Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

(Bildet ovenfor er tatt fredag morgen ved Farringdon).

- So it begins…OL i London. Den olympiske flammen kom frem til selve London by etter å ha vært rundt hele landet. Stemningen er helt fantastisk og for et folkeslag som ikke er vant til å samles og gå ut i gatene og feire, så har 2012 allerede sett Britene ute på gata først for å feire dronningen og nå for den olympiske flammen! Det britiske flagget vaier fra både flaggstenger og det veldig britiske “bunting”, bilene har vimpler og folk tar med seg flagg og heier på de som bærer flammen. Det er regne 17 mai på britisk vis!
 
Sola har endelig tittet frem etter en våt sommer – og det er helt utrolig hvor glade alle er, hvor ivrige de er etter å se flammen; og fra å ha vært ganske så likegyldig så er det når stor glede å mærke hos de fleste over at OL har endelig “kommet”. Ok så har ikke alt gått på skinner. London er allerede en veldig travel by og har normalt sett problemer med transport både ute på veiene og på undergrunn. Togene har stadig vekk signal problemer og er for sent ute, men det har vært veldig mye informasjon nå før OL og helst vil Transport For London at folk skal bruke beina og gå fra de store tog stasjonene.

Ok, så var det fare for streik både på flyplassene og på noen toglinjer, black cab (drosje) sjåførene streika over at noen veibaner nå gjennom London kan kun brukes til den Olympiske familien («officials», deltagere osv), men det ble med trusselen.

Ok, så har det vært problemer med å få tak i billetter for de hadde et veldig innviklet system der man kunne søke om å få billetter, men kun dersom du hadde VISA kort, og så var det plutselig lett å få tak i billetter særlig til for eksempel håndball…jo da for håndball er det jo ingen I Storbritannia som vet hva er!
 
Så var det maktkampen over hva de skulle bruke den Olympiske parken til etter at OL var ferdig og særlig den Olympiske Arena. Fotballagene West Ham og Tottenham gikk rettens vei for å prøve å finne en løsning, men ingenting har blitt bestemt enda. Vi kjenner kanskje igjen problematikken fra OL i Lillehammer?
 
Men nå er det OL…i London…og jeg gleder meg!
 
PS: Ja, jeg fikk billetter til håndball finalen kvinner  - heia Norge!!  
 
 
 
Hilsen Cecilie Olsen 
Sales Manager
Twofour Group Ltd 

Flere saker fra arkivet

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Ukens petit: Frykt og angst

Vel to måneder etter tragedien på Utøya, kommer minnene sigende frem fra en tur til London i februar 1992, på vei til Tottenham Hotspurs hjemmebane.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Kan steke seg til London-OL

St. Hallvard Håndballklubb forsøker å steke vafler hele veien til London-OL.

Sykkelgale liunger overalt

Det er ikke bare familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen fra Lier som følger Tour de France i år.

SPRÅKREISE EASTBOURNE 2004

Mange 9 klassinger fra stoppen skole reiser på språkreise til England førstkommende tirsdag...De reiser fra Torp i sandefjord, og skal bli boende hos vertsfamilier i Easbourne i 3 uker 4 timer skole pr.dag. og resten fritid med bading, sport, shopping og masse kult... Ungdommene skal på tur til Brigthon, til London for å se forskj.severdigheter som f.eks.Mdm.Tussauds vokskabinett...

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Brødre på groundhopping

Rune og Frode Trolsrud Berg "samler" på engelske fotballarenaer. I helgen reiser Tottenham-supporterne over til øyeriket for å få nye opplevelser.

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Sommer 5

Fem av i alt sju

Går unna som varmt brød

Lier-firma med enerett på Barcelonabilletter nedringt før finalen.

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

All slags vær - på en og samme dag

Da Hellbillies gikk på scenen klokken fire hadde årets siste Lierdag så langt gitt både sol, regn og mye vind.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Glad vinner av billetter til Dansegalla

Bente fra Røyken visste hvor bildet vårt var tatt, og vinner to billetter til lørdagens Dansegalla. Les hvor bildet er fra her!

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Buss for tog i to uker

Skal du reise med tog i sommer?

På språkreise til England

Briskeby kompetansesenter for hørselshemmede har i samarbeid med Ruuds språkreiser i flere år organisert turer for tunghørte til Eastbourne i Sør – England.

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Loppemarked på Frogner menighetshus

Fredag og lørdag var det loppemarked på Frogner menighetshus Vi var der tjue minutter før slutt

En formiddag på borgen

Da den kom på slutten av 1300-tallet var den alt ganske umoderne. Middelalderborgen var i ferd med å utspille sin rolle som forsvarsverk.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Varsleren

Karin Fossum skriver igjen

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Lier sett fra luften

Flott ny gavebok full av detaljrike bilder fra de fleste delene av Lier.

Kunsten å sitte eksamensvakt

Endelig er dagen her som jeg IKKE har lengtet etter

Flom i vente - vi vil drukne i trafikk!

Lier står foran et skjebnesvangert valg. Det presses på for at Lier kommunestyre skal forhaste seg til en endelig løsning på dilemmaene rundt nytt hovedvegsyste (...)

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Rapport fra Tour de France

Blaarmersen, Gent mandag 9.Juli

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Varmestue på Lier stasjon

Togpendlerne ved Lier stasjon skal slippe å fryse i vinter.

Nøktern og ambisiøs

- Det hjalp på selvtilliten, sier Thomas Sørum etter tre scoringer i gårdagens kvalifisering til Mesterligaen. Se intervju med han her.

Det Gamle Reistad Cup 2006

Gikk av stabelen i St. Hallvardhallen lørdag 30. september

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Endelig Sylling!

Etter flere jevne kamper med poengtap, kunne trener Øyvind Nilsen smile fornøyd igjen, mens det ble ble tap både for Spabra og begge seniorlagene til Lier IL fredag kveld.

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

This is Eastbourne

Business as usual in Eastbourne. Selvmordsbombere og oversvømmelser på øyriket har ikke knekt the good old Dunkirk- spirit’n

Fire på folkefesten

Til tross for regnværet, har boder blitt oppsatt, tivoli for alle og herlig stemning var det. Her kommer fire uttalelser -

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Cowboyfest og håndball

Det syntes Amalie (tv) og Tenna fra Hobro var toppen, men de fleste av deltakerne i Foreningen Nordens ungdomsutveksling vil kanskje huske turen opp Asdøljuvet med noe ustødig kanopadling på Asdøltjern --

Morten Hammerseng og Marius Midtskogen fra Babylotion har statet soloprosjekt

Akustisk musikk fra de to vokalistene fra Drammensbandet Babylotion, og en kassegitar sendt fra gudene. Melodiøse perler. ikke noe mer, ikke noe mindre. Låtene bukter seg i samme landskap som Big Bang, Dave Matthews og Thomas Dybdahl og har for vane å sno seg inn i hjerterota.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Hardt arbeid gir resultater

Det ble en vellykket premiere på "Jungelboken" for Høvik barne- og ungdomsteater.

På sporet av virkeligheten

Billedreportasje med uklar forbindelse til teksten. Lørdag 1. november om kvelden forsvant artikkelen som følger fra lap-toppen min. I går dukket den opp igjen fra maskinens underbevissthet. Den hadde blitt lageret all-right, men hadde maskinen også forstått innholdet og spilt meg et puss?

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

På smertestillende

- Jeg har vondt over hele kroppen og må bruke sterke tabletter, sier ungdommen som ble utsatt for ranet på Kroa i Sylling

Kulturhusets mange uavklarte sider

Det er ingen tvil om at kulturlivet i Lier både trenger og fortjener mer egnede lokaler, men det er stadig mer usikkert om det foreslåtte kulturhuset er en tilfredsstillende løsning. Kostnadene er også uklare.

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Klubben i ditt hjerte?

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet arrangerer nok en gang en stor avstemming over det ganske land

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Olympisk deltakelse i 2016?

Ambisjonsnivået er høyt for søskenparet Kristin og Finn Olav Ulvund i Sylling --

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Eplefestivalen på lørdag

Etter halvgått løp ser årets eplefestival ut til å bli en suksess

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Du store verden

Skal du reise fra Majorstuen til Oslo sentrum, må du kanskje først snakke med noen i Liers vennskapsby Falköping.

Lierposten blir britisk

Orkla Media, som eier både Drammens Tidende og Lierposten, ble i dag solgt til Mecom Group i London

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Lierskaukoden

- og jakten på den hellige Gra(vd)al, presentert av Lierskovens Dramathiiske Selskab

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Det er vår -

Syrinen i hagen dufter på sitt beste, og de som plages av vårallergier er like trofaste i sine ritualer som de pleier.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Store sportsmenn

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?