Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4fc7dba22dae48223161d3a77122235b

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Liungen og Spa/Bra vil gi de eldste spillerne i bedre tilbud neste sesong. Spa/Bra og Liungen er blitt enige om et samarbeid neste år på juniornivå

Spa/Bra har få spillere i årsklassene -95,-94 og 93. På grunnlag av Liungens gode resultater i årets interkrettserie for gutter 16 (spillere født 1995 og yngre) kan dette bli et fruktbart samarbeid. Videre er Spa/Bra i 3. divisjon en god arena for ambisiøse juniorspillere. Ronny Deila, som nå gir seg som spiller, understreket overfor Liernett i forrige uke hvor viktig det er for lierfotballen at Spa/Bra beholder plassen i 3. divisjon, spesielt med tanke på de unge spillerne kan få prøvd seg på et bra nivå.

Både Knut Grothaug, oppmann for Liungens g 16 og juniorleder Knut Ellingsgaard i Spa/Bra har vært sentrale personer i drøftingene fram mot det som nå blir et forpliktende samarbeid for 2012.

Grothaug understreker at de har klubbenes fotballstyrer aksept for å drøfte seg fram til avtalen.- Det er viktig at klubbene gir et differensiert tilbud, ett tilbud til spillere som ønsker å satse mye på idretten og men også et tilbud til de som vil bruke mindre tid på fotballen. Grothaug forventer ikke at alle  talentene forblir i lierklubbene. Både Rasmus Gjemmestad og reservekeeper Lukas Haugberg på Liungen 16 s lag (begge født i 1997) deltar på weekendsamlinger med Strømsgodset og kan havne i toppklubben.

Hovedtrener for juniorlaget er foreløbig ikke på plass, men Liungen 16 trener Kjell Ove Ellefsen blir assistenttrener. - Jeg kan dessverre ikke bruke opp til fem dager uka på fotballen lenger, sier Ellefsen. Han har lang erfaring på trenersiden og er veldig opptatt av samarbeid mellom klubber. -  Det har vært tøft å få til et samarbeid i mange klubber, sier han og tenker tilbake på forholdet mellom hans egen klubb IBK (Birkebeineren) og MIF (Mjøndalen). Nå hilser han samarbeidet mellom klubbene i ytre Lier velkommen og synes det er en god begynnelse på et forpliktende samarbeid.  - Det er flint å få med Kjell Ove videre, sier Grothaug. - Han kjenner spillerne i Liungen. Både Grothaug og Ellingsgaard håper at de kan stille to lag.

A-lagstrener Aage Golmen synes dette kan love11 bra for fremtiden for lierfotballen. Tredjedivisjonslaget trenger rekruttering. Da er det naturlig å rekruttere fra hele Lier, mener Golmen som trekker seg som trener etter flere suksessfulle år. Nå blir han sportslig leder i Spa/Bra.

God avslutningskamp
Liungens gode guttelag vant en fortjent seier over Strømsgodset. På bakgrunn av de uavgjorte resultatet som mandgens motstander fikk mot SIF s ubeseirede førstelag i forrige serierunde, var det en god prestasjon hjemmelaget gjorde.
Laget kom tregt i gang i første omgang. - Det skjer nesten hver kamp, forteller trener Kell Ove Elefsen.
Utover i kampen var hjemmelaget best i avslutningene. Scoringer av Bonfils Mesela og Andreas Karlsen gjorde at Liungen gikk til pause med 2-0 ledelse. SIF reduserte etter kort tid i andre omgang, men Liungen sikret seieren ved Filif Haugberg. Dermed en full fortjent 3-1 seier.

Her snapper SIF s  keeper ballen foran Liungens angripere.

Liungen G 16
Bak fra venstre: Tomas Begashaw Zweidorff, Vebjørn Walen Simensen, Filip Haugberg, Stian Wensås, Syver Illøkken, Andreas Kjærnet Carlsen, Magnus Hager, Jakob Nagelsaker, Simen Saxe Skjold
 
Foran fra venstre: Jørgen Becher, Petter Nystrøm, Rasmus Gjemmestad, Sang Huynh, Peter Grothaug, Lukas Haugberg, Granit Ademi, Andreas Bjørshol, Bonfils Maselela.

Forrige artikkel:Ny gavebok om vår jubilerende nabobyNeste artikkel:Fant røttene i Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 18. oktober 2011 19:14: Lierfotballen
Dette var gode nyheter for Lierfotballen. Tør vi håpe på 2. Div i løpet av noen år for Sparta Lier?
Onsdag 19. oktober 2011 15:17: Gurri
Det har da tatt ca. hundre år før klubbene kunne samarbeide, nå får vi håpet at dette gavner både klubber og spillere. Kjempetiltak!
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode