Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9bfdccd49e3c614bac4fecad46806a64

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

(Bildet ovenfor er tatt fredag morgen ved Farringdon).

- So it begins…OL i London. Den olympiske flammen kom frem til selve London by etter å ha vært rundt hele landet. Stemningen er helt fantastisk og for et folkeslag som ikke er vant til å samles og gå ut i gatene og feire, så har 2012 allerede sett Britene ute på gata først for å feire dronningen og nå for den olympiske flammen! Det britiske flagget vaier fra både flaggstenger og det veldig britiske “bunting”, bilene har vimpler og folk tar med seg flagg og heier på de som bærer flammen. Det er regne 17 mai på britisk vis!
 
Sola har endelig tittet frem etter en våt sommer – og det er helt utrolig hvor glade alle er, hvor ivrige de er etter å se flammen; og fra å ha vært ganske så likegyldig så er det når stor glede å mærke hos de fleste over at OL har endelig “kommet”. Ok så har ikke alt gått på skinner. London er allerede en veldig travel by og har normalt sett problemer med transport både ute på veiene og på undergrunn. Togene har stadig vekk signal problemer og er for sent ute, men det har vært veldig mye informasjon nå før OL og helst vil Transport For London at folk skal bruke beina og gå fra de store tog stasjonene.

Ok, så var det fare for streik både på flyplassene og på noen toglinjer, black cab (drosje) sjåførene streika over at noen veibaner nå gjennom London kan kun brukes til den Olympiske familien («officials», deltagere osv), men det ble med trusselen.

Ok, så har det vært problemer med å få tak i billetter for de hadde et veldig innviklet system der man kunne søke om å få billetter, men kun dersom du hadde VISA kort, og så var det plutselig lett å få tak i billetter særlig til for eksempel håndball…jo da for håndball er det jo ingen I Storbritannia som vet hva er!
 
Så var det maktkampen over hva de skulle bruke den Olympiske parken til etter at OL var ferdig og særlig den Olympiske Arena. Fotballagene West Ham og Tottenham gikk rettens vei for å prøve å finne en løsning, men ingenting har blitt bestemt enda. Vi kjenner kanskje igjen problematikken fra OL i Lillehammer?
 
Men nå er det OL…i London…og jeg gleder meg!
 
PS: Ja, jeg fikk billetter til håndball finalen kvinner  - heia Norge!!  
 
 
 
Hilsen Cecilie Olsen 
Sales Manager
Twofour Group Ltd 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode