Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Instalasjonen gikk forsåvidt bra. Etter å ha lastet ned den nesten 2,6 gigabyte store fila var det bare å brenne cd og sette i vei. Jeg hadde håpet Vista skulle finne igjen mine gamle programmer og gjøre dem tilgjengelige, så skjedde ikke. Det var bare å sette i gang og legge inn alt på nytt.

Neste litt negative overraskelse var at Norton Internet securety ikke ville virke. Virusbeskyttelse må man ha, så jeg lastet ned PC-cilin. Endelig klar til å nyte nyheten.

Når sant skal sies hadde jeg store forventninger til denne. Dataverdenen har tatt noen skritt videre siden XP. Spesielt var forventningene til kombinasjonen media og Internett stor. Disse er foreløpig ikke innfridd, Jeg kan ikke se at Vista her noe nytt å komme med her, selv om explorer har fått nye klær og den annonserte "sidebar" ser lovende ut. Sidebar er egentlig bare et område på skrivebordet der du kan kjøre for eksempel kalender og klokke hele tiden.

Som vanlig har diverse datajournalister kringkastet at versjonen kommer til å trege ned de fleste maskiner. Det stemmer ikke. På min stasjonære går det så det griner. 2,8 ghz prosessor og 1024mb ram holder i massevis. Oppstart er nok litt tregere enn jeg er vant til, men ettersom jeg sjeldent skrur av er ikke det noe problem heller.

Design og følelsen det gir å bruke systemet er det største plusset. Vista er kult. Små enkle animasjoner gir deg følelsen av at systemet er moderne og velsmurt. Dette er egentlig ganske så viktig spør du meg.

I Liernett pusler vi med mange ideer om dagen. For eksempel hadde vi forhåpninger til at Vista kunne gi oss nye muligheter for å publisere video - slik ble det ikke. På dette området er Apple fortsatt langt forran.

Summa summarum et greit førsteinntrykk, men ikke noe særlig nytt å juble over så langt. Vi får se hvordan inntrykket er når jeg har testet det noen uker.

Forrige artikkel:Liungens jenter 12 i aksjon på KonnerudNeste artikkel:Utsettelse beleilig?
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode