Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1bf111334573a9a9a5b24d568e0692a1

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

"Bad to the bone" er vel den sangen de fleste tenker på når de hører navnet George Thorogood. Men den amerikanske bluesgitaristen har gjort uendelig mye mer. Thorogood platedebuterte i 1977, men det var først i 1982 George Thorogood & The Destroyers fikk sitt virkelige gjennombrudd med nevnte låt. George Thorogood & The Destroyers har turnert med blant andre Rolling Stones, ZZ Top, Allman Brothers og Steve Miller, vært headliner på en hel masse bluesfestivaler og er også et stort forbilde for gitarister verden over. Han slapp i 2004 albumet "30th Anniversary Tour Live in Europe" og markerte med dette en milepæl i en karriere som er langt i fra over.


Han sier selv at han ikke har gjort mange endringer de siste 30 årene, de gjør mye av det samme som de gjorde for 30 år siden. Thorogood ser på seg selv som en entertainer, og han visste tidlig hvilke gitarister han skulle studere for selv å bli en god gitarist. Sangene han skriver, handler aldri om han selv eller om personlige erfaringer, de er skrevet kun for å underholde publikum. Han gjorde mye research på de to første platene han lagde, sier han, men siden har sangene bare kommet til han. Og hvis damene danser til det, er det bra, mener Thorogood.


På spørsmål om hvordan det er å være en one hit wonder (det refereres da til "Bad to the bone"), svarer Thorogood at det er bedre å være en "one hit wonder" enn en "no hit wonder".


Det er jo ingen tvil om at det var mange som synes det kanskje var litt merkelig at en bluesgitarist som George Thorogood i utgangspunktet er, skulle spille på en såpass hard festival som Sweden Rock. Men han selv synes ikke dette er noe spesielt, han elsker all slags musikk, og synes det er helt topp å spille på samme scene som Venom og Celtic Frost.


George Thorogood avslutter med å si at han i tiden som kommer håper å komme tilbake til Europa hvert annet år.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode