Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 46d5f10d22b3c89572e85c7d1cb522f2

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

Gjermund var nesten fem minutter foran nestemann, nordmannen Runar Gilberg. Disse to var over en time bedre enn nummer tre, svenske Maria Lundgren. To-dagersløpet gikk fra Åre i Sverige med innkomst i Levanger. Distansen er hele 128 km.   

 - Det var variabelt dekke med grusvei over fjellet på grensa. Jeg løp på det norske laget, i det det var lagt inn en ”landskamp” mot Sverige, forteller Gjermund til Liernett i dag. I varmen var det viktig å få i seg drikke, men det norske laget hadde tre-fire følgebiler som klarte å sørge for det, før trafikken ble økende over grensa.

På begge dagene var det veldig varmt. På fredag var det helt oppe i 32 grader. Gjermund spurtbeseiret sin norske konkurrent etter første dag. - Det var jo en litt dum spurt med tanke på at en lang og slitsom dag lå foran oss neste dag, sier Gjermund.

På siste dag var liungen suveren. Han kjente antydningen til krampe. Han gikk tom for de medbrakte salttablettene, men det holdt inn mot sentrum av Levanger. – Der var det kjempestemning og mye folk.

Gjermund valgte dette løpet fremfor NM i Maraton som gikk i helga. Der ville han ha vært en klar medaljefavoritt. Forrige helg var han best i sin klasse i Kristinaløpet i Tønsberg. Nå er det ei ukes ferie i Hemsedal. Men i august står Rekjavik-Maraton på programmet.

 
Selve St Olavsløpet ble arrangert for 21. gang. Det er et fire dagers stafettløp.  Det er fire dagsetapper à 330 km gjennom bygder, byer og landområder. Starten er i Østersund med innkomst i Trondheim. I alt er det 32 etapper. Minimum seks løpere må delta. Det er vanlig å benytte 10-20 løpere. I år var Namdal Løperklubb best foran Rindals-Troll og Skogn IL.

Fra hjemmesida til St Olavsløpet kan vi lese følgende: " Gjermund Sørstad trakk det lengste strået og slo Runar Gilberg i årets St Olav Ultra. Alle som var tilstede på Levanger la merke til vinnerens enorme glede over å vinne og senere seiersdansen med sin bedre halvdel i målområdet."

Bilder og masse info med resultater kan du finne på:

http://www.st-olavsloppet.no/portal/no/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=110

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode