Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

En novelle av Tonje Enger.

31.01.2004. Feil. I skrivende stund er datoen 1.02.2004, det er egentlig det samme. Nei, forresten det er det ikke. Et døgn er mye, det samme er en time, et minutt.

Hun har tenkt mye på tid i det siste, dager, timer og minutter. Plutselig har det gått opp for henne hvor knapp og kostbar tid var. Tross alt vet hun ikke hvor mye hun har av det, kanskje bare minutter eller verre – sekunder. Forhåpentligvis har hun måneder og år, allikevel vil hun utnytte disse maksimalt – gjøre hver dag til en opplevelse på en måte. Derfor bør hun egentlig ikke ligge i senga og fundere slik ved midnatt, for det tar også tid.

Tjueni, nei tretti. Kan det stemme? Sist hun telte var det trettien. Hun teller en gang til. Nei, det var tretti, tretti. Tretti planker i taket. Hun lurer på hvor mange timer hun har telt de plankene, som liksom skal hjelpe for å sove. Hvor mange timer ja, hvor mange minutter? Et veldig godt spørsmål.

Det tar til vanlig lenger tid enn å bæsje. Det man gjør før, å trykke altså. Hva gjør man egentlig når man trykker? Ingenting. Hvor lang tid har hun brukt på ingenting

Å vente. Å vente tar i grunn også mye tid. Hun venter på at bussen skal komme, hun venter på å bli eldre, hun venter på at reklamen på tv skal slutte. Å vente er tid. Så lang tid hun bruker på tid. Fremme? Nei, aldri. Hun bruker lang tid på å gå, på å reise. Hun kommer uansett aldri frem. Hun går og går. Så går hun litt til, hun går alltid videre. Det tar lang tid å gå.

Istedenfor alt dette burde hun spist en sånn stor, rund marsipankake. Hun burde stått på hendene, det er kult. Hun burde sunget en sang, for eksempel; Ja vi elsker. Hun burde klappet i hendene. Forresten hun burde gjort alt samtidig. Utnyttet tiden maksimalt. Spist marsipankake, samtidig mens hun sto på hendene, sunget Ja vi elsker klappende.

Au. Død? Nei ikke død. Hjernerystelse kanskje. Det ville ikke ha gått. Hun kunne ikke ha spist opp ned, hun ville sannsynligvis satt maten i vrangstrupen. Det er også umulig å synge med mat i munn, uansett så kan hun bare et halvt vers. Og å klappe mens hun står på hendene, det måtte i hvert fall gått galt. Hun ville ha falt, muligens fått en liten hjernerystelse. Eller så kunne hun fått en stor hjernerystelse. Hun kunne havnet i koma.

I koma. Hva gjør man i koma? Man kan i alle fall ikke trykke, ikke telle planker i taket heller, man kan ikke gå. Men vente kan man. Er man da egentlig klar over hva man venter på? Koma kan ta veldig lang tid, ikke bare en time, eller en dag. Det kan ta en måned, eller et år. Så hun burde vel ikke spise en sånn stor, rund marsipankake, stå på hendene, klappe og synge et halvt vers av Ja vi elsker samtidig.

Hun har brukt tid på å tenke på alt dette også. Å tenke tar muligens mesteparten av tiden. Man tenker jo tross alt hele tiden. Kanskje å slutte å tenke er løsningen, da ville hun spart tid. Da ville hun blitt død. Ikke en stor hjernerystelse, men død. Hvis hun var død kunne hun aldri mer spist marsipankake, hun kunne aldri stått på hendene, aldri klappet eller sunget Ja vi elsker. Hva er egentlig bedre å bruke tid på enn nettopp det?
Nå vil hun gjøre alle de tingene, hun gjør det. Ikke samtidig, men hun skal bruke litt mindre tid enn vanlig. Da vil hun få tid til å gjøre noe annet etterpå, for eksempel kan hun lære seg tre vers av Ja vi elsker.

Flere saker fra arkivet

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

En varm opplevelse

Riktignok måtte jeg legge hendene mot stompen til jenta med høydeskrekk og dytte henne oppover det bratteste partiet, men det virket bare positivt på hormonene mine --- , skriver ukens andre petitskribent Gunnar Langsrud

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Ukas petit

-er skrevet av Thorvald Lerberg

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Fotballen er rund

Vi sakser fra Martin Lerberg Fossums blogg

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Hvor lenge skal de vente?

Buskerud Venstres fylkesstyre krever at ureturnerbare asylsøkere skal ha muligheter til et verdig liv, uttaler Geir Stave (på bildet), leder av fylkestyret i en pressemelding

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Hvem er arrogant?

Replikk til Mathias Dannevig’s innlegg 23. august 2007

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Ukens petit: "Ode til hengekøya!"

Ukens petit er ved Ingvild Prytz Lerberg, Sylling, student, for tiden i Trondheim.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

- Kaldt med tog?

Næringstopper syntes det var kaldt å vente noen minutter på Lier stasjon torsdag formiddag.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Fremst i flokken

Ukens petit er ved Truls Hallingstad

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Støv suger - lenge leve hybelkaninene

Endelig fredag! Helgefri! Sove lenge! Sløve! Gjøre hva jeg har lyst til! Eller? spør ukens petitskribent, Rune T. Berg ---

Øystein tapte

Etter fire runder med hurtigsjakk var det klart - ingen NM-tittel til Tranby.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Lite vann i elva

I hvertfall til vårflom å være.

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

...og jula starter etter påske!

Nå er det jul igjen, i alle fall på Liertoppen. Vi skriver 18. oktober, og julenissene og julemarsipanen er på vei fram i hyllene. Er det mulig? Har handelsstanden ingen som helst respekt for tradisjoner? Kanskje vi like godt skal kalle hele året for jul?

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Ukens petit

Ukens petit er skrevet av Martin Fossum Lerberg

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.