Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Klare for Jungelboken

Det nærmer seg forestilling for Høvik barne- og ungdomsteater, og i år satser de tyngre enn noen gang.

I år setter de nemlig opp den velkjente “Jungelboken” og med sine 19 skuespillere er de snart klare for premieren som holdes i morgen 8. april.

Allerede i november begynte teatermedlemmene å jobbe med den store oppsetningen av jungelboken. Til Liernett sier Svein Torgersen ( pappa, altmuligmann og styremedlem i teatergruppen) at man ville ha noe enda større enn de foregående årene, der de også har satt opp forskjellige teaterstykker.

De har denne sesongen satt opp en stor musikal, og utfordringer har også kommet. - Det er klart at det er krevende, de skal klare å synge og lære seg replikker. Likevel er Torgersen ganske sikker på at replikkene vil sitte innen premieren. Jungelboken er en stor forestilling og det er med mye hjelp fra foreldre at teateret ser ut til å gå som planlagt.

Leder for teatergruppa er Kari Helene Kristiansen.

Teater

Flere saker fra arkivet

Hardt arbeid gir resultater

Det ble en vellykket premiere på "Jungelboken" for Høvik barne- og ungdomsteater.

Opplev flyvende Peter Pan!

Årets forestilling for Høvik barne - og ungdomsteater er den kjente historien om Peter Pan og aldriland.

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Rapport fra landsstevne i sprang

Mange lokale ryttere med

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Suksess for musikalen

Musikalen som ble holdt både i går og i dag på Lierbyen ungdomsskole, ble en stor suksess med fulle hus!

Robin Hood i ny form

Det ble en ny fin opplevelse på den andre dagen av Kulturskoleuka i Lier. Barneteatergruppa gledet publikum med sin egen versjon av klassikeren på intimscenen på Høvik skole i går.

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

Nye trenere klare

- Det er bare noen brikker som skal på plass før de nye trenerne er klare, sier Hans Petter Holstad (på bildet) til Liernett

Nesten oppløst, men klar likevel

Ole Chr Kristiansen har tatt over hovedansvaret for Lier futsal og får med seg med Strømsgodsets Kinny Grewal (på bildet) og flere kjente spillere.

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Vil lære mer om data

I formiddag er en håndfull liunger samlet på Lier bibliotek. Fellesnevneren deres er at de er seniorer og at de vil lære mer om dingser og dupeditter.

Jan Aspheim

Altmuligmann på golfbanen

Trollbandt publikum nok en gang

UKM-publikumet ble imponert over sangfulgen Martine Rønning (10) fra Lierskogen i fjor. I år var hun tilbake i aulaen på St. Hallvard vgs.

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Julegrantenning likevel

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli noe av det tradisjonelle adventsarrangementet ved Rådhuset, men nå beklager kulturkontoret at det har vært dårlig kommunikasjon.

Rørende enighet om samhandlings-reformen

Kommunestyresalen på Haugestad var i går fylt av ansatte innen helsesektoren i kommunen og politikere fra alle partiene. Lier KrF hadde tatt initiativ til møtet om samhandlingsreformen.

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Trollspill med stemning

Rundt 80 stykker i alle aldre hadde fredag kveld lagt veien til Egge gård for å oppleve ”Trollspill –Den gode Askeladd”

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Hvem vinner spurten?

Det er satt på spurtpremie når verdenseliten i Glava Tour gjennom Sylling på 17. mai.

Tenk UB!

I tredje klasse drama ved St. Hallvard videregående skole i Lier, pågår det nå et elevbedriftsprosjekt som har fått navnet Cut - Vær Røykfri. Klassen er delt inn i tre separate bedrifter som alle arbeider frem mot et produkt som skal være en forestilling på et dramapedagogisk opplegg som tar for seg røykeforebyggendearbeid i barne- og ungdomsskolen.

Hjelp til oppdragerrollen

Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufetat) region sør starter med et forebyggende lavterskeltilbud i barne- og familiearbeid denne uka

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Kunst med et budskap

”Det ravnene så” Billedkunstneren Per Kr. Strand har i Galleri fjøset reist en nidstang mot rasisters og nazisters misbruk av norrøne symboler

Hjertelig møte mellom filmstjerne og ”bestefar”

Den ene liung, den andre utflyttet liung.

God serieåpning

Keeper Tam Hoang Le gjorde to kamper for Lier futsal i Oslo i helgen.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Til EM i hundekjøring

Tildligere europamester Venke de Lange, med hundene Ronja og Swix fra Reistad i Lier, reiser til Italia denne uka sammen med de øvrige fem deltakerne i Norges tropp.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Imponerte igjen

Forsvarsspiller Deivydas Agustinovicius (her nr to fra høyre) sørget for fire scoringer for Lier futsal i helgens to kamper.

- Formidabel dugnadsinnsats

Natteravnene er klare for en ny sesong

Martine Bekken vant på Kongsvinger

Seier til Martine Bekken på Blue Spirit i 1,20, DnB Nor Mini Prix under landsstevne på Kongsvinger i helgen.

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

Må spare 60 millioner

Politikere, administrasjon og de mange virksomhetene har mange utfordringer i de neste fire årene.

Kunstgressfondet reddet?

En enstemmig generalforsamling vedtok at Liungen damefotballs rekordgjeld på 912 000 kroner skal innfris ved et langsiktig banklån og ikke ved hjelp av klubbens fond til kunstgressbane.

- Ekstra moro å spille

Det sa firemålscorer Mergim Hereqi etter at Lier futsal hadde satt Skeid grundig på plass.

Lierskolen – Per er dårlig til å lese og det er ordfører’n som har ansvaret!

Jeg deltok for et par uker siden på Skolepolitisk konferanse, i regi av KS (kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon). Påstanden om Per, ”satt sc (...)

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Flere kvinner med

I tillegg får gruppeleder Søren Falch Zapffe (på bildet) og ordførerkandidat Helene Justad sannsynligvis selskap av flere "nykommere" i kommunstyresalen etter høstens valg.

På smertestillende

- Jeg har vondt over hele kroppen og må bruke sterke tabletter, sier ungdommen som ble utsatt for ranet på Kroa i Sylling

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Liunger spiller revy

- Replikkene begynner å sitte, mener både Lars Kornerud (40) fra Sjåstad og Nina Holtebu (46) fra Lierskogen. Begge er klare for premiere på torsdag

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Nytt veidekke mot Tronstad

Golfspillere og andre veifarende fra Oppsahlsvingen i Sylling og sørove kan vente seg bedre vei snart, lover seongarbeider Grete Torgersen (på bildet) i Mesta

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

Kjemper om sluttspill

Liungens juniorkvinner har vist samhandling og tæl så langt i Gothia cup

Idrett som flerkulturell arena

Hvordan bidra til enda bedre integrering gjennom idretten? spør Venstres 4. kanditat i denne artikkelen

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Med pomp og prakt

Lier janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med ambisiøs forestilling.

Er dere klare, turorienterere?

Arne Ask, "trimgeneral" i Lierbygda O-lag melder at snøen er nesten helt borte og en hel rekke poster er klare for besøk ---

Merkevaren musikk

Onsdag og torsdag setter niendeklassingene på Lierbyen skole opp musikalen "Drømmen" i skolens gymsal

Snart snur sola

Ukens petit er ved Terje Nilsen, Sylling

Sylling g91

Det fortsatt fin -fine spilleforhold i Øvre Lier. Sylling IF mønstrer åtte fotballag. Trenere i år for Sylling 09 har vært Rune Torgersen og Roar Ask.

Rask oppgradering?

Kunstgressbanen på Stoppen gjenåpnes i morgen, sier talsmann Knut Grothaug i Liungen.

Kunsten på Høvik et skoleeksempel

- Å jobbe frem kunst i så fine lokaler er en fornøyelse, sier Bente Sommerfeldt-Colberg. Hun er den eneste liungen blant de seks kunstnerne som bidro til utsmykningen av Høvik skole.

Tiårig liung med hovedrolle i ”Jakten på juleskurken”

Skuespillertalentet Martine fra Lierskogen får en hektisk førjulstid på scenen i Drammens Teater.

Babysang?

Har du lyst til å være med på babysang?

Fortsatt toppseriespill?

Får vi endelig se et Liungen lag som jubler på hjemmebane?

Svangstrand Beach Vannland

Denne helgen trenger man ikke dra til sydligere strøk for å oppleve strandaktiviteter og få sand mellom tærne.

Grieg i 100

Femteklassingene ved Hegg skole, (her representert med fire i Griegrollen og "frøken") storspilte, mens tekstforfatter Emil Skartveit og lærer Grete Benonisen kunne smile fornøyde --

Strålende futsaldebut

Det 17-årige keepertalentet Martin Lyhus Gundersen spilte to prikkfrie kamper da Lier futsal vant sine kamper i Drammenshallen på lørdag. Laget nærmer seg toppen i 1. divisjon.

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Musikkopplevelse i Drammen

Opplev verdens vakreste opera i landets vakreste teater ---

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Stengte parkeringsplasser på Lier stasjon

Jernbaneverket skal asfaltere ved Lier stasjon onsdag 18. og torsdag 19. november

Prosessen går videre

Det ble et klart flertall i kommunestyret i kveld for å jobbe videre med bygging av kulturhus i Lier

Mager poenghøst

- Det meste gikk mot for Lier futsal på lørdag, konstaterer lagleder Ketil Verpelstad.

Eplefestivalen på lørdag

Etter halvgått løp ser årets eplefestival ut til å bli en suksess

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

En spennende tropp

- Espen Røisland og Stian Solberg på neste års Adeccoligalag Asker og lillestrømspiller Mergim Hereqi, tidligere Strømsgodset, er blant årets nye spillerne i seriepremièren på lørdag, sier Ketil Verpelstad (på bildet), leder i Lier futsal.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Ulla Nævestad og Lier Høyre på ”autopilot”?

Erik Hære tar opp utbyggingen på Høvik/Stoppen (på bildet) i dette leserinnlegget

Rådmannens hestekur

Skolen får spare så det svir.