Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

I vinter ble Grasrotandelen introdusert av Norsk Tipping. Med Grasrotandelen kan spillerne selv bestemme hva noe av overskuddet skal gå til. Man velger et lag eller en forening som får fem kroner for hver hundrelapp man spiller for, uten at innsatsen eller vinnersjansene reduseres.

Liernett har gått gjennom statistikken fra 1. januar til 24. oktober, som viser at lag og foreninger som er registrert i Lier så langt har hatt inntekter på kr 330 162 fra Grasrotandelen.

Lier IL
Lier IL er det laget i Lier som har størst inntekter fra Grasrotandelen, med kr 62 321 så langt i år. På spørsmål fra Liernett om hvor mye disse midlene betyr for Lier IL i en periode hvor mange sliter økonomisk etter bortfallet av inntekter fra spilleautomater, svarer styreleder Morten Brenden at dette langt fra kompenserer for de inntektene Lier IL hadde fra spilleautomater.
- Grovt anslag er for tiden 25 %. Idrettslaget har så langt på den ene side redusert kostnadsnivået (les aktivitetsnivået) og på den annen side letes det etter aktiviteter som kan øke inntektsgrunnlaget, forteller Brenden. - Lier IL var tidlig ute med å markedsføre grasrotandelen overfor medlemmer og nærmiljø. Det har nok vært en medvirkende faktor til at vi har størst andel.

Liungen IF
Christian Aakermann, leder i Liungen IF, forteller at midlene fra Grasrotandelen betyr mye for Liungen, som har hatt inntekter på kr 32 327 hittil i 2009.
- Midlene betyr mye for Liungen i en periode hvor tidligere spillemidler er borte og dugnadsånden i Norge generelt er lavere enn før. De nye midlene er ikke øremerket noe spesielt formål, men bidrar til at Liungen sammen med Lier kommune og Spa/Bra kan drifte undervarme på kunstgressbanen på Stoppen og dermed tilby utendørs fotball gjennom hele vinteren for første gang i historien, forteller Aakermann.

Sylling IF
Også Sylling IF har tjent gode penger på Grasrotandelen, med kr 22 457 så langt i år. Leder i Sylling IF, Hanne Myhre Gravdal, forteller at de er fornøyde med inntektene og følger med og er glade for hver eneste krone de får inn. Sylling IF har ikke øremerket disse midlene ennå, siden det har vært uvisst hvor store beløp det vil være snakk om. Men de har et lysprosjekt for å få lys på utebanen for å kunne spille fotball utover høsten, samtidig som de ønsker å lage en liten skiløype der for barna.
- Det blir en mye lengre sesong med bruk av lys ute på banen. Vi fikk kr 40 000 til dette prosjektet av Jordbæreventyret i vinter, men mangler fortsatt kr 60 000. Inntektene fra Grasrotandelen vil kunne gå til dette anlegget i år, forteller Hanne Myhre Gravdal.
- Videre fremover vil vi nok prioritere forskjellige prosjekter med disse midlene.

Lier IL kan opplyse om at de var tidlig ute med å markedsføre Grasrotandelen overfor medlemmer og nærmiljø, og Morten Brenden mener det kan ha vært en medvirkende faktor til at inntektene har vært så store.

Liungen IF sender jevnlig ut e-post til sine medlemmer med påminnelse om at de må huske å registrere klubben i sitt hjerte når de kjøper spill hos de enkelte kommisjonærer.

Sylling IF sender også ut påminnelser til sine medlemmer per e-post, samt at de har delt ut flyers med informasjon. - Vi prøver nye ting hele tiden, så tips fra andre mottas med takk. Dette er gode penger å få inn, og veldig lett tjente penger i forhold til masse annet, forteller Gravdal.

Har du valgt et lag eller en forening i Lier som mottaker av din Grasrotandel?

Mottaker Hittil i år
Lier IL 62 321
Liungen IF 32 327
SOS-Barnebyer Buskerud 25 528
Sylling IF 22 457
Independent Women 21 649
Reistad IL 16 657
Tranby Turn 15 464
Hennummusikken 12 882
Lier Ten Sing 10 790
Kiwanis Club Lier 10 513
Tranby skolekorps 10 507
Lier Kammerkor 10 176
Foreningen for hjertesyke barn 9 608
Norges Diabetesforbund Lier 9 463
Sylling og Oddeval skolekorps 6 743
Norske Redningshunder Drammen Lag 5 532
Tranby Sanitetsforening 3 610
Høvik og Lier skolekorps 3 401
Sjåstad Vestre Lier IL 3 249
Lier Hørselslag 2 975
Lier Svømmeklubb 2 903
Lier Røde Kors 2 876
Lierelva fiskeforening 2 756
Holtsmark golfklubb 2 639
Egge Vel 2 633
Lier Janitsjar 2 496
Norsk forening for nevrofibromatose 2 470
Sylling rideklubb 2 396
Liunggjengen 2 301
Lier Sanitetsforening 1 949
Lier Motorsportklubb 1 857
Sjåstad Sanitetsforening 1 588
Drammen Cykleklubb 1 206
Drammen Ishockeyklubb 831
Lier NTN Taekwon-do klubb 762
Drammen NTN Taekwon-do klubb 712
Lier Tennisklubb 644
1. Gullaug speidergruppe 594
Lierbygda OL 503
Drammen og omegn rideklubb 194
Totalt 330 162

4 kommentarer

Mandag 26. oktober 2009 10:06: Trond
Hvorfor er ikke SpaBra tatt med i denne oversikten?
Mandag 26. oktober 2009 10:29: Svend Asbjørn Sylling
Spa/Bra sorterer under Drammen kommune.
Denne listen viser organisasjoner i Lier kommune, og inkluderer blant annet Drammen og omegn rideklubb som har postadresse i Lier.
Tilsvarende tall for Spa/Bra ville vært kr 16 815.
Fredag 30. oktober 2009 11:19: Gerd
Hvor er St. Hallvard håndballklubb? Min grasrotandel går iallefall til disse flinke guttene!
Fredag 30. oktober 2009 15:44: Spa Bra Loyal
Mulig at Spa/Bra er registrert med org adresse i Drammen. Imidlertid bør det forventes av en hver oppgående Liung - spesielt de som tilhører en lokalavis-redaksjon - at man vet at Spa/Bra er sentral klubb i ytre Lier. Stoppen, Nøste, Lierstranda og Husebysletta er Sparta-territorium!

Flere saker fra arkivet

Mange grasrøtter små ...

Siden Norsk Tipping innførte Grasrotandelen i 2009 har foreninger og lag i Lier mottatt 2,3 millioner via ordningen.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Klubben i mitt hjerte

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterte til å stemme på Klubben i mitt hjerte. Nå er stemmene telt. Hvilken klubb i Lier fikk flest stemmer?

Klubben i ditt hjerte?

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet arrangerer nok en gang en stor avstemming over det ganske land

Klubben i mitt hjerte!

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterer igjen til Klubben i mitt hjerte. Hvilken klubb i Lier få flest stemmer i år?

Ny utdeling etter Jordbæreventyret

Mer overskuddspenger blir tilgjengelig til tjenester som skaper engasjement og trivsel i lokalsamfunnet.

Felles driftsselskap?

Dette kan bli en nødvendig organisasjonsform for at klubbene Spa/Bra og Liungen skal få styring på inntekter og utgifter for kunstgressbanen

200 000 kroner til lokalmiljøet

Rundt 3500 barn og voksne besøkte Jordbæreventyret i sommer, og nå skal overskuddet deles ut til lokale formål.

Et mangfold av idrettsklubber

Har du hørt om Pondus Innebandy, Valhall Rugbyklubb eller Lier Mikroflyklubb? Her finner du oversikten over 33 Lier-klubber med linker til hjemmesidene deres.

Jordbæreventyret deler ut 300.000

Arrangørene av det populære tiltaket Jordbæreventyret skal dele ut mer penger, og alle gode formål i Sylling blir vurdert.

SV og SP vil fjerne spilleautomatene i Lier

Laila Tryde (SP) og Christine Soot Sandli (SV) ba om en melding til formannskapet i Lier 27. april om å få oversikt over alle spilleautomater i Lier Kommune.

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

Sylling Rideklubb i vinden

Med engasjerte foreldre i Sylling Rideklubb og eiere av ridesenteret Valstad Gård Frank og Camilla har klubbens medlemmer fortsatt den fine trenden som vi så på vårens stevner rundt i fylket.

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Liungen vant mot Sylling

Håndball herrer, 4. divisjon

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Gleder så mange

"Øverskauendagen", som ble arrangert på lørdag, er bare ett av av mange arrangement på den godt bevarte gamleskolen.

Vårfest på Haugestad

Lier Sanitetsforening arrangerer

- Lavterskeltilbud i fare

Det sier Christian Aakermann (her th), leder i Liungen IF, etter det store kuttet i det kommunale tilskuddet til idretten. De to største idrettsklubbene, Liungen IF og Lier IL, får tilsammen cirka 94 000 kroner mindre fra kommunen etter det store kuttet til idretten. - Det kan lett gå utover de rimeligste tilbudene våre, sier Christian Aakermann.

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

Forlenger femårig prosjekt

Sammen med tre kolleger i Buskerud Røde Kors reiser Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen og Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors til samarbeidspartnere, Nyeri Red Cross i Kenya den 30. mars.

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Grønt her neste vinter?

På gårdagens årsmøte til Sparta/Bragerøen fikk styret fullmakt til å fortsette dialogen med Lier kommune og energileverandør.

Sylling rideklubb i medvind

Mye skyldes antakelig det ridemiljøet som er bygd opp rundt Valstad gård.

Futsalfest i Sylling

Ketil Verpelstad, lagleder for Liungen futsal, ønsker publikum velkommen til kvalifisering i Syllinghallen lørdag

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Et stramt budsjett

- Hva betyr årets statsbudsjett for Lier? Liernett har bedt kommunalsjef Einar Heitmann og rådmann Hans-Petter Christensen om en kommentar.

Undervarme neste år?

- Det arbeides med ulike alternativer for å koble til varme under den nye kunstgressbanen på Lier stadion, sier Knut Grothaug ( på bildet th), leder av fotballgruppa i Liungen

Liungen vant i lokalderby

Handball, 4 div menn - Liungen slo Sylling

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Ny medalje til Sylling Rideklubb

Under helgas norgesmesterskap i sprangridning ble det sølv til laget fra Sylling --

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Buskerudfestivalen 2007

Skole og amatørkorpsene tevler på St. Hallvard

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

Hvorfor ikke fast dekke?

Lærer Jan Terje Nilsen ved Sylling skole koste seg sammen med elevene på friidrettsdagen på Sylling stadion for 10. klassinger i går, men han synes de aktive fortjener langt bedre forhold--

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Ønsker fotball om vinteren

Liungen IF, Lier IL og Spa/Bra ønsker å bygge kunstgressbane med undervarme.

Kunstgressbane til 5,7 millioner?

Blir rådmannens forslag om en kunstgressbane på grusbanen på Stoppen vedtatt, vil det skape ny giv for fotballen i Ytre Lier

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Stallstevne Valstad Gård Søndag 07.09.2006

Med spente ryttere, foreldre og besteforeldre var det klart for sesongens første innendørs sprangstevne på Valstad Gård.

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Lierfestivalen

Vi legger ut en rekke bilder fra Lierfestivalen.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Griller for kreftsaken

Marché Restaurant har ingen standard prisliste på sin stand under Lierdagene. De tar derimot donasjoner til Kreftforeningen, noe som ga hele 14 000 kroner til kreftsaken lørdag.

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

Jazz, soul, blues og sild

Lier Sanitetsforening og Lier Janitsjar kombinerer mat og musikk for 11. gang.

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Sylling Ysteri - kapittel 3

Kap. 3 Avsluttende del

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Rødt, gult og grønt signal

- Hva betyr dette da, dere? spurte Bård Backe fra Lier Hørselslag barna på Utsikten, da "Lydia" ble demonstrert på tirsdag --

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Kunstgressbane i 2007?

Er problemene med å få et samlet "fotball-Lier" til å stille seg bak planer om en kunstgressbane med undervarme løst?

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Hjelpeaksjon for Etiopia

Britt Celine Oldebråten fra Lier har besøkt et av ADRAs prosjekter i Etiopia

Støtter kulturen i Sylling

- Vi har fått en god spredning av søkere, sier Anders Hørthe, leder av fordelingsutvalget for overskuddet etter første år av "Jordbæreventyret".

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Motocross i Lier på søndag

Pressemelding: Scahlaton Grand Prix er et tradisjonsrikt enduroløp og arrangeres i år for 9. gang --

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Støtter barn og unge på Øst-Timor

Oliver Borgevad Lunde (10), Celine Strøm Thorrud (8) og resten av Sylling-speiderne gjorde i går en stor innsats i årets speideraksjon