Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 344a7612c7fcafe465ab5764500ff159

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstadenRegn og regn og norsk julesang – jo, det var slik det ble i år, da det norske juletreet fra Oslo ble satt opp og lysene tent av Jens Stoltenberg i Trafalgar Square i London.  For oss som bor i England så er det en skikkelig førjulstradisjon å dra og se at treet blir tent, og det skuffer aldri. Vi fikk skikkelig julefølelse – og selv om man kanskje ikke tradisjonelt pleier å synge nasjonalsangen da man går rundt treet – og i alle fall ikke den britiske, så hørte det også med i år. Det var kanskje rundt 5000 mennesker i selve Trafalgar Square, så det ble skikkelig stemning.

Det er virkelig moro å være i London i desember; julelysene i Oxford Street er bare helt utrolige, men det aller beste er lysene i Regents Street. De ser ut som små planeter som henger sammen, og de reagerer på musikk, bevegelse og været og skifter farge henholdsvis! Å gå nedover Regents Street er også en opplevelse i dufter, fra de sterke såpeluktene fra LUSH butikken til alle gateselgerne som selger stekte kastanjer. Det er jo også alltids tid for en ”Mulled Wine”, og selv om den ikke smaker helt som den norske gløggen, så er det veldig godt med et varmt glass inne på en pub nå som det er kaldere ute. I år har de laget et julemarket i Hyde Park og noe som har blitt veldig populært i de siste årene er å lage skøytebaner. Du finner de rundt om hele London; Hyde Park, Somerseth House og Hampton Court Palace. Det er nesten like artig å gå på skøyter der, som det er å se på britene prøve å gjøre det! Men selv om det er et par fall, og ganske mange tviholder på gjerdet rundt banen, så er det en fin opplevelse og god julemusikk i høytalerne!

Men hva med julematen lurer du kanskje på? Hva skal jeg spise til jul? Blir det kalkun på ekte engelsk vis med brødsaus, engelske pølser, ovnsstekte poteter og engelsk ”christmaspudding” til dessert? Nei vet du hva det blir det jammen meg ikke, for jeg skal hjem til Lier og mor og ribba!    

GOD JUL og GODT NYTT ÅR alle sammen!

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode