Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fb8c4c2230bd36c5d6fe84fda13307fe

Gaupekvota i distriktet full

Hanngaupe felt på grensa mellom Modum og Lier i Øverskogen

Årets gaupejakt i distrikt 2d, som startet 1. februar, er nå over. Kvoten for årets jakt har vært fire gauper.
Nå er tre gauper drept på tre dager, skriver Bygdeposten.

En jeger fra Modum felte den siste gaupa på grensa mellom Modum og Lier på onsdag med ett haglskudd på 15 meters hold. Fredag ettermiddag ble to nye gauper felt i Modum, og dermed er årets kvotejakt fylt.

Bygdeposten skriver at tre gauper på tre dager er "storfangst", og at det utgjør halvparten av alle gaupene som er felt i Buskerud så langt i år.

Totalt i region 2, som omfatter deler av Buskerud, Telemark og Vestfold, er det vedtatt en kvote på 22 gauper i 2008. Dette er inkludert en restkvote på 2 dyr som vil bli vurdert i siste del av jaktsesongen. Oversikten fra Fylkesmannen i Buskerud viser at det så langt er felt 7 dyr innenfor denne regionen.

- Jeg så gaupa på 50 meters avstand, men ville ikke skyte. Den kom mot meg og da den var cirka 15 meter unna felte jeg den med ett haglskudd. Jeg var ikke nervøs før etterpå. Da gikk det opp for meg hvor stort dette egentlig er. Dette er vel alle jegeres drøm, sier jegeren til Bygdeposten. Han og de andre jegerne vil ikke stå fram med navn og bilde i media av frykt for trusler.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode