Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a79a5ccb66b4bb338cadd511404f75c9

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Fristende kaker var allerede på plass da Else Oldebråten løftet lokket av en solid bunke rykende varme vafler. En slik frokost ville selvsagt Grete Roede betraktet med dypfølt skepsis, men du verden så godt det smakte.

Da det ble slutt på bruktmarkeder på Stasjonstorget, tok husforeningen i Frogner menighetshus over på egen parkeringsplass.

Bruktmarkeder i forskjellige former er blant spesialitetene til den meget aktive gruppen som med solid dugnadsinnsats sikrer økonomien til Frogner menighetshus. Ikke alt har vært vellykket over tid. Bokmarkedet, som i mange år var blant Liers kulturbegivenheter, er gått over i historien fordi det ble mer jobb enn inntekter.

Men den aktive gjengen gir ikke opp. Gjennomsnittsalderen øker år for år, men det gjør erfaringen også. Derfor bestemte de seg i år for en "light" versjon, der utstillerne stiller med bil og har sine stands ved bilen. Det betyr imidlertid ikke at arrangørene ikke hadde noe å gjøre, for det var fortsatt mange oppgaver. Bord måtte bæres ut, kaker bakes. Og når alt er over utpå ettermiddagen, må det ryddes på området, for bare å nevne noe.

Fargerike EP-plater vekker minner fra femti- og sekstitallet. Det samme gjør de bærbare og batterislukende spillerne med innebygget høyttaler.

Intet varer evig
Det er prisverdig at så mange stiller opp for å gjennomføre et marked som uansett ikke vil sende de helt store midlene opp i menighetshusets kasse. Men de vet at det de får inn, uansett hvor mye eller lite det blir, er med på å sikre driften av huset. Det er tydeligvis god nok grunn til å stå på fra tidlig morgen til sen ettermiddag, og uansett vær og vind.

- Det blir stadig vanskeligere å få folk til dugnadsarbeid og styreverv i foreninger, sukker samlerveteranen Oddbjørn Lervik, som deltar med egen stand ved menighetshuset i dag og som blant annet er pådriveren bak det populære bruktmarkedet på Strømsø torg i Drammen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode