Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4df23b8a3351103754f0bf03639ebc74

Kampen om broen

Som kjent har broer alltid en viss strategisk betydning under konflikter, men gangbroen som forbinder Haugestad med Stasjonstorget har lenge unngått stridigheter. Det fikk en brå slutt.

Den utløsende årsaken er at det denne helgen er julemesse både på Sjåstad sanitetshus og Frogner menighetshus, og begge arrangørene ønsker selvsagt å styre trafikken mot eget marked.

Imidlertid er ikke plakat- og banneropphengning langs veiene særlig populært med myndighetenes øyne, men Sjåstads nokså hjemmelagde banner fikk uansett henge på gangbroen i flere dager inntil det plutselig var borte. Ikke lenge etter dukket det opp et annet banner der, men det pekte inn mot Lierbyen, ikke mot Sjåstad.

- Dere har fjernet banneret vårt, hevdet visstnok noen arge folk fra Sjåstad, men ingen fra menighetshuset fant grunn til syndsbekjennelse. De hadde ikke fjernet Sjåstads banner, men derimot kunne de fortelle at de selv hadde søkt og fått tillatelse til å henge opp banner på broen, og det hadde de gjort.

Ryktene sier at også dét banneret forsvant, men tydeligvis dukket det opp igjen, for ved tolvtiden i dag var det ingen tvil om at markedskundene ble ledet mot Frogner menighetshus igjen.

Annen uenighet siste døgn:
Vi tar i tillegg med et par episoder der uenighet, i motsetning til ved broen i Lierbyen, medførte bruk av ikke-verbale virkemidler:

Kl 02.45: To kamphaner fra Lier. Politiet i Drammen måtte i natt ta hånd om et par karer fra Lier.  Da ble nemlig en liung i 20 årene og en liung i 40 årene innbrakt fra Bragernes torg for ordensforstyrrelse/slåsskamp. Begge ble bøtelagt lørdag formiddag.

Kl 03.49: Liung slått ned
Neste episode fant sted litt før klokken fire i natt. Da ble en drammenser i 40-årene innbrakt fra Bragernes sentrum etter å ha påført vold mot en mann i 40 årene og en kvinne i 30 årene fra Lier. Den fornærmede liungen måtte på legevakten for å få sydd noen sting. Uenigheten startet i forbindelse med bruk av piratdrosje, forteller politiet.

Sagt med andre ord: Julebordsesongen er i gang.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 26. november 2011 14:45: Mikal Lorentzen
Apropos bro, og nevnte bro. Kan ikke Liernett også sette søkelys på de udugelige trafikkfarlige unge som dropper broen til fordel for å valse gjennom rundkjøringen i Lierbyen når de skal fra/til skole/hjem og buss?
Søndag 27. november 2011 19:43: Liernett
Liernett setter ofte søkelys på trafikkfarlige steder og situasjoner, inkludert på at gående tar snarveien over denne rundkjøringen. Se for eksempel: http://www.liernett.no/5395-trafikkaksjon-i-lierbyen
Søndag 27. november 2011 23:09: Liernett, Torger Almaas
Og her er enda et eksempel:

http://www.liernett.no/921-maa-det-botelegging-til
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode