Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 15979044185af67a4840e46173c5ea7a

Sterke fotballprestasjoner

Lier og Liungens G-19 lag, under ledelse av trenerne Hans Petter Fuglerud og Preben Krogh-Jacobsen, har kanskje stått for sesongens største lokale prestasjoner med sine flere gode kamper i kvalifiseringen for Interkretsserien i høst

Spesielt avslutningen mot Konnerud, da laget aldri ga opp, gir stor optimsisme for Lier-fotballen. 2-2 kampen på Tranbys dårlige gressmatte er et strålende eksempel på hva innsats og lagsamarbeid kan føre til. Det er mange, mange fotballtalenter i Lierbygda. Det gjelder få til et samarbeid på flere plan for å utvikle disse talentene. Trenere og ledere i første rekke bør se hva trenerne Preben Krogh-Jacobsen fra Lier IL og Hans Petter Fuglerud og oppmannen Geir Nyvold har skapt av god lagånd blant disse unggutta. La ikke dette samarbeidsprosjektet bli bare et eksperiment. Lytt til disse tre herrers erfaringer og bygg videre på hva de har fått til på den korte tida! Nå sloss tre av Lier-klubbene i toppen av 5. divisjon. Lier og Liungen har større sjanser til opprykk enn Spa/Bra, tror Liernett. Og bare ett av dem kan rykke opp. Spa/Bra er det vi erfarer, lite interessert i et formelt samarbeid på seniornivå på kort sikt. Dessuten har ikke Spa/Bra juniorlag. Så oppfordringen til de to andre klubbene; start drøftingene allerede nå om et videre formelt samarbeid på både junior- og seniornivå --- og eventuelt om eldste gutteklasse, G- 16 ---

Vi bringer her utdrag fra trener Krogh-Jacobsens rapport fra siste kamp i kvalikken mot Kongsberg på Tranby på tirsdag:

- Gutta var skikkelig tente på å vise seg frem fra en bedre side en ka0mpen mot Mjøndalen. Simen leverte en meget solid 1.omgang i går og ga oss ledelsen 1-0 meget fortjent. Kongsberg var et godt lag, som hadde med seg flere A-lagsspillere, og som har sin arena i 3.div. Tam hadde flere gode innlegg med sin følsomme høyrefot. Sentral midtbane jobbet knallhardt, og vant de fleste duellene. Forsvaret vårt hadde problemer med raske spisser, pga litt dårlig organisering og kommunikasjon, men dette ble rettet opp etter hvert. Anders Øvermo tok tak i dette og styrte den bakre 4-er med jernhånd. I 1.omgangen var det vårt lag som bestemte på banen. I 2.omgang var Kongsberg farlige på flere overganger, og de reduserer til 1-1,  når vår venstre side ikke følger med på notene. Imponerende kollektiv av samtlige gjør at vi reduserer på en dødball, Anders Øvermo dukker opp som troll av eske, og vi leder 2-1. På forhånd var det avtalt med Anders Fossen Nilsen, at dersom han ikke scoret, måtte han gå tilbake til Sylling, uheldigvis slapp han dette.  Anders legger på til 3-1 og vi får tilbake tryggheten.

Vi bestemmer oss for å sette på "Lynet", ja Espen Olsen altså! Espen er alltid like blid, og leverer årsbeste ever! Fantastisk hvordan denne gutten har guts. Deilig med 3 poeng i siste kamp.

Med dette ender vi med 13 poeng i serien, og dette gir oss en 5. eller 6 plass. Vi er meget fornøyd med dette. 

Det ble en velfortjent sommeravslutning på Vitas tirsdag kveld hvor de så på EM-kamp.

Forrige artikkel:Dobbelt 1. plass på ATVNeste artikkel:Stool Ball
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 18. juni 2008 23:56: Armend Krasniqi
Hei
”bra”, men hva er egentlig bra her 5 eller 6 plass. Man kan ikke kalle dette årets prestasjon når du slår sammen 2 lag og kommer på 6 plass..
Lier IL er ikke tjent med sammenslåing av A-laget med et annet A-lag, lier er en stor fotballklubb i krets sammenheng, om ledelsen i lier vil satse så må det gjøres i form av dages A-lag, da må de også ha sitt eget junior lag med spillere som blir oppfordret til A-lag spill om de er gode nok, det bør være et mål for alle unge i klubben å spille får A-lager selv om vi per i dag er på TOPPEN av 5 div. Det som skjer med A-laget nå er et stort sprang fra årene før å vi trenger ikke en annen klubb får at vi skal satse, vi trenger en mye bedre bane og et styre som tenker kun Lier IL, vi har allerede mange gode spillere og et utrolig bra trener team. Ps! Om lier og liungen slår seg sammen så har jeg på følelsen av at mange av dagens lier spillere vil gi seg på Lier, da skjønner jeg ikke hvor mye lengre vi har kommet med drømmelaget!!!
Torsdag 19. juni 2008 08:17: drømmelaget
Spar deg du da Armend, eller hva du heter. Du skjønner tydligvis ikke så meget. At mange av dagens spillere gir seg er vel også på tide, slik at man kan satse på yngre krefter. Det er sikkert flere spillere som danker ut en halvgammal gubbe som deg.
Torsdag 19. juni 2008 08:50: De blå fra Stoppen
Hvis du har ambisjoner bør du ikke spille for noen av lierklubbene - da kan du ta steget opp i mange klubber i Drammen, Asker og Bærum. De fleste som spiller fotball i 5. div. har ikke ambisjoner om å vinne tippeligaen eller spille på landslaget!!!

Ser som sedvanlig at Liernett er negative til SpaBra - det er ikke noe nytt. Som en liten tilleggsopplysning så kan vi meddele at SpaBra tok sin 8. seier på 9 kamper i går, og nå deler tabelltopp med Konnerud 2...Ikke så verst for et nyopprykket lag som i følge Liernett virker til å være mye dårligere enn de andre Lierlagene
Torsdag 19. juni 2008 09:00: Lierspiller
Skarpt av de blå på Stoppen!

De fleste som spiller fotball i 5. div. har ikke ambisjoner om å vinne tippeligaen eller spille på landslaget!!!

Helt riktig, men har du kanskje tenkt over at det faktisk er mulig å klartre oppover i divisjonene dersom man gjør ting riktig? Lier Har vært i 3 div. og det er absoulutt mulig å genta denne bragden igjen, men da er man avhengig av å ha sportslige utfordringer i klubbene.
Torsdag 19. juni 2008 12:45: Lier/Liungen
Jeg blir oppgitt over deg Armend.. At du er Lierspiller gjør meg virkelig flau.. At du kan skrive noe sånt her..

Hvor lenge har Lier IL vært i 5div? 2-3 år?
Hvor lenge har Lier/Liungen spilt sammen? 8-9mnd
Hvor mange GODE lag er det i 5div som har ambisjoner om å rykke opp i 4.div? 3-4 lag?
Hvor mange har ambisjoner om å spille Interkrets på jr-siden av de 10lagene før sesongen? 9 av 10 lag.. Vi hadde ikke troen på dette før sesongen starta.. Men vi fikk troen etter hvert og så at vi hadde en liten mulighet.. Men den sjansen gikk vi glipp av.. Og det har vært en utfordring for oss i Lier/Liungen..

ALLE lagene i Interkrets serien har a-lag som ligger i 3.div, 2.div,1.div og Tippeligaen.. Lier/Liungen har 2 lag i 5.div.. Og da skjønner du vel at nivået på dette er ganske høyt? Og at vi klarer en 6.plass i kvalikken er VI super fornøyd med.. Hvem hadde troen på oss før denne sesongen? Jeg vil ikke si at det er så veldig mange.. Men vi fikk mer og mer troen på dette jo flere kamper vi spilte..

Skulle gjerne sett deg på interkrets nivår Armend.. Du holder så vidt farten din på venstrebacken i 5div.. Så hvis du ikke har noe positivt og si om Lier/Liungen så kan du vel bare holde igjen smella di?

Jeg syns det er veldig bra av Spa/Bra og gjøre det så bra som dere har gjort det nå..Stå på videre.. Gjør det beste ut av sesongen! Håper dere rykker opp.. Det hadde vært morsomt for fotballen her i Lier..
Lørdag 21. juni 2008 13:30: Stoppen Loyals
Kjempeanalyse av Liernett når de konkluderer med at Liungen og Lier nok har større sjangser til å rykke opp enn Spa/Bra. Jeg savner imidlertid argumentene som leder opp til denne konklusjonen. Har Liernett sett dette i "krystallkula", er det timer med dyptgående analyse av spillermateriale og motstandere, har Almaas benyttet sin tunge, faglig baserte fotballkompetanse foran videoanalyseverktøyet, eller er dette bare rør og vrøvl som det aller meste på Liernett?

Flott hvis Lier, Spa/Bra eller Liungen klarer å rykke opp til 3. div med egenutviklet materiale. Dersom vi må slå sammen for å få til dette, er jeg mer lysten på innbitt lokalrivalisering i 5. div.
Lørdag 21. juni 2008 21:44: Tom I.
Det kalles ytringsfrihet, og Liernett kan jo tro hva de vil?
Å tro at noens sjanser er større enn andres sjanser kan vel ikke akkurat kalles å konkludere med noe. Må det ligge dyptveiende analyser til grunn for alt som skrives og ytres?
Nå er det vel din oppgave å motbevise utsagnet fra Almaas og få til et opprykk ;)
Tirsdag 24. juni 2008 08:53: En som følger med...
Tror Lier IL sitt G-16 lag har større prestasjon. De greid kvalik til interkrets... Men de følger vel ikke med
Onsdag 25. juni 2008 15:47: Tyrker
Tror ikke G16 er no super presstasjon. DE laga som er med der består kun av 16åringer. I Jr-gruppa er det de best opptil 19år.
Torsdag 26. juni 2008 09:28: lierjente:)
syntes dette er kjempefint klaret av et helt nytt lag som bare har spilt med hverandre et par måneder, når du tenker på at alle andre lag i interkretskvalikken har spilt sammen i flere år:)

Og syns det er kjempe at espen olsen blir nevnt, fullt fortjent:D han er best
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode