle fall for de fleste. Noen skal videre til Drammen – andre må dra hjem med minnet om en stor kveld i aulaen på St. Hallvard.

Bli vertsfamilie!

Norge er rekordpopulært som reisemål for utvekslingselever fra hele verden

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Vestregionen markedsfører seg gjennom kultur

De 13 kommunene i Vestregionen har i samarbeid med ulike aktører gått sammen om å markedsføre 13 arrangementer som er knyttet til vann. I brosjyren Opplevelser ved vann er det arrangement for enhver smak.

22. mai i Pigbeatens tegn

Lørdag 22 mai besøker verdens nest største Pigbeat- Band Tranby. Stedet er Tranby Pub og bandet er The Mighty Humburgers. Bandet som har som hovedmål å gjøre denne verdens jammerdal til en vesentlig mye bedre plass å være. Det gjør de med litt skitten, rå, partyrock med masse humør og spilleglede., eller pigbeat som de kaller det.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Ville lure politiet

Lierjente anmeldt for falske personlia i natt.

Remme Brothers Band spilte på Sjåstad

130 møtte opp for å høre bluesbandet Remme Brothers band på Sjåstad Samfunnshus

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Blueskonsert - Eirik Bergene band

Tranby Pub Lørdag 24. januar På scenen kl. 22.00

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Vice Versa feiret 10 - årsjubileum

Mangfoldig konsert i et fullsatt Haugestad på lørdag

Spente og optimistiske

Førstkommende helg braker det løs med høstens friskeste arrangement i Lierbyen. Da arrangerer nemlig Togpuben festivalen " Nede på stasjonen"

Beklager innstramningene

- Særlig er jeg skeptisk til tiltakene rettet inn mot enslige mindreårige søkere og mot muligheten til å gjenforenes med familie og etablere familie, skriver Arbeiderpartiets Bård Strand ( her tv på bildet ) i en kommentar til Regjeringens foreslåtte endringer i asylpolitikken

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Hennummusikken live in Sofia

Dirigent Delchev tok med orkestret på tur til gamlelandet.

Ny konsert på gamle Hegg

Kulturprisvinneren Lier musikkverksted inviterer til konsert på fredag.

Baconrock på Tranby

The Mighty Humburgers spilte i går kveld for et fåtallig publikum på Tranby pub. Stemningen var bra den, men det er begrenset hvor mye leven 20 mennesker kan stelle i stand.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

En godværskonsert

Hennummusikken spilte opp på Bragernes torg.

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Vil ha folk på klubben

Lite folk på Sjåstad Fritidsklubb.

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Ensom blues på Valstadhaug.

Om fjorårets konsert med Blueskarusellen var en suksess, må vi kunne kalle denne en fiasko. Vel 50 mennesker hadde møtt fram på Valstadhaug for å høre Blueskarusellen.

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Konsert og CD fra Remme Brothers

Remme Brothers band spiller på Valstadhaug i Sylling 15/10. Ei snau uke senere kommer de med cd.

Holmestrand Storband i Sylling

Slikt blir det orgel av

Fin stemning

Midlewood (bildet) var blant flere band som sørget for full trøkk og god publikumsoppslutning på Gamle Stasjon på lørdag

CD SLIPP fra Remme Brothers Band

Vi har den glede å presentere Remme Brothers band’s nye cd”

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

”Jeg kan se i mørket”

Karin Fossum med ny roman, den første på to år. Ei bok om ubegripelig hverdagsondskap

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Publikummere fra nær og fjern

- Vi traff, blant andre, en engelskmann og to tyskere under konserten ved Asdøltjern.

Kulturnatt på Musikkverkstedet

I forbindelse med Kulturnatten i Lier lørdag 11. oktober holder Lier Musikkverdsted også dørene åpne med stor konsert på Hegg gml. skole.

St. Hallvardelever i Frogner kirke

Korister fra Musikklinjen på St. Hallvard deltar sammen med band og solister i kveld.

Big Bull Band fylte Sjåstad samfunnshus

Vellykket countryfest på Sjåstad.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Kreativ læring

De tre skolekorpsene, Tranby skolekorps, Høvik og Lier skolekorps og Sylling og Oddevall skolekorps skal for første gang ha et felles seminar som avsluttes med konsert på Sylling skole på søndag.

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Hva med gjestfriheten?

Å komme til Norge og ikke ha en seng som venter ved ankomst i august er ikke så kjekt, selv på denne årstiden.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Konsert med Frogner kirkekor

Frogner kirkekor ønsker velkommen til konsert i Frogner kirke søndag 29. mai kl.20.00

”SMD” storspilte!

Det var en stor mengde ungdommer som tirsdag kveld ble igjen etter "åpen dag" på Lier Videregående for å høre på konsert med blant andre det lokale lierbandet, ”SMD” Av: Johannes Von Scheiftesweik

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

En moderne gapestokk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

Blueskonsert - Triplet

"Triple T" er en erfaren trio som består av: Tore Slåttsveen, gitar og vokal, Terje Kjeldsberg, trommer og Tom Erik Sveum, bass - tre scenevante gutter stiller opp, med erfaring fra mange forskjellige band og stilarter, bla. "Little Andrew & The Bluemasters".

Politiets nærvær begrenset fylla

Ungdomsfylla florerte mange steder i distriktet i natt, men på Engersand medvirket politiet til roligere avvikling enn vanlig.

Reisebrev fra Bloody beach - del 2

Kommentar av Rune Elven

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Tronstock Festival 2006

Mer enn 35 år etter Woodstock-festivalen er det duket for Tronstock på Tronstad på lørdag

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Elverockfestivalen på Tronstad

Festival med store muligheter