Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 83df8d9bbe89c7f506f43d68c58d9a19

Det viktigste først

Ukens andre petitskribent Ulla Nævestad skriver her om prioriteringene av stoff i de største avisene ---

Skattelistene ble nylig lagt ut, og vår regionale avis Drammens Tidende har i flere dager boltret seg i skattestoff både i papirutgaven og nettutgaven. Dette er åpenbart noe som fenger, og nettutgaven har registrert flere hundre tusen oppslag på sine linker. Oppfordringene skriker mot oss i overskriftene: Sjekk hva naboen tjener! Hvem har de største formuene? Søk i skattelistene og bli vis!

Avisen har faktisk også laget en lettbent sosiologisk undersøkelse som gir oss en ikke særlig overraskende konklusjon: De veldig rike bor ikke der hvor de mindre rike bor!! Faktisk bor det ingen styrtrike på Fjell og ingen middel- og lavinntekts- mennesker på postnummer 3014, hvor nå det måtte være. Avisen forkynner med fynd og klem at de som faktisk bor på postnummer 3014 er så rike at de kan bo hvor de vil. Så vil de vel bo på 3014 da, skulle man tro!

Men ikke nok med det. Dt.no oppfordrer oss ikke bare til med et klikk å snuse i andres økonomiske forhold. Kjære vene, nå kan vi også enkelt og greit finne ut hvem som var på by`n i helgen. For erklærte snushaner må det være særdeles tilfredsstillende å kunne bruke søndagsmorgenen til å sjekke hvem som deltok i utelivet i Drammen fredag og lørdag. Kanskje finner vi naboen der? I beste fall avbildet sammen med en annen partner enn ektemaken? Vel, fullt så ille er det ikke ennå, men det lokale svaret på Se og Hør kan fort gjøre helgen fullkommen for noen og enhver.

Ikke fortvil hvis du mislykkes i å finne disse linkene straks du slår opp på dt.no. Først må du nemlig regne med å skrolle deg ned gjennom endeløse oppslag med fotballstoff. For en medieforsker kunne det være en oppgave å finne ut hvor stor andel førsteoppslag på dt.no som omhandler fotball. Riktignok er ikke vår regionale nettavis alene om akkurat det. Også VG og Dagbladet starter som regel sin nettside med fotball. Deretter kan man, om man orker, bla seg nedover til de mindre vesentlige samfunnsspørsmålene.

I skrivende stund står det f. eks i en stor førsteoverskrift med tilhørende bilde på vg.no at en kar som heter Azar er skadet og må bli hjemme. Uten å ha klikket på ”les hele saken” tar jeg det som en selvfølge at dette dreier seg om en fotballspiller som må stå over en kamp.

Men jeg kan jo ta feil. Kanskje det er en statsleder som ikke kan delta i et viktig fredsmøte? Eller en operasanger som må avlyse en utsolgt og etterlengtet premiereforestilling? Er det muligens en Nobelprisvinner som ikke kan komme til Stockholm for å motta prisen? Sannsynligheten for de tre siste alternativene er selvsagt ikke stor siden det står bama på genseren til den stakkars avbildede skadede mannen, så da er det nok likevel en fotballspiller.

Jaja, vi får vel som fortjent. Det viktigste først.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 29. oktober 2007 09:53: Edda
DT.no er ikke alene om dette. Fredrikstad Blad kjører akkurat det samme løpet hver helg:
http://www.f-b.no/article/20071029/NYHET/71029003/1009/FFK

Kanskje dette er noe Mecom har trumfet gjennom?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode