Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 45934f26d29797d255ab4138c656be7c

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Bak scenen, litt før kl. 17.00, finner vi to spente jenter. De skal snart synge sangen «Someone like you» av Adele. De to jentene Amalie Dahl og Cecilie Iversen, har begge litt forskjellige syn på hvordan det blir å synge foran så mange folk. - Jeg er egentlig ikke så veldig nervøs, noe som er litt uvanlig for meg. Hver gang jeg skal synge foran folk blir jeg skjelven, men i dag gleder jeg meg egentlig bare» smiler Amalie (16) til Liernett. - Jeg derimot, er ekstremt nervøs, jeg er så redd for at jeg glemmer teksten eller faller av scenen» utbryter Cecilie (16) og viser frem hendene så vi kan se hvor mye hun skjelver. De to jentene ble likevel svært fornøyd med deres opptreden lørdag kveld og har gått videre til fylkesmønstringen i Hønefoss den 28. og 29. April i Hønefoss. - Jeg kan ikke tro det er sant! Jeg sliter fortsatt med å fatte at vi har gått videre, forteller de to jentene. 

(foto:  Ane Borghild Herber)

Sangjenta Emilie Eriksen (14) har sunget siden hun var en liten jente og har alltid ønsket å delta på UKM. - Jeg har aldri turt å melde meg på noe som dette før, men jeg har alltid hatt lyst. Så spurte jeg bare familien og de rundt meg hva de syntes, og da ble det til at jeg meldte meg på,  forteller Emilie og smiler sjenert. - Alle vennene mine støtter meg, noe som jeg er utrolig glad for, fortsetter hun. 

(Foto: Ane Borghild Herber)

Men det var ikke bare sangglade jenter bak scenen, det var både dansere, humorister og kunstnere. De to guttene Christoffer Skaane (12) og Håvard Bille (13) deltok som de eneste i deres kategori med humorinnslag. - Det hele startet med at klassen vår alltid var stille, og jeg er ikke den personen som klarer å være stille så lenge. Jeg begynte rett og slett å snakke og være morsom og fant ut at det var noe innen humor jeg ville fortsette med, ler Håvard og ser på kameraten. - En annen morsom ting er at før så var vi alltid slemme mot hverandre, vi var ikke venner i det hele tatt. Nå er vi bestekompiser, og det ble vi jo fordi vil ville være morsomme sammen, forteller Skaane. - Også er det viktig å huske på at det er morsomt å gå videre, men det er å delta som er det viktigste, sier humoristene som var to av de heldige som gikk videre til fylkesmønstringen. 

(Foto: Ane Borghild Herber)

En annen med samme innstilling er dansegutten Aleksander Fortun (13). Han har danset siden han var fem år og begynte med hip hop så sent som i fjor. - Jeg begynte med hip hop fordi det var en profesjonell danser som kom på skolen vår. Han lærte oss en dans som jeg likte veldig godt og det var da jeg forsto at jeg ville fortsette å danse. Fortun er fornøyd med egen innsats og sier han selv var med fordi det er gøy å delta. 
 

Forrige artikkel:Endelig veiløsningNeste artikkel:Ingen endelig løsning
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode