Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e3594c9c27deed27cacb21fb1921a6f4

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.


Foto: Rune Elven

Og etter å ha lest ytringene om mangel på opprør og rock blant ungdom i ukens leder, må jeg jo bare si at det virker som om noen har tatt grådig feil! For hvis du befant deg på Gamle Hegg mellom kl. 19:00 og 24:00 fredag 5.12, vet du at i Lier, der finnes det mange spirer innen rock og også andre musikksjangere.


Foto: Rune Elven

Den ene av Lier-Netts utsendte journalister ble sett da han forsvant ut av lokalet etter at SMD hadde fullført sin første låt. Hva var galt? Det må jo ha vært en barnefødsel, brann i hjemmet eller en eller annen katastrofe som fikk han til å flykte – for musikken stod det i alle fall ikke på!


Foto: Rune Elven

SMD leverte nok en gang en forrykende konsert, kanskje den beste hittil? Det virket som om det entusiastiske publikumet løftet de fire liergutta, og fikk dem til å prestere det lille ekstra som satte prikken over i’en. Låt på låt ble fremført med presisjon og musikalitet som man sjelden er vitne til blant slike unge musikere.


Foto: Rune Elven

Nervepirrende soloer, tøffe gitarriff, dype basslinjer, stilig vokal og brutale trommerytmer satt alt som det skulle. Og de egenkomponerte sangene var virkelig flere hakk over mange av sangene som for tiden spilles på radio.

Publikumet var ikke gjerrige på feedback: Gulvet vibrerte bokstavlig talt i takt med trampeklappen! Og da avslutningen ble møtt med et brølende ønske om ekstranummer, kunne ikke de fire bandmedlemmene gjøre annet enn å besvare de mange fremmøtte med en rå fremførelse av den kjente slageren, ”Per på tur”.

For et show!

Deretter kom ”Hardcore” fra Slemmestad på scenen. Et band i en litt hardere sjanger. I motsetning til SMDs depressive punk ble publikumet nå presentert en blanding av egenkomponerte heavy metal-låter, og i tillegg coverversjoner av blant annet Metallica.

”Hardcore” appellerte også til publikummet, spesielt gjennom sitt tøffe sceneshow og frontfigur/vokalist, Erik Thompsons stilige antrekk, bestående av tights og en pelsvest! Men for all del – det var jo musikken som virkelig vekket tilhørerne! Hoppende, headbangende og hylende ble de alle servert hardcoremusikk av ypperste klasse.

Takk for en flott konsert!

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode