Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fotball og slikt.

Lier-nett har invitert en del mennesker, deriblant meg, til å skrive noen små artikler en gang i blant. Det synes jeg er veldig hyggelig. Spesielt føles det fint at jeg, dersom jeg ønsker det, kan skrive som privatperson, ikke nødvendigvis som ordfører eller som Høyre- representant. I dag vil jeg skrive ned noen tanker jeg har gjort meg om idrett og sport, og spesielt mediedekningen av sportsbegivenheter.

Det hender at jeg en og annen kveldsstund finner tid til å sette meg foran TV for å sløve ned med litt underholdning. Forventningsfull skrur jeg på,- kanskje de sender en vakker konsert, eller har de mon tro plukket frem en klassiker fra TV-teaterets storhetstid? Et intervju med en spennende personlighet ville også kunne friste etter en hektisk arbeidsdag. Det er lov å håpe…

Rikskanalen får førsteprioritet på zappen. Kanalen som en gang sto for folkeopplysning og kultur har vel noe å by på? Dessverre, og bedre lykke neste gang- det ble ingen gevinst for meg på NRK-1. Der sendes fotballkamp, herrer. Hysteriske sportsreportere invaderer TV-stua med høyrøstet, skingrende stemmeintensitet. Fremmede mannsnavn smeller i veggene etter hvert som de får foten på ballen. Innimellom skues en underlig forestilling der voksne mannfolk stabler seg i svære dunger på gresset. Fri og bevare…

Heldigvis har NRK etablert en alternativ reklamefinansiert kanal, NRK -2. Jeg zapper frimodig over til alternativet. Her må det da være noe. Joda, noe er det, - det er herrefotball!!! Riktignok en annen kamp enn den jeg var innom på NRK-1, så slik sett har NRK sine ord i behold når de kaller toeren for et alternativ, men nyansen er med respekt å melde mikroskopisk.

På TV2 har jeg ikke forventning om noe annet enn Hotell Cæsar, men jeg prøver likevel. Zapp, zapp, jamen har de slemme menneskene på hotellet fått fri i kveld, i stedet sendes,- ja, gjett : herrefotball!! Reporteren er gråtkvalt,- noen har scooret mål som antakelig ikke burde ha gjort det. En gresk tragedie blir barnemat i forhold. Til og med på radioen skriker forballreporterne, det er bare å skru av. På meg blir det en kveldstur i stedet, sunt nok.

Jeg er ingen fiende av fotball, men jeg tilhører så avgjort dem som synes at støvleskaftene for lengst er nådd. Og da snakker jeg ikke om lave fotballstøvler, men heller noe a la vadestøvler. Her om dagen skjedde det utenkelige: Selveste gromlaget Rosenborg ble slått av lille Hønefoss med to mål mot ett. Skrekk og gru,- Goliats fall for David gikk så hardt inn på Rosenborgs trener at han nå vurderer sin stilling, og styreformannen må søke hjelp hos psykolog! Ja, faktisk skal hele Rosenborgs lag tilbys psykiatrisk hjelp etter å ha blamert seg foran hele Norges publikum. Omfattende hoderullinger er varslet. ”De spilte som kjerringer”, proklamerer Rosenborgtreneren, ”bare håndveska manglet”. Det presterer han å si bare få dager etter at Norges fotballjenter kom hjem som sølvvinnere fra fotball-EM for kvinner.

Riktignok fikk dette europamesterskapet en brukbar mediadekning, men til daglig er kvinneidrett nærmest fraværende i norske medier. Jeg nekter simpelthen å tro at kvinner bedriver så lite sport og idrett som media gir inntrykk av.

VG har nå laget et eget rosa sportsbilag så slike som meg kan legge det bort uten videre. For moro skyld gikk jeg gjennom bilaget her en dag. Av 44 sider handlet 42 om menn. 42 sider med enorme bilder av sportsmenn i alle varianter. Kun to sider omhandlet idrettskvinner, herav lupekrevende mikroskopiske tabeller fra eliteserien i fotball for kvinner. Dagbladet, som forøvrig satser på å få flere kvinnelige lesere, ligger på samme kjønnsmessige forholdstall på sine sportssider.

Egentlig er det imponerende at fotballjentene fortsatt står på, men det gjør de heldigvis. Og i håndveska er det plass til en sølvmedalje!

Ulla Nævestad

Flere saker fra arkivet

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Endelig Sylling!

Etter flere jevne kamper med poengtap, kunne trener Øyvind Nilsen smile fornøyd igjen, mens det ble ble tap både for Spabra og begge seniorlagene til Lier IL fredag kveld.

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Asker er flyttet ned - Liungen kan få toppserieplass

I dag ble det endelig avgjort at Asker mister plassen i toppserien fotball kvinner. Dette kan åpne for Liungen som mistet plassen i fjor.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Ulla koste seg på liungbanen

Dagens tilskuer: Liers førstedame var på plass, da Liungen møtte Røa i går. Det var ikke tilfeldig at hun dukket opp på sittetribunen

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Det viktigste først

Ukens andre petitskribent Ulla Nævestad skriver her om prioriteringene av stoff i de største avisene ---

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

Fra 19 til 76 år

Alder og kjønn i det nye kommunestyret

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Ukas petit er skrevet av Rune Berg, Tranby

Bokormen vs. musa; hva & hvem vinner?

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

”Jeg kan se i mørket”

Karin Fossum med ny roman, den første på to år. Ei bok om ubegripelig hverdagsondskap

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Det går alltid en gressklipper

En av fordelene med å bo på landet er stillheten.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

I skyggen av håndball og fotball

Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket klubb. Etter en samtale med unge skribent Bill Sidney Sandstrøm får vi her et innblikk i denne sporten.

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

Foring av folkevalgte

Ukens petit av Ulla Nævestad.

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

- Ga et meget sympatisk inntrykk

Slik ble elitespiller Mads Hansen karakterisert av trener Arne Steinar Kvisle etter prisutdelingen til Lier IL s juniorspillere.

Nye fotballseire

Verken Samarbeidslaget, juniorlaget til Lier/Liungen og Liers unge kvinnelag kan nå tabelltoppen i høst, men vant igjen torsdag kveld

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Oppsummering av Liungens toppseriesesong

Fra vondt til verre.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Fotballen er rund

Vi sakser fra Martin Lerberg Fossums blogg

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.

Innvandrerkommunen Lier

Mennesker fra hele 92 land er bosatt i Lier. Da gjelder å lytte og lære av hverandre --

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Møter Norges beste lag

Daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Tone Angeltveit, gratulerer Spabra J 16 med cupseier og inviterer klubben til å spille mot Norges beste lag.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Sorry, Anthony!

Men du var strålende og mange av oss ble igjen sjarmert av spillet ditt og laget --

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Ingen likelønn uten rett til full stilling

43 prosent av alle sysselsatte kvinner i Norge arbeider deltid.

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Reisebrev fra Bloody beach - del 2

Kommentar av Rune Elven

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Gratisaviser

Helst ikke papirutgave Siste nytt på den danske mediescenen

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Blomster og bier på Bygdetunet

Årets sommerutstilling på Bygdetunet ble åpnet av ordfører Ulla Nævestad. Hun kunne gi oss nyttig informasjon om både det ene og det andre, og om hvor fint vi har det i Lier som har rikelig av begge deler.

Jubileumsbok i feil format?

Å sammenflette Lier idrettslags store og små øyeblikk over 75 år er så pass krevende at den burde ha blitt mer synlig i bokhylla --

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Liungens herrelag kretsmestere i fotball

Finalen i kretsmesterskapet i fotball, herrer femtedivisjon skulle avgjøres på Gulskogen kunstgressbane i går. Desverre trakk Jevnaker laget og Liungens herrelag kunne hente pokalen uten kamp.