Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

- Nå bruker vi over 100 000 kroner på A-laget, juniorlaget, gutter 16 og jenter 15 på baneleie på Føyka i Asker og på Spikkestad. Spesielt ville Stoppen være gunstig i forhold til Spikkestad, sier Røed.

- Først og fremst får vi se på vårt eget behov for bruk av banen vinterstid, deretter vil vi selvsagt lag både i Lier og Drammen være velkommen til å få leie tid på banen. De beste lagene har selvsagt allerede tilgang til undervarme, mens flere lag nedover i divisjonene må trene utenbys eller på svært ugunstige tidspunkter slik at jeg tror det vil være marked for utleie av banen vinterstid. I tillegg vil det kunne være gutte- og juniorlag samt bedriftslag som vil være interessert. Jeg er derfor ikke redd for at banen vil bli stående tom, sier Martin Wøien Gilhuus, leder i Spa/Bra.

Den andre samarbeidspartneren Liungen ved Knut Grothaug sier følgende: - Det er ikke behov for flere samarbeidspartnere, men noe tid vil bli utleid fra begge klubber. Primært lokale lag som får leie tid da. Mye av tiden kommer til å benyttes av egne lag. Vi har vært i kontakt med Lier IL, Sylling og Sjåstad. Riktig nok er det en stund siden, men vi kommer til å prioritere disse.

Leif Helge Røed i Lier IL bekrefter at han var i kontakt med Liungen for ca ett år siden vedrørende
kunstgressbanen

Ellers har Spa Bras Martin Wøien Gilhuus dette å si - Vedtaket viser at klubbene ser på undervarme på kunstgressbanen som en naturlig forlengelse og utvikling av banen. Det har hele tiden vært kommunens og klubbenes intensjon at undervarmen skal tilkobles. Nå som Buskerud fylkeskommune og Lier kommune har bestilt varme til Lier videregående skole, nye Høvik skole, St. Hallvard videregående skole, Lierhallen og Stoppen skole, har klubbene fått en opsjon på å tiltre denne varmeleveransen slik at det var et naturlig tidspunkt å bli med på dette nå.


Og Knut Grothaug i Liungen sier dette: - Ja, det har vi. Når vi bygget banen, var intensjonen å få undervarme. Vi benytter i dag mer penger på andre baner.

Grothaug var på Spa/Bras årsmøte, for nettopp kunne svare på spørsmål rundt varme og andre ting. Han har også vært den som har forhandlet med kommunen.

Fotball

20 kommentarer

Torsdag 19. februar 2009 09:07: Ivar
Hvordan henger dette sammen? Lier bruker vel 100.000 kroner til leie av kunstgressbaner med undervarme, mens Liungen, som har færre aktive fotballspillere enn Lier, bruker over 400.000 kroner? Har Liungen så mye bedre råd, eller hva?
Torsdag 19. februar 2009 09:23: Lier
Overskriften er "Ønsker flere leietakere". Det er vel ikke akkurat det denne artikkelen handler om???
Torsdag 19. februar 2009 10:10: Kritisk
Alle lag er vel interessert i å leie hvis de får rabatterte priser. Sleip uttalelse fra Lier det der.
Torsdag 19. februar 2009 11:18: Leser og leser
Uansett sak. Flott at Liernett er et "speakers' corner" for meninger som ellers ikke kommer så lett fram.

Takk til redaktør og medarbeidere! Og en blomst til aktive innsendere også.
Torsdag 19. februar 2009 14:32: Utleier
Når en vet hvor mye det koster å drifte banen, er det ikke noe snakk om å leie ut til rabatterte priser. Prisen står i forhold til det en får, og det koster det prisen er - FERDIG PRUTA! Kan heller ikke fatte at Liungen bruker 400.000 på kunstgress, det er et fantasitall. Det tilsvarer jo 250 treningsøkter (1,5 timer) med full bane i løpet av 3 måneder. Da har vi rundt 20 økter i uka. A-laget bruker vel to økter, damelaget to økter, juniorlaget 2 økter - og 14 økter for barneidretten?? Hver uke?? Høres ut som et veldig pengesluk - blir spennende å se hva kontingenten blir neste år...
Torsdag 19. februar 2009 16:29: Ørgen
Liungen har vel aldri vært kjent for et edruelig forhold til kostnader, inntekter og ambisjoner. Resultatet er som regel kraftig økning av kontingent i yngre klasser.
Torsdag 19. februar 2009 20:17: Redakjonen, Torger A
Jo, både Gilhuus og Grothaug ønsker å få leid ut banen, til spesielt LOKALE lag som Grothaug sier -- når eget behov er dekket --

Gilhuus sier bl. a.: "deretter vil vi selvsagt lag både i Lier og Drammen være velkommen til å få leie tid på banen. De beste lagene har selvsagt allerede tilgang til undervarme, mens flere lag nedover i divisjonene må trene utenbys eller på svært ugunstige tidspunkter slik at jeg tror det vil være marked for utleie av banen vinterstid"
Torsdag 19. februar 2009 20:30: Knut Skrothaug
Til "Utleier":

At Liungen bruker 400 på kunstgress er faktisk reelt, ettersom de velger å leie seg inn på såkalte gunstige tidspunkter som koster betraktelig mer enn treningstidene senere på kvelden.
Fredag 20. februar 2009 15:55: Korrektur
Greit nok det, Torger, men det er litt tidlig å fastslå at klubbene ønsker flere leietakere når man ikke engang har fått slått fast eget behov og heller ikke begynt å tilby utleie. Det er også et stykke igjen til det er en realitet at det skrus på varme. Såvidt jeg vet er banen fremdeles ikke utbedret til god nok standard.
Fredag 20. februar 2009 16:22: Redaksjonen, TA
Det kan sikkert diskuteres, men representantene har uttalt seg positive til det, muligens litt for tidlig ---
De økonomiske hensyn vil sannsynligvis TVINGE Liungen/Spa-Bra til å leie ut, påstår de som har oversikt over markedet i distriktet. Derfor kan dette overskiften bli svært igjen om ett eller to år --
Fredag 20. februar 2009 19:56: Nøste
Til siste: du har tydeligvis ikke oversikt over økonomien i Spa/Bra. Den er meget sunn, og klubben vil ikke være tvunget til å leie ut de nærmeste årene. Sannsynligvis vil klubben om få år få bruk for all kapasiteten til egne lag. Baserer Liernett seg på rykter og "tips"? Det bør i så fall komme tydelig frem og ikke bli presentert som fakta. Skjerpings!
Fredag 20. februar 2009 20:38: skeptiker
Sikkert riktig at Spa/Bra har sunn økonomi, fortsett med det. I følge idrettsregistreringen som man finner på Lier Idrettsråds sider, har Spa/Bra fotball 183 medlemmer, hvorav 62 er over 12 år. Er det fornuftig å bruke mellom 150.000 og 250.000 kroner for å gi disse 62 spillerne bane å trene på i tre vintermåneder? Og hvis noen tror det er penger å tjene på å leie ut baner med undervarme, så ta kontakt med de lagene rundt om som er i ferd med å rasere både økonomi og medlemsbase på en forferdelig kostbar vinterdrift.
Lørdag 21. februar 2009 14:38: Nøste
Til skeptiker: selvfølgelig er dette fornuftig pengebruk. Hvem skal klubben heller bruke penger på enn medlemmene sine? Og hvem sier at medlemmer under 12 år ikke skal få benytte seg av undervarmet kunstgress? Det er betydelig forskjell på den økonomiske situasjonen til SpaBra og økonomiske situasjonen mange andre klubber i Buskerud har.
Søndag 22. februar 2009 10:49: Rystet liung
Jeg blir sjuk av "undervarmet kunstgress". I alle fall av å høre om slikt sludder i en verden som trues av global oppvarming og andre miljøkatastrofer.

Hva slags virkelighetsfjerne forhold er det dagens foreldre vil ha barna deres skal tro at blir fremtiden? Ta ansvar, og ta det nå!
Søndag 22. februar 2009 18:36: Jørg1
Endelig bra med noe miljøengasjement her inne! Regner med at du lar bilen stå? Jeg håper for all del at det ikke kommer noen patetiske unnskyldninger a la at bilkjøring er en nødvendighet i dagens samfunn, eller at du må kjøre til jobb? Miljøet dør like herlig om du har en "god unnskyldning".
Søndag 22. februar 2009 18:59: Tom I.
Løsningen er enkel.
Har man en treningsøkt på to timer, så kan man bruke den første timen til å håndmåke snø, og den andre timen til å spille ball.
Fotballspillere er verdens mest pysete idrettsutøvere! Hvorfor kan ikke dere spille fotball på snødekke, slik man gjorde før? Kjøp dere skikkelige sko!
Mandag 23. februar 2009 11:30: grønn liung
Interessant å sammenligne energiforbruket på kunstgressbanen med den nye Høvik-skolen, der det stilles svært strenge miljøkrav. Skolen, med plass til 900 elever, skal bruke litt over 1 million kWh pr år. Kunstgressbanen skal bruke 700.000 kWh for 22 ukers drift. Håper noen snart tar til vettet i Grønne Lier...
Tirsdag 24. februar 2009 17:37: Miljøvenn
Oppvarma gras er spikern i kista til "miljøkommunen Lier". Det er nå min mening, og den er riktig.
Onsdag 25. februar 2009 16:54: Tåkefyrsten
Ja, fy og fy - oppvarma kunstgressbane er ikke bra, det er på en måte siste skanse i miljøkampen. Omregulering av landbruksområder til boligbygging eller næringsvirksomhet og utbygging av dyrka mark - for øvrig blant annet rett i nærheten av kunstgresset - blir bare småtteri i forhold, og på langt nær så viktig. Dette er virkelig kampsaken for Miljøvenn og andre miljøvenner - stå på!
Onsdag 25. februar 2009 18:31: Miljøvenn
Når unge og friske mennesker må ha "undervarmet natur" for å kunne drive sport om vinteren, er verden fem hakk galere enn jeg har trodd.

Flere saker fra arkivet

Rask oppgradering?

Kunstgressbanen på Stoppen gjenåpnes i morgen, sier talsmann Knut Grothaug i Liungen.

Optimistisk fotballeder

- Vi forholder oss til at entreprenøren er sitt ansvar bevisst i forhold til vedtaket i Drammen Tingrett, sier Knut Grothaug i Liungen.

Felles driftsselskap?

Dette kan bli en nødvendig organisasjonsform for at klubbene Spa/Bra og Liungen skal få styring på inntekter og utgifter for kunstgressbanen

Undervarme neste år?

- Det arbeides med ulike alternativer for å koble til varme under den nye kunstgressbanen på Lier stadion, sier Knut Grothaug ( på bildet th), leder av fotballgruppa i Liungen

Grønt her neste vinter?

På gårdagens årsmøte til Sparta/Bragerøen fikk styret fullmakt til å fortsette dialogen med Lier kommune og energileverandør.

Fest på Stoppen

Knut Grothaug ( her th), styreleder i Liungen kan smile sammen med andre tillitsvalgte og love en flott åpning av kunstgressbanen den 20. oktober

- Lier stadion i ny drakt?

- SpaBra og Liungen jobber med en varmeløsning som vi håper er klar til vintersesongen 2009/2010, sier Knut Grothaug i Liungen IF

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Kunstgressbane i 2007?

Er problemene med å få et samlet "fotball-Lier" til å stille seg bak planer om en kunstgressbane med undervarme løst?

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Kunstgressbane til 5,7 millioner?

Blir rådmannens forslag om en kunstgressbane på grusbanen på Stoppen vedtatt, vil det skape ny giv for fotballen i Ytre Lier

I rute til Bendit Cup

Her konstaterer regnskapsansvarlig Thormod Lærum og daglig leder Brita Røed i Lier IL at det nye kunstgresset er på plass før de 137 lagene inntar Idrettsparken på Tranby om vel to uker.

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

Siste sjanse for Liungen

- Jeg tipper 4-2 til Liungen, sier en optimistisk daglig leder Hans Petter Hoelstad før returkampen mot Grand, Bodø i morgen.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Møtte hverdagen

Etter to opprykk på to sesonger ble det et ublidt møte med 4. divisjon for Spa/Bras A-lag mandag kveld --

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Endelig undervarme på Stoppen

Kunstgresset på Lier stadion er sannsynligvis klar til bruk om kort tid.

Fjernvarmeanlegget må utnyttes

En kunstisbane er i høyeste grad realiserbar på Stoppen i forbindelse med bygging av nye Høvik skole, mener isentusiastene i Sparta Bragerøen ---

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Et løfte for bredde og topp

Lier kommune gir grønt lys for kunstgressbane på Stoppen

Ulike reaksjoner

Liernett har mottatt ulike kommentarer fra politikere etter at Sylling IF, ved jenter 11, tok opp spørsmålet vedrørende høye utleiepriser av Syllinghallen (på bildet) --

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

Ønsker fotball om vinteren

Liungen IF, Lier IL og Spa/Bra ønsker å bygge kunstgressbane med undervarme.

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Kunstgress på Tranby neste år?

- Men vi rekker ikke oppstart i høst, sier leder av Lier ILs fotballgruppe Leif Røed etter et møte med kommunen på tirsdag --

Fotballens festdager

- Cirka 500 foreldre stiller opp for at fotballglade unger fra hele distriktet kan boltre seg på Stoppen, sier Liungens Knut Grothaug

Kunstgressfondet reddet?

En enstemmig generalforsamling vedtok at Liungen damefotballs rekordgjeld på 912 000 kroner skal innfris ved et langsiktig banklån og ikke ved hjelp av klubbens fond til kunstgressbane.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Rådmann og pedagog

Rådmannen går inn for 1-10 på Høvik og Stoppen

Gode naboer på banen

Vicki Daae og Bengt Johanesen er to av mange som kommer fra Asker for å spille på Holtsmark

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Idrettsmillionen fordeles

Rådmannens forslag til kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet er lagt fram og "ballen spilles" nå over til Ulla og de andre politikerne

Fotballfest for de yngste

- Over 100 lag er påmeldt for spill på våre åtte baner i helga, sier fotballformann Helge Røed (bildet) til Liernett

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

Ingen flere lokale 5. divisjonsresultater i helga --

På grunn av snødekte baner ble både Liers og Liungens seriestart utsatte

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

- Altfor dårlig av oss

Det sa Spa/Bras trener Aage Golmen som var svært skuffet etter at lette mål gikk inn bak Gabor Valo i kveldens bortekamp i Bærum.

Suksess for laginnsatsen

Utenfor banen viste IF Liungen seg nok en gang som en god arrangør, og på banen var det som vanlig fin stemning

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Årets beste omgang

Edvinas Blazys (th) med ekte hat trick og ett mål av Ramin Ghazy sørget for tre svært viktige poeng til Spabra, men laget burde ha punktert kampen i første omgang.

Kunstgress topprioritert

Årsmøtet i Lier IL har vedtatt enstemmig at klubben, med den nyvalgte lederen Øyvind Ustad i spissen, skal fremforhandle og gjennomføre bygging av kunstgressbane.

Spilleglede med Musikal-Mix

Det var fullt både torsdag og fredag kveld, da 133 barn og ungdom deltok på Kulturskolens avslutning.

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Tre klare seire

Spa/Bras med Ronny Deila på laget vant lett på Stoppen, Lier med Ketil Ustad viste solid scoringsform, og ikke minst storspilte sjuerjentene til Liungen mot Kolbotn på bortebane i denne ukas seriekamper.

Ny fotballfest på Stoppen

Strålende vær og dyktige arrangører gjorde Liungen Cup til en fin opplevelse på Lier Stadion i dag.

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Dette var bare moro

Både godsettrener Ronny Deila og keeper Gabor Valo smilte til tross for "bare" uavgjort på Stoppen --

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Viktig rettsforlik

Det koster ikke noe for Lier kommune og klubbene å utbedre kunstgressbanen på Lier stadion

- Et skolebygg for fremtiden

Ordfører Ulla Nævestad svarer på kritikken vedrørende utbyggingen på Høvik/Stoppen i sitt motinnlegg

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Tranby vant skoleturneringen i fotball.

Fredag møttes åttendeklassinger fra hele Lier til fotballturnering på Stoppen. Med rekordmange lag til start lå alt til rette for en bra dag. Til slutt stakk Tranby skole av med de 2 første plassene.

Sprer fotballglede blant de yngste

Månedens blomst for oktober gikk til Lier ILs fotballgruppe, ved leder Leif Helge Røed og daglig leder Brita Røed.

Ønsker ikke kommunen mer fysisk aktivitet

Lier kommunen ønsker at alle skal bruke nærmiljøet både på dagtid og kveldstid. Men i helge så koster det penger å låne hall, gymsaler så ønsker man å gjøre noe (...)

Svømmeskolen rammes

Det vil bli konsekvensen for 130 barn når Lierhallen i høst stenges på søndager.

Rådmannen går for kunstgressbane

Endelig brukbare treningsforhold for lierfotballen?

Fotball i SFO-tid

- Selv om fotball vil være hovedaktiviteten vil vi stimulere til allsidighet på et intensivitetsnivå som gjør det mulig å trene på sitt eget lag etterpå, sier Marcus Walfridson om Sparta/Brageøens nye tilbud for barn.

Oppvarmet bane klar

Kunstgressbanen er klar for helårsbruk --

Full pott for lierlagene

Her blir Christer Pedersen matchvinner for Spabra på Stoppen i dag. Og Syllings A-lag sørget for målfest i hjemmedebuten i 5. divisjon.

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Stoppen skole

Mathias B. Dannevig tar opp et uteglemt poeng fra den pågående debatten om skoleutbyggingen på Høvik/Stoppen i dette leserinnlegget

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Nærmere tabelltoppen

Tomålscorer og kaptein Martin Wøien Gilhuus og Spa/Bra kunne igjen boltre seg på hjemmebane.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Festdag på Stoppen

Den nye kunstgressbanen, som innvies i morgen, vil gi større treningsmuligheter for Mustafa (her på bildet med sin far) og andre talenter innen lierfotballen

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Klart for ny fotballfest

Hundrevis av dugnadsjobbende foreldre skal sørge for at 700-800 spillere (her representert med arrangørklubbens J-14 lag) får en fin opplevelse på Stoppen i helga

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.