Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1dc246a99b4b1e765adfb20dd3fd092d

Vil lære mer om data

I formiddag er en håndfull liunger samlet på Lier bibliotek. Fellesnevneren deres er at de er seniorer og at de vil lære mer om dingser og dupeditter.

Bildet over: Tone Marthinsen er bibliotekar ved Lier bibliotek. Hun leder "SeniorSurfdagen" i Lier i dag med god hjelp av sønnen, Frederik.

I Lierbyen og på rundt 500 andre steder rundt i landet sitter i dag mange og lærer om hvordan de håndterer utfordringene det stadig mer digitaliserte samfunnet byr på, for i dag er det ”SeniorSurf-dagen 2012”.

Hele 600.000 seniorer er ikke på nett daglig og 400.000 av disse har ikke vært på nett de siste tre måneder, sier Statistisk Sentralbyrå i sin rapport ”IKT i husholdningene”, som ble offentliggjort nylig.

Hvor mange av de 600.000 som i formiddag har satt seg ”på skolebenken”, er foreløpig ukjent, men her i Lier var det fortsatt god plass da Tone Marthinsen fra Lier bibliotek ønsket velkommen.

Det lot imidlertid til at de som stilte opp hadde klare forventninger om at de tre timene i biblioteket ville tilføre mye nyttig lærdom.

Lier bibliotek i dag: Klar til start på tre timers IT-opplæring for seniorer

God hjelp på Seniornett.no
Nettstedet Seniorrnett.no har naturlig nok interessert seg mye for de nye utfordringene: Nå skal snart all kontakt med det offentlige foregå digitalt, og det blir liten menneskelig kundekontakt med bedrifter. Hvordan skal de som ikke kan bruke data, tilegne seg disse kunnskapene? De finner ikke fram til nrk.no, har problemer med e-post, nettbank og offentlige tjenester som selvangivelse og fastlege.

Største landsdekkende IKT-arrangement
SeniorSurf-dagen torsdag 27. september er Norges største landsdekkende IKT- arrangement. Da kan seniorer få demonstrert nybegynnerstoff som tastatur, mus, symboler på skjermen, lenker, world wide web og e-post. De kan få høre om Facebook, Twitter, Wikipedia, nettbrett, smarttelefoner, digitale bibliotektjenester og kanskje også om DAB-radioer.

For å huske dette får de med en gratis avis hvor alt er beskrevet på en lettfattelig måte. Slik sett er kanskje en papiravis et nederlag, men utvilsomt kjekt å ha tilgjengelig når skjerm og tastatur byr på for store utfordringer.

Forrige artikkel:Lier sett fra luftenNeste artikkel:Jentespillere i toppoppgjør
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 27. september 2012 16:32: PC-sliter
Forstår det slik at Lierbyen bibliotek står bak dette tiltaket. De fortjener takk fra alle oss uten datakyndige barnebarn.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode