Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a01a63db1eb42ffe2e5dd1e96ad57f78

Norsk Kvinnesaksforening 125 år

Foredragsholder er Karin Stoltenberg som har vært en nøkkelperson i familie- og likestillingspolitikken, men har -- typisk nok, som kvinne -- fått altfor lite oppmerksomhet og anerkjennelse for dette, skriver her Janicke Karin Solheim (på bildet); leder for Drammen Kvinnesaksforening.

Jubileet må markeres og feires. Derfor arrangerer vi åpent temamøte på Drammensbiblioteket 16. september og stort jubileumsmøte i Drammens Teater 20. oktober.

Først er alle velkommen til åpent temamøte onsdag 16. september kl. 19 i Drammensbiblioteket på Papirbredden, der vi stiller dette spørsmålet: - Hva har skjedd i kvinnekampen de siste 30 årene? Foredragsholder er Karin Stoltenberg.

Karin Stoltenberg har vært en nøkkelperson i familie- og likestillingstillingspolitikken i lang tid, men har – dessverre, typisk nok, som kvinne - fått altfor lite oppmerksomhet og anerkjennelse for dette. Hun er født i USA, og tok universitetseksamen i genetikk og statsvitenskap i Kanada.
Hun ble byråsjef i Forbruker- og familiedepartementet tidlig på 1970-tallet, deretter underdirektør og ekspedisjonssjef med ansvar for familie- og likestillingspolitikk helt til hun gikk av for aldersgrensen, bare med et avbrudd på tre år da hun var statssekretær i Gro Harlem Brundtlands ”kvinneregjering” fra 1986-89, først i Handels- og Skipsfartsdepartementet, så i Næringsdepartementet. Hun var også medlem av Oslo bystyre i 1975-79.
Karin Stoltenberg har altså vært en foregangskvinne i høye statlige stillinger og politiske posisjoner, og dessuten stått sentralt i utformingen av den offentlige barne-, familie- og likestillingspolitikken fra den kom skikkelig på kartet i 1970-årene. Hun har også vært engasjert internasjonalt, fulgt opp FNs kvinnekommisjon, deltatt på FNs kvinnekonferanser og skrev den først utredningen for NORAD om kvinner i utviklingsland. Rie Bistrup har beskrevet henne som en blanding av forfatteren Doris Lessing og Moder Jord med en dash av filmstjernen Laureen Bacall – egenskaper som kunne komme godt med når en skulle gjøre en pionerinnsats med å få kvinner ut i arbeidslivet, menn hjem, og sikre barn gode oppvekstvilkår.

Lederen for Norsk Kvinnesaksforening, Torild Skard, vil gi kommentar til foredraget av Karin Stoltenberg.

Forrige artikkel:Ujevn start på fotballhøstenNeste artikkel:Varsleren
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode