Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f13ef80fcb2c36de92a68d6de46c5e9a

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup


- Jeg fikk dømme ni kamper. Jeg var hoveddommer i tre kamper, mens jeg var assistent dommer i seks kamper. Det Jeg hadde aldri vært assistendommer før. Jeg dømte fra jenter 13 år og opptil gutter 16, sier en fornøyd tranbyjente til Liernett etter årets massemønnstring på Ekebergsletta.


- Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra dommersensorene?

- Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger, men samtidig noe pirk som man bare må bli vant til. Etter den første kampen som assistentdommer fikk jeg en del gode tilbakemeldinger, men også tilbakemelinger på hva jeg burde gjøre. Jeg hadde aldri dømt vært assistentdommer før og trengte derfor en god tilbakemeldinger som jeg kunne bruke til neste kamp. Kampene som assistendommergikk gikk bare bedre og bedre etter hvert. Siden jeg er så fersk som dommer, så trenger jeg en del gode tilbakemeldinger på hva jeg gjorde galt, og hva jeg burde gjøre bedre neste gang.

- Hvordan var reaksjonene fra spillere, ledere og publikum på vanskelige avgjørelser?

- Reaksjonene fra selve spillerne var forskjellige, men jeg fikk nesten ingen dumme kommentarer eller rett og slett kjeft tilbake. Både spillerne og trenerne hadde vel egentlig stor respekt for meg under turneringen. Det gikk vel egentlig stort sett greit under hele turneringen. Jeg synes stort sett  jeg hadde god kontroll. Som assistentdommer fikk jeg høre en del kommentarer som man ofte gjør som hoveddommer.


- Hvilke positive og eventuelt hvilke mindre positive erfaringer sitter du igjen med?

- Jeg sitter igjen med veldig masse positive erfaringer som jeg kan bruke videre når jeg skal dømme. Det var veldig mye jeg var usikker på, da jeg dømte  min første kamp. Etter hver kveld  hadde vi noen møter med alle i buskerudgjengen. Da pratet vi hva om det  vi gjorde riktig og det vi gjorde galt.  Det ble rettet opp, og vi fikk veldig god tilbakemelding.


- Ble du inspirert eller eventuelt skremt på videre dømming i Norway Cup eller med tanke på en videre dommerkarriere generelt?

- Jeg ble ikke skremt i det hele tatt. Jeg ble veldig overasket over de tilbakemeldingene jeg fikk. Jeg har lært utrolig mye som jeg kan ta med meg videre i livet.

- Møtte du noen kjente spillere/dommere/ledere eller andre på Norway Cup?

- Jeg møtte veldig mange kjente folk og ikke minst dommere som jeg ble kjent med. Jeg ble ikke minst bedre kjent med buskeruddommerne.

- Hva med oppholdet ellers, kontakten med arrangøren, overnattinger og annet under Norway cup-uka?

- Buskeruddommerne bodde sammen på  Holtet skole, der vi holdt veldig mye sammen. bodde To gutter og sju jenter på et gruppe rom, der vi hadde veldig mye morro sammen. Alle dommerne hadde en hovedbygg på Brannfjell skole, der vi blant annet, spiste middag og frokost. Dommerne ble veldig godt passet på, avslutter 16 år gamle Cathrine Bergan som vi nok skal se mye til, både som keeper på Liers juniorlag og som dommer i tida framover,
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode