Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: abd5fe1d880a89c1ff632ce7b99db76f

Høye hæler og kvinneroller

- Likestilling og kvinners rettigheter er viktig, sier jeg til min søster samtidig som jeg tar oppvasken etter middagen. Ukens petit er ved Tonje Evju.

Samtidig må vi ta vare på det kvinnelige, vi skal jo ikke være menn. Sminke og høye hæler skal kombineres med barnelek, gulvvask og jobb. - Vekk med porno og kroppsfiksering, sier jeg og tar på meg en trang t-skjorte hvor det står ”kiss me”.

Herregud kvinnerollen er vanskelig. Hvem er mine idealer og hvordan er min kvinnerolle. Kvinnerollen eller kvinneidealet, som jeg ikke vet om det er kvinner eller menn som har skapt, har endret seg dramatisk gjennom mitt 40 (+) årige liv.

Jeg husker fra barndommen vakre hjemmeværende mammaer som tok seg av hus og barn, strøk skjorter og var radikale om de jobbet. Mer gærne var de om de i tillegg dro på tur uten mann og barn.

Så kom 80-åra hvor kvinneidealet var mye hår, tøff og gjerne ansatt i en typisk mannebedrift, husk Flacedance-filmen. Myk, vakker og tøff.

Så var det dagens kvinne idealer. Dagens kvinneroller er svært kompleks. I ukebladet Hjemmet leser jeg om flotte hjem, oppskrifter, hager og potteplanter, mens jeg på film ser kvinnelige superspioner som sloss og banker livskiten ut av mannfolka.

Kvinnelige filmstjerner i dag er supertrente, superintelligente og utrolig vakre uten juks? Sjekk filmen Salt om du lurer på hvordan kvinner skal være.
Men hva skjer med dagens unge jenter som vokser opp med idealer à la Angelina Jolie i filmen Salt? Det er vel ikke uten grunn til at det er flere jenter i fengsel og at det er flere jenter som sloss på by`n.

Kvinnerollen begynner negativt å ligne på mannerollen. Jeg vet ikke hva som har bidratt mest til å skape min forvirrede kvinnerolle, men noen hendelser må jo ha vært avgjørende.

¤ 1967: Da ble jeg født og FN vedtar erklæringen om å avskaffe diskrimineringen av kvinner
¤ 1975: Jeg har fått en søster som tror hun er Tarzan og det er lov å bade toppløs
¤ 1983: Jeg begynner på St. Hallvard og Børre Knudsen blir avsatt som prest

Jeg tror min kvinnerolle er omtrent slik:
¤ Jeg diskriminerer ikke kvinner av samme kjønn
¤ Jeg liker Tarzan toppløs
¤ Jeg vil at kvinner skal bestemmer over kropp
¤ Jeg vil ha en pen fasade jeg bruker alltid høye hæler.

Jeg banker ikke de som er større enn meg.

God helg!

Forrige artikkel:Leter etter hjerteromNeste artikkel:Ved Eiksetra
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode