Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Liungenjentene ser oppover

Agnes Skogmo og jenter 15 gjorde seg bemerket under et meget vellykket treningsforhold i Spania --

Laget og støtteapparat bodde i Empuriabrava som ligger nord i Spania ikke mange mil fra grensen til Frankrike.

Mandagen gikk med til å gjøre seg litt kjent i nærområdet og trekke inn den friske vårluften fra havet.

Tirsdag reiste laget med buss den to timer lange turen inn til Barcelona, hvor den dyktige spansk/danske guiden loset gruppa, blant annet, gjennom severdigheter som "La Familia Grada" med sitt imponerende 100 meter høye spir og en rundtur med buss langs mange av byens travle gater.

”Prikken over i` en” ble selvfølgelig besøket på Barcelonas hjemmebane Camp Nou. Her ble det omvisning i klubbens museum, samt fotografering på selve stadionområde som rommer imponerende 105 000 tilskuere.

Daglig hadde de to treningsøkter, og det var deilig for jnetene å få kjenne på følelsen av å trene på gress igjen. De fikk gjennomført gode kvalitetsøkter med fokus på en del detaljer de ikke hadde fått tid til å trene på,  grunnet de ustabile forholdene hjemme.

Tirsdag møtte de et meget bra lag til treningskamp på et lokal stadion (kunstgress). Svenske Vallentuna sto klar på motsatt halvdel.  Dette laget nådde i sommer kvartfinalen i Norway cup, samt ble svensk mester i sin klasse i 2008. Et velspillende og godt organisert lag som hadde holdt sammen siden 5 års - alderen.

Vallentuna 4 - Liungen 4

Mål: Anita (3) Agnes Skogmo (1)

Her er hovedtrener Morten Hennums referat fra kampen mot Vallentuna 08.04.

- Første omgang begynte i et forrykende tempo, og vi så fort at vår motstander var meget samspilte og veldig flinke til å bevege seg og slå ballene på en - og totouch. Vi kom imponerende fort inn i kampen og la ned en fantastisk jobb spesielt på å presse ballfører, Vallentuna sine jenter ble veldig overrasket over vårt høye og tøffe press så det var helt klart at vi fikk de litt ut av spillestilen sin. Vi spilte veldig bra denne omgangen selv om vi ikke presterte det flotteste spillet, så hang vi meget bra med og Anita scoret tre fantastiske mål (ekte hatrick) denne omgangen slik at pause resultatet stod 3 - 2 i vår favør.

Andre omgang ble like bra som første sett fra vår side, og vi fikk til vårt spill etter hvert. Vi hadde en forferdelig motvind denne omgangen, men klarte likevel å etablere spillet vårt mer og mer på Vallentuna`s banehalvdel og fikk en bedre kontroll enn i første omgang. Det var derfor litt synd at vi fomlet litt på vår venstre side i forsvaret ved at to av våre spillere presset hver sin gang uten støtte slik at motstanderens gode kantspiller kunne legge på til 3 -3. Etter denne scoringen så hadde i ett veldig bra trykk, og vi dro oss løs på venstre siden, Agnes dro av to motspillere på kanten av 16 meteren og lobbet inn ett praktfullt mål som helt klart var ett av de fineste vi har scoret så lenge jeg har vært trener. Målet var som tatt rett ut av læreboka, bra oppspill og en fantastisk scoring 4 - 3 i vår favør. Det siste målet som vi fikk imot er et typisk problem for oss at vi ikke er tøffe nok til å klarere innenfor vår egen 16 meter. Dette må vi skjerpe opp før seriestart. Sluttresultatet ble 4 - 4, noe som var en fantastisk prestasjon av våre jenter. Jeg er meget imponert og stolt over innsatsen i denne kampen. Jeg vil trekke frem to spillere som spilte meget bra denne kampen, Anita og Agnes, selv om det ble tre scoringer på Anita som i seg selv var en fantastisk prestasjon vil jeg allikevel kåre Agnes Skogmo til banens beste, da hun la ned en imponerende innsats i denne kampen.

- Etter denne oppløftende kampen avsluttet vi oppholdet med tre treningsøkter samt litt soling, bading og shopping. Spillere og støtteapparat storkoste seg under oppholdet og nå ser vi frem mot seriestart 30. april hjemme mot Svelvik, avslutter Vidar Brastad i sin rapport.

Her er laget.  Bak f.v.: Amalie Gjerdbakken, Morten Hennum, Henriette Kasta, Ingrid S.Larsen, Pernille Uv, Oda M.Tveten, Marianne Iversen, Helena Nøland, Live Å. Brastad, Synne B. Berget, Anne Line Corneliussen, Hakon Kristoffersen og Vidar Brastad.

Foran f.v.: Cathinka Carnhed, Caroline Olsson, Agnes S. Skogmo, Ingrid Lian, Lise Kristoffersen, Hilde Fuglesang, Tiril Kortnes, Marthe Fjeld, Lise Caspersen, Linn Holmen og Hanne S. Christensen. (foto: Lene Johansen)

1/9 (resized_167.jpg)
2/9 (resized_172.jpg)
3/9 (resized_185.jpg)
4/9 (resized_190.jpg)
5/9 (resized_205.jpg)
6/9 (resized_230.jpg)
7/9 (resized_231.jpg)
8/9 (resized_246.jpg)
9/9 (resized_262.jpg)

2 kommentarer

Mandag 20. april 2009 14:08: Beundrer
Må si at her virker det som om det satses målrettet og seriøst. Svært viktig å motivere unge spillere med slike opplevelser . Samhold,kameratskap som det skapes på slike opphold er gull verdt. Men hva skjer med Liungens damelag ???
Mandag 20. april 2009 16:05: Red, TA
Det kommer en artikkel om Liungens damelag/k-19 om få dager --

Flere saker fra arkivet

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Gode og heldige

Liungens J-14 lag var veldig fornøyde etter sin 1-0 seier mot Norderhov

Rundspilte Mjøndalen

Jentefotballen er på klar fremmarsj i Lier, og i går var det Lise Caspersen (på bildet) og Liungen J 14 som stod for en flott sesongdebut

Lover godt for framtida

Liungens J-14 lag tapte dessverre kvartfinalen i Drammens Cup i dag, men har all ære av innsatsen i helga

Lovende treningskamp

Liungens fotballjenter, her representert med Hanne Sofie Christensen, spilte jevnt med kretsmestrene fra Oslo i helga

Nærmer seg kretsmesterskap

Lier IL s J-14-lag vant den avgjørende kampen mot Liungen onsdag kveld

Flott innsats ga kvartfinale

Liungens J 14 måtte gi tap for Koperviks førstelag etter flere gode kamper under Plussbankcup i Kristiansand i sommer

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Solid kollektiv innsats

Lier/Liungen G-19 i fotball slo både Asker elite og Kongsberg i helga

Årsbeste av Syllings damer

Trener Arild Haug (th) var svært fornøyd med lagets førsteomgang mot Skrim i søndagens 3. divisjonskamp, men det glapp dessverre i andre ---

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Supermosjonist engasjerte

Den kjente terrengsyklisten Rune Høydahl imponerte med sine kunnskaper om trening i møtet med lovende jentespillere i Liungen

God arbeidsmoral

I kvalifiseringen for Interkretsserien tok Lier/Liungens juniorlag (bildet th) tre nye poeng tirsdag kveld

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Vant igjen

Lier 13 går til åttendelsfinalen i Norway Cup etter 3-1 mot Oppegård seint i kveld og møter Tertnes kl 8 torsdag morgen

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Ned for telling --

Kan Spa/Bra reise seg etter stortapet i generalprøven i går?

Ett mål og bare ett poeng

Det ble dessverre bare den ene scoringen til Tommy Hyving og Liungen i andre omgang

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Finale og pokal --

Spa/Bras bandygutter åpnet bandysesongen meget bra i Skiold Cup i helga --

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Sablet ned opprykksrival

Konnerud har ambisjoner, men fikk seg en på snørra av et meget godt Liungenlag.

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Hederlig innsats

- Vi er kjempefornøyde med finaleplass, sier oppmann Hansen i Lier IL, til tross for at J-92 laget tapte 12-22 mot Tønsberg Turn i Sør-Norgescupen i håndball siste helg.

Sterke fotballprestasjoner

Lier og Liungens G-19 lag, under ledelse av trenerne Hans Petter Fuglerud og Preben Krogh-Jacobsen, har kanskje stått for sesongens største lokale prestasjoner med sine flere gode kamper i kvalifiseringen for Interkretsserien i høst

Snublet i debuten

Spa/Bras lovende spiss, Anders Fossen Nilsen, mener at han ble klart felt i første omgang, men dommeravgjørelsen var ikke årsaken til hjemmelagets dårlige uttelling.

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Seier og tap for futsalgutta

Edvin Blazys ble matchvinner i den første kampen i går, mens kontroversielle dommeravgjørelser preget den andre kampen.

- Positiv opplevelse

Det sier trener Markus Walfridson etter at Spa/Bra er videre i cupen etter ekstraomganger mot Svelvik mandag i kveld.

Liunger til Barcelona

Prince Monga, er en av de 50 unge fotballspillerne fra Lier, som reiser til Spania på treningsleir i dag

Lier 91 - Strømm 17-14

Gode mot de beste - sliter mot svakere lag.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Eik/Tønsberg - Team Liungen 1-0

Snipp snapp snute så var seiersrekka ute.

Full pott i helgen.

Keeper Tam Hoang Le kan glede seg over at Lier futsal kjemper i toppen av 1. divisjon.

Målfest på Stoppen

Spa/Bra overkjørte Kongsberg i andre omgang, mens Liungen fikk årets første serietap mot Modum

Det glapp etter pausen

- Det var surt å slippe inn to mål like etter pause, sa Liungens beste spiller Anja Ormåsen (19) etter nok et klart tap, denne gang 0-5 for Amazon.

Tabelltoer så langt --

- Vi er med i kampen om playoff for eliteserien, mener Tommy Hyving (bildet) i Lier futsal etter helgas kamper i Horten --

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

To seire og ett tap

Ketil Ustad scoret to mål da Liers A-lag vant stort på onsdag, Liungens unge juniorlag vant sin kamp, mens Spa/Bra ønsker å revansjere det klare tapet de fikk på mandag ---

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Lier IL på tabelltopp

Seniorgutta på Tranby ser ut til å være svak favoritt før lokaloppgjøret på St. Hans-aften mot tabelltreer Liungen ---

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

Banen er fin og grønn

- Vi byr på fin bane i morgen, sier markedsansvarlig i Liungen, Vidar Brastad, 35 års fartstid i fotballgruppa, og nytilsatt daglig leder og utflytta bæring Sverre Munkvold er enig. Begge gleder seg stort til årets første hjemmekamp.

Mer spennende enn nødvendig

To gavepakker av Liungen gjorde at det ikke ble så lett match. – Vi var veldig fornøyde med 1. omgang, sa trenerduoen, Lena Tyriberget og Hasse Svanberg. – I 2. omgang fikk vi visse problemer i midtbaneleddet da Fart flyttet opp laget. Vi får si at det viktigste var tre poeng i dag. Førsteomgangen var årsbeste, uttrykte en middels fornøyd trenerduo.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Nytt tosifret tap

Liungen viste framgang i første omgang, men klasseforskjellen ga Trondheims-Ørn lett spill.

Hvem kan trene sølvlaget?

Liungen J 16 søker ny hovedtrener for 2010-sesongen

Lier mot toppen

Etter to strake seire har Lier (her representert med Jørgen Thorseth og Morten Tomter) for alvor meldt seg på i kampen om opprykk ---

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

Team Liungen – Lyngdal Referat

Her kommer trenerens referat fra kampen. Vi minner samtidig om neste hjemmekamp på torsdag. Sted Stoppen.

Jublet i 1. omgang

Her konstaterer Sparta/Bragerøens Aleksander Valo at ballen går i mål. Kort tid etter sørger han selv for scoring --

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Imponerte i Norway Cup

Andreplass i pulja etter innledende runde resulterte i avansement til A-sluttspillet for Marius Tronslien (halvt skjult), Benjamin Brandshaug Kaya, Mathias Helgesen og Syllings gutter 13 under Norway Cup.

Forsvaret sovnet i 1. omgang

Den elendige første omgangen ødela nok en gang for Liungen etter 1-4 mot Sandviken ved pause.

- Tok det som treningskamp

- Jeg tok det som treningskamp, smilte Liungens unge angrepsspiller Eirik Green (17, på bildet th), scoret sitt første mål på A-laget på straffespark og det hele 10- 0 over DRIM torsdag kveld.

Seieren satt langt inne

Etter to dårlige perioder i innebandyoppgjøret i St. Halvardhallen lørdag ettermiddag, slo Lier Cats skikkelig til i siste periode --

Effektive foran mål

Liungen sikret seg tre viktige poeng mot Konnerud etter 4-1 på Liungbanen i kveld

Uavgjort mot Konnerud

Lier hadde mye av spillet- uten å imponere.

Liungen til topps på tabellen

Liungen løp Skeid i senk og laget målkallass på Voldsløkka i Oslo på lørdag ettermiddag. I perioder så vi Liungen leke med Skeid. De skapte drøssevis av sjanser og fikk stor uttelling. Derfor fikk vi nærmest et ”ishockeyresultat.” Bortsett fra en 5-10 minutters periode i første omgang var Liungen totalt overlegne i tempo, pasningssikkerhet, løpsstyrke og teknikk. – Men vi er ikke alt for høyt oppe, sa trenerduoen Tyriberget og Svanberg. De minner om vårens seriefinale neste helg mot Amazon.

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Liungen-Fløya 2-3(1-1)

Liungen fortjente virkelig poeng.

Tapte duellene og kollapset

Liungen ledet 4-2, til det gjenstod knappe 20 minutter, men tapte 5-6 mot Åskollen 2

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Mange fotballtalenter

Liungen med to femtenåringer på laget under ledelse av Kristian Bye Andersen (på bildet) viser stadig framgang --

Tap, trass i årsbeste av Liungen

Årsbeste av Liungen var ikke godt nok. Laget kjempet og vant mange dueller. Trondheims/Ørn scoret to mål på sine få sjanser, mens Liungen gikk målløse og poengløse av banen etter en rekke tilbud. Skal Liungen ta poeng i fortsettelsen må de score på sine klare sjanser. Likevel skimtet vi smil, optimisme og glød hos både spillere og trenere etter kampen.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Sterk borteseier

Innbytter Ketil Ustad (her tv med faren, Øyvind Ustad) scoret to mål og bidro til at Lier slo tabelltoer Moingen i kveld

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Årsbeste av Lier Futsal

- Vi er et topplag, konstaterer Ketil Verpelstad etter ny seier på hjemmebane fredag kveld.

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

Uavgjort for Sjåstad Vestre/Lier J16

Sjåstad Vestre Lier spilte 2-2 mot Vikersund

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Ingen god fotballuke

- Prestasjonene vil nok variere, sa Lier IL s trener Hans Petter Fuglerud (her tv) før serieåpningen. Det unge lagets tap mot Åssiden viste det i stor grad. Og på Stoppen ble det et nytt tap for Spa/Bra -

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Liungen utklasset Vinn/Selvik

Det ble målfest i Sande i dag, da Liungen med kaptein Lene Ask Johannesen i spissen lekte seg til 12- 0 i kveldens 3. divisjonkamp for kvinner.

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

God kamp, tross tap

Liers 94-lag tapte 4-6 for Holmlia i Adidascupens kvartfinale på Tranby i dag

Nok et KM til Lier IL

Sesongens raskeste og beste kampåpning sto J 16-laget for i kampen som måtte vinnes -

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup