Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: daa8d6d09f9ab5a54b779da2536d2b49

Her blir du lurt

- Ikke stol på fartsmålerne ved Regnbuebroen på E18.

Som kjent viser de fleste bilers speedometer en noe høyere hastighet enn den reelle, og det gir en viss margin for den som frykter fartskontroll rundt neste sving. Men det er ikke lett å vite hvor stort avviket er, og derfor kan det være greit å sjekke eget speedometer mot en mer pålitelig måling – og helst før politiets radar gjør det.

For den som har kjørt E18 i retning Oslo, og hvem har ikke det, har det vært greit å sammenligne speedometeret mot det lysende tallet som dukker opp på Regnbuebroen på Lierskogen. Nå tyder imidlertid mye på at målingene ved broen ikke er til å stole på.

En bilfører som passerer broen jevnlig, advarer mot å stole på målingene. Han hevder at han flere ganger i det siste har passert broen med nøyaktig 110 km/t iflg eget speedometer. Ved kjøring i høyre felt er hastigheten blitt oppgitt til 98 km/t. Da han her om dagen forsøkte seg med samme fart i venstre felt, viste målingen hele 105 km/t.

Liernetts egen undersøkelse på stedet tyder på at bilføreren har rett og at det er et betydelig avvik. Selvsagt er ikke 7 km/t all verden, men det kan likevel bli en dyr fornøyelse ved en radarkontroll.

Har noen av Liernetts lesere samme erfaring?

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 3. juli 2012 12:11: ola
Yes, tidligere om årene så har disse hvert korrekte, både i følge GPS og samme hastighet på speedometer hver gang. Men i det siste så er det veldig varrierende hvilket resultat man får. Så her bør de egentlig bare kobles ut for de har vel ikke midler til å faktisk reparere noe som ikke direkte genererer penger i statskassa, eller?
Tirsdag 3. juli 2012 21:46: Runar
Til ola. Svært så negativ da. ingen ting blir reparert om de som har ansvar ikke får vite om feilen. Er bare å melde fra til vegvesenet og så skal du se at dette blir fikset (eller utkoblet) selv om det ikke genererer penger til statskassa.
Onsdag 4. juli 2012 01:06: Kjell
Ga beskjed til vegvesenet for 4 måneder siden, så det tar sin tid!
Torsdag 5. juli 2012 11:09: Marie
Ja, har vel ikke helt skjønt hvorfor de henger der. Synes det har vist feil i hvertfall 1 år nå. Enten får de fikse det eller fjerne dem. Er jo ikke noe vits å ha noe som ikke fungere som det skal.
Fredag 6. juli 2012 18:58: Andreas kværnsrud
Mon tro om jeg skal dra frem hagla, og bli kvitt denne unøyaktigheten? Neida......

Irriterer meg at staten kan bruke penger på å sette opp slikt tull da de faktisk kunne brukt pengene på noe litt mere fornuftig!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode