Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8101f67917f1fadb04da790df3f22b1e

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Vi gutta, for dette var en guttegreie, prøvde alltid å sette fast læreren i geografiske spørsmål i god gammel ”Drillo” ånd. Hva heter hovedstaden på Tonga, høyeste fjelltopp på en øy i Norge, verdens største innsjø på en øy, høyest lavest, lavest høyest. Rundetidene til ”Kuppern” da han satte verdensrekord på 10.000 m skøyter i Squaw Valley. Startnummer til Hallgeir Brenden da han ble olympisk mester i Cortina og satt på fanget til Sophia Loren etterpå, eller var det Sophia som satt på fanget til Hallgeir, der nede i Italia.

En av mine gamle barndomsvenner fikk melding med hjem om at han stilte utidige spørsmål i timene og fikk nedsatt i oppførsel, av en til tider stresset lærer, drevet til vanviddets rand av små jævelunger.

Vi utviklet oss vel til å bli nerder på visse områder, en nærmest ”autistisk” nisje-kunnskap, nesten lik den rollefiguren som Dustin Hoffman så suverent tolker i filmen Rainman.

Saken er at vi ble drevet av et ihuga konkurranseinstinkt om å bli en ”versting” på området, og uten at vi var klar over det selv, lærte vi oss memoreringsteknikker av det utroligste slaget, bare for å huske ”unyttig” kunnskap.

Spørsmålet er: Hva er ”nyttig” kunnskap og for hvem? I hvert fall ikke å kunne navnet på alle lagene i NBA eller NHL. Eller? Hvem sitter med fasiten? Bård Vegar Solhjell? Jens Stoltenberg? Kunnskap er makt, heter det jo. Hvem gidder å klatre opp på maktens tinde ved hjelp av byer i Belgia? Tja…

Vi får si som de gjør i bloggen i VG. Diskuter videre på www…

Jan Terje Nilsen

Forrige artikkel:Liunger på sagaøyaNeste artikkel:Elverock 30. august
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 30. januar 2008 14:11: Tom I.
To av tre norske ungdommer mellom 15 og 20 år har ikke hørt om Pol Pot og GULag. To av tre tror at færre enn ti millioner mennesker ble ofre for nazismen og kommunismen.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/skole/article2225878.ece
Onsdag 30. januar 2008 17:29: Hehe
Bra petit
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode