Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8667b2f2a9e7a6eec1bd9dbdb950e284

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

- Nå bruker vi over 100 000 kroner på A-laget, juniorlaget, gutter 16 og jenter 15 på baneleie på Føyka i Asker og på Spikkestad. Spesielt ville Stoppen være gunstig i forhold til Spikkestad, sier Røed.

- Først og fremst får vi se på vårt eget behov for bruk av banen vinterstid, deretter vil vi selvsagt lag både i Lier og Drammen være velkommen til å få leie tid på banen. De beste lagene har selvsagt allerede tilgang til undervarme, mens flere lag nedover i divisjonene må trene utenbys eller på svært ugunstige tidspunkter slik at jeg tror det vil være marked for utleie av banen vinterstid. I tillegg vil det kunne være gutte- og juniorlag samt bedriftslag som vil være interessert. Jeg er derfor ikke redd for at banen vil bli stående tom, sier Martin Wøien Gilhuus, leder i Spa/Bra.

Den andre samarbeidspartneren Liungen ved Knut Grothaug sier følgende: - Det er ikke behov for flere samarbeidspartnere, men noe tid vil bli utleid fra begge klubber. Primært lokale lag som får leie tid da. Mye av tiden kommer til å benyttes av egne lag. Vi har vært i kontakt med Lier IL, Sylling og Sjåstad. Riktig nok er det en stund siden, men vi kommer til å prioritere disse.

Leif Helge Røed i Lier IL bekrefter at han var i kontakt med Liungen for ca ett år siden vedrørende
kunstgressbanen

Ellers har Spa Bras Martin Wøien Gilhuus dette å si - Vedtaket viser at klubbene ser på undervarme på kunstgressbanen som en naturlig forlengelse og utvikling av banen. Det har hele tiden vært kommunens og klubbenes intensjon at undervarmen skal tilkobles. Nå som Buskerud fylkeskommune og Lier kommune har bestilt varme til Lier videregående skole, nye Høvik skole, St. Hallvard videregående skole, Lierhallen og Stoppen skole, har klubbene fått en opsjon på å tiltre denne varmeleveransen slik at det var et naturlig tidspunkt å bli med på dette nå.


Og Knut Grothaug i Liungen sier dette: - Ja, det har vi. Når vi bygget banen, var intensjonen å få undervarme. Vi benytter i dag mer penger på andre baner.

Grothaug var på Spa/Bras årsmøte, for nettopp kunne svare på spørsmål rundt varme og andre ting. Han har også vært den som har forhandlet med kommunen.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 19. februar 2009 09:07: Ivar
Hvordan henger dette sammen? Lier bruker vel 100.000 kroner til leie av kunstgressbaner med undervarme, mens Liungen, som har færre aktive fotballspillere enn Lier, bruker over 400.000 kroner? Har Liungen så mye bedre råd, eller hva?
Torsdag 19. februar 2009 09:23: Lier
Overskriften er "Ønsker flere leietakere". Det er vel ikke akkurat det denne artikkelen handler om???
Torsdag 19. februar 2009 10:10: Kritisk
Alle lag er vel interessert i å leie hvis de får rabatterte priser. Sleip uttalelse fra Lier det der.
Torsdag 19. februar 2009 11:18: Leser og leser
Uansett sak. Flott at Liernett er et "speakers' corner" for meninger som ellers ikke kommer så lett fram.

Takk til redaktør og medarbeidere! Og en blomst til aktive innsendere også.
Torsdag 19. februar 2009 14:32: Utleier
Når en vet hvor mye det koster å drifte banen, er det ikke noe snakk om å leie ut til rabatterte priser. Prisen står i forhold til det en får, og det koster det prisen er - FERDIG PRUTA! Kan heller ikke fatte at Liungen bruker 400.000 på kunstgress, det er et fantasitall. Det tilsvarer jo 250 treningsøkter (1,5 timer) med full bane i løpet av 3 måneder. Da har vi rundt 20 økter i uka. A-laget bruker vel to økter, damelaget to økter, juniorlaget 2 økter - og 14 økter for barneidretten?? Hver uke?? Høres ut som et veldig pengesluk - blir spennende å se hva kontingenten blir neste år...
Torsdag 19. februar 2009 16:29: Ørgen
Liungen har vel aldri vært kjent for et edruelig forhold til kostnader, inntekter og ambisjoner. Resultatet er som regel kraftig økning av kontingent i yngre klasser.
Torsdag 19. februar 2009 20:17: Redakjonen, Torger A
Jo, både Gilhuus og Grothaug ønsker å få leid ut banen, til spesielt LOKALE lag som Grothaug sier -- når eget behov er dekket --

Gilhuus sier bl. a.: "deretter vil vi selvsagt lag både i Lier og Drammen være velkommen til å få leie tid på banen. De beste lagene har selvsagt allerede tilgang til undervarme, mens flere lag nedover i divisjonene må trene utenbys eller på svært ugunstige tidspunkter slik at jeg tror det vil være marked for utleie av banen vinterstid"
Torsdag 19. februar 2009 20:30: Knut Skrothaug
Til "Utleier":

At Liungen bruker 400 på kunstgress er faktisk reelt, ettersom de velger å leie seg inn på såkalte gunstige tidspunkter som koster betraktelig mer enn treningstidene senere på kvelden.
Fredag 20. februar 2009 15:55: Korrektur
Greit nok det, Torger, men det er litt tidlig å fastslå at klubbene ønsker flere leietakere når man ikke engang har fått slått fast eget behov og heller ikke begynt å tilby utleie. Det er også et stykke igjen til det er en realitet at det skrus på varme. Såvidt jeg vet er banen fremdeles ikke utbedret til god nok standard.
Fredag 20. februar 2009 16:22: Redaksjonen, TA
Det kan sikkert diskuteres, men representantene har uttalt seg positive til det, muligens litt for tidlig ---
De økonomiske hensyn vil sannsynligvis TVINGE Liungen/Spa-Bra til å leie ut, påstår de som har oversikt over markedet i distriktet. Derfor kan dette overskiften bli svært igjen om ett eller to år --
Fredag 20. februar 2009 19:56: Nøste
Til siste: du har tydeligvis ikke oversikt over økonomien i Spa/Bra. Den er meget sunn, og klubben vil ikke være tvunget til å leie ut de nærmeste årene. Sannsynligvis vil klubben om få år få bruk for all kapasiteten til egne lag. Baserer Liernett seg på rykter og "tips"? Det bør i så fall komme tydelig frem og ikke bli presentert som fakta. Skjerpings!
Fredag 20. februar 2009 20:38: skeptiker
Sikkert riktig at Spa/Bra har sunn økonomi, fortsett med det. I følge idrettsregistreringen som man finner på Lier Idrettsråds sider, har Spa/Bra fotball 183 medlemmer, hvorav 62 er over 12 år. Er det fornuftig å bruke mellom 150.000 og 250.000 kroner for å gi disse 62 spillerne bane å trene på i tre vintermåneder? Og hvis noen tror det er penger å tjene på å leie ut baner med undervarme, så ta kontakt med de lagene rundt om som er i ferd med å rasere både økonomi og medlemsbase på en forferdelig kostbar vinterdrift.
Lørdag 21. februar 2009 14:38: Nøste
Til skeptiker: selvfølgelig er dette fornuftig pengebruk. Hvem skal klubben heller bruke penger på enn medlemmene sine? Og hvem sier at medlemmer under 12 år ikke skal få benytte seg av undervarmet kunstgress? Det er betydelig forskjell på den økonomiske situasjonen til SpaBra og økonomiske situasjonen mange andre klubber i Buskerud har.
Søndag 22. februar 2009 10:49: Rystet liung
Jeg blir sjuk av "undervarmet kunstgress". I alle fall av å høre om slikt sludder i en verden som trues av global oppvarming og andre miljøkatastrofer.

Hva slags virkelighetsfjerne forhold er det dagens foreldre vil ha barna deres skal tro at blir fremtiden? Ta ansvar, og ta det nå!
Søndag 22. februar 2009 18:36: Jørg1
Endelig bra med noe miljøengasjement her inne! Regner med at du lar bilen stå? Jeg håper for all del at det ikke kommer noen patetiske unnskyldninger a la at bilkjøring er en nødvendighet i dagens samfunn, eller at du må kjøre til jobb? Miljøet dør like herlig om du har en "god unnskyldning".
Søndag 22. februar 2009 18:59: Tom I.
Løsningen er enkel.
Har man en treningsøkt på to timer, så kan man bruke den første timen til å håndmåke snø, og den andre timen til å spille ball.
Fotballspillere er verdens mest pysete idrettsutøvere! Hvorfor kan ikke dere spille fotball på snødekke, slik man gjorde før? Kjøp dere skikkelige sko!
Mandag 23. februar 2009 11:30: grønn liung
Interessant å sammenligne energiforbruket på kunstgressbanen med den nye Høvik-skolen, der det stilles svært strenge miljøkrav. Skolen, med plass til 900 elever, skal bruke litt over 1 million kWh pr år. Kunstgressbanen skal bruke 700.000 kWh for 22 ukers drift. Håper noen snart tar til vettet i Grønne Lier...
Tirsdag 24. februar 2009 17:37: Miljøvenn
Oppvarma gras er spikern i kista til "miljøkommunen Lier". Det er nå min mening, og den er riktig.
Onsdag 25. februar 2009 16:54: Tåkefyrsten
Ja, fy og fy - oppvarma kunstgressbane er ikke bra, det er på en måte siste skanse i miljøkampen. Omregulering av landbruksområder til boligbygging eller næringsvirksomhet og utbygging av dyrka mark - for øvrig blant annet rett i nærheten av kunstgresset - blir bare småtteri i forhold, og på langt nær så viktig. Dette er virkelig kampsaken for Miljøvenn og andre miljøvenner - stå på!
Onsdag 25. februar 2009 18:31: Miljøvenn
Når unge og friske mennesker må ha "undervarmet natur" for å kunne drive sport om vinteren, er verden fem hakk galere enn jeg har trodd.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode