Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Sammen med Narve Røed, Truls Moen og Erling Martinsen ble det en uforglemmelig opplevelse for gutta fra Øvre Lier. – Det var fine skiforhold med kuldegrader i snøen, kort sagt norske skiforhold, forteller Øyvind Melgaard. Den habile skiløperen fra Øverskogen har ikke trent så mye i år. Øyvind byttet derfor sitt relativt lave startnummer (855) med sin yngre sambygding far Øverskogen, Erling Martinsen. - Som antatt bedre løper måtte han slippe å få gå i køen bak 4000 løpere, med små muligheter til å forsere i den trange løypa.

Erling har deltatt før, for hele 10 år siden i det sju mil lange løpet. – Men da var det ”skøyting” (fristil, red anm), sier Erling. Nå var det klassisk. - Det ble derfor mye staking, sier han. – det var så fin ramme rundt arrangementet med masse folk i og rundt landsbyene som vi passerte.
Turløper Erling Martinsen, for øvrig tremenning av Bente Martinens Skari, trener at par ganger i uka. Han har tenkt å gå den ni mil lange ”Grenaderen” i år og ”Birken.

- Det vrimlet av svensker og nordmenn der nede, sier Øyvind Melgaard. Av de 6 000 var det nok flere tusen skandinaver med og flest nordmenn. Det var seks svensker og seks nordmenn blant de 20 beste i eliteklassen. Som kjent ble Jørgen Aukland tredjemann, slått av svenskene Oscar Svard som vant og toeren Jerry Ahrlin. Anders Aukland ble nr 8 og Thomas Alsgaard nr. 9.

- Etter konkurransedagen kunne gutta fra Lier nyte utsikten fra Dolomittene på slalåmski, før turen gikk tilbake til München i leid bil. – Det var uvant å stå på slalåmski, sier Øyvind Melgaard i det han kjenner stølheten etter å ha brukt andre muskler enn han pleier, som når han går på ski mot Breili ----

Du kan lese mer om løpet her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/skisport/article3494144.ece

Her kan du se resultater fra Marcialonga:

http://services.datasport.com/2010/winter/marcialonga/70km/RANG093-01.HTM

Under ser du noen glimt fra guttas tur til Nord-Italia.

1/10 (resized_I_fjellet_espen_oyvind_erling.jpg)
2/10 (resized_P1300011_moena_rett_foer_start.jpg)
3/10 (resized_alle_minus_narve.jpg)
4/10 (resized_fra_fjellene.jpg)
5/10 (resized_fra_fjellene_b.jpg)
6/10 (resized_fra_fjellene_d.jpg)
7/10 (resized_fra_starten.jpg)
8/10 (resized_narve_roed.jpg)
9/10 (resized_preparering.jpg)
10/10 (resized_ved_bilen.jpg)
Langrenn Sylling

Flere saker fra arkivet

Lokal støtte til ny løypemaskin

Løypekjørerne Øyvind Melgaard, Knut Espen Riis og Arve Markussen er blitt belønnet for sin dugnadinnsats

Som i gamle dager

15-20 centimeter nysnø, uten nypreparert løype, forhindret ikke at Øyvind Melgaard og Knut Brevik valgte Kanadaløypa søndag.

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Løp for 24. gang

Ole Bjørn Braathen fra Sjåstad/Vestre Lier IL og Øyvind Melgaard er en av de mest trofaste deltakerne i klassikeren Kanada Rundt --

Veteranene holder koken

Ekteparet Frances Lutken og Arild Pedersen har vært med helt siden Kanada Rundt startet i 1981

Gamle konkurrenter

TV Drammens Richard Jensen møtte en tidligere kjenning fra skiløypa under Kanada rundt ---

Mildere i høyden

Deler av Breililøypa er nå klar og bør friste flere skiløpere til tross for svært lave temperaturer ned i bygda --

Nesten til Breili

Ønsker skifolket variasjon kan det være et godt alternativt å ta turen til Øverskogen.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Smilte om kapp med sola

Grunneier Hans Erik Sylling og fru Elin smilte om kapp med sola og med unge og gamle skielskere på Svarteberg på lørdag. Allerede på lørdag var det mange som hadde fått med seg nyhetene om den ”nye traseen fra Svarteberg. Svarteberg ligger like bak Hørtekollen. Den evigunge skientusiasten og skautrimmeren, Øyvind Melgaard, har allerede sørget for mange kilometer innover marka i retning av markas høyeste punkt, Breilitoppen.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Støtter kulturen i Sylling

- Vi har fått en god spredning av søkere, sier Anders Hørthe, leder av fordelingsutvalget for overskuddet etter første år av "Jordbæreventyret".

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

- Fin gjennomkjøring!

Det konkluderte skiorienterer Sindre Jansson Haverstad med etter å ha avsluttet med stafett under årets Nordiske mesterskap

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Øyvind Paulsen (14) løp fort

Øyvind Paulsen (14) Sjåstad Vestre Lier løp til en sterk 4 plass på Øyangen Rundt i strålende vær

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Gleder så mange

"Øverskauendagen", som ble arrangert på lørdag, er bare ett av av mange arrangement på den godt bevarte gamleskolen.

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Drømmeforhold mot Breili

Løypekjørererne Arve Markussen (tv) og Knut Espen Riis ønsker velkommen til nykjørte løyper fra Øvre Skustad på Øverskogen.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Prøvde de nye skiene

Ingvild på fire og et halvt måtte prøvde skia på nyttårsdagen. Kanskje har hun skigleden i blodet. Den unge skiløperen har røtter fra samme gården som Bente Skari.

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Skifolket hedrer Øyvind Narjord

Gavepakke fra Reiar Eriksruds minnefond til den avholdte treneren.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Sterk løperinnsats

Både Martin Bekken Nilsen (bildet) og Silje Bæra Hørthe gjorde gode løp under Furumomila i dag

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Til EM i hundekjøring

Tildligere europamester Venke de Lange, med hundene Ronja og Swix fra Reistad i Lier, reiser til Italia denne uka sammen med de øvrige fem deltakerne i Norges tropp.

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Norges fineste pledd er fra Sjåstad

Hele 9000 barn fra hele landet konkurrerte om å designe Norges fineste pledd. Jon Inge Gustavsen (11) fra Sjåstad vant med sitt design.

Gull og bronse igjen

Sindre Jansson Haverstad vant sitt første seniormesterkap, og søster Maren hadde tredje beste tid av de norske deltakerne på mellomdistansen i skiorientering i dag.

Møttes igjen

Er man født og oppvokst på Øverskauen, da føler man ofte en dragning tilbake til røttene ved den gamle skolen --

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

14 måneder til Birken

- Vi har god tid til å finne formen, sa Sigmund Rotbæk og sønnen Snorre gliste --

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Et klassisk turmål

Utsikten fra Storsteinsfjell på cirka 540 meter over havet bør oppleves --

Falt fra 3. til 7. plass

- Men jeg er likevel veldig fornøyd, sier Venke de Lange etter EM i hundekjøring i Italia i helga.

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Dyrker ny supergrønnsak

Gartnerne Kaare Wiig fra Jæren og Kirsten Ravnsborg Justad fra Lier satser på brokkolini (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire)

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Ny Bislett-rekord

Gjermund Sørstad (29) fra Lier vant 12-timersløpet i Oslo på så god tid at han nå er tredjemann på verdensrankingen

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

På toppen, tross tap

Spa/Bra annonserte "opprykksfinale" for laget før kampen mot Konnerud i kveld

Egg og bacon på Skimten

Truls Hafslund på Eiksetra inviterer nok en gang skiløperne til påskefrokost

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Idealisme og faglig dyktighet

Dette har Øyvind Narjord, langrennstrener i Lierbyga i flere tiår, kombinert på en utmerket måte

Klarte sitt 49. merke

- Jeg datt bakover i ei utforkjøring, sier Øyvin Narjord fra Øverskogen som fikk noen skrubbsår, men det er bare bagateller for den kjente skitreneren ---

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Seks timers blodslit

Rolv Eriksrud er klar med løpesko og sykkel for å gjennomføre Hemsedal Challenge på lørdag

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

Økt publikumsbesøk

- Vi er svært fornøyde med cirka 7 000 besøkende totalt som er flere enn under fjorårets eplefestival, sa Tor-Erling Gransæther (bildet) til Liernett like før stengetid

Resultater fra Kanada Rundt

Fullstendig resultatliste for Kanada Rundt 2007

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Krøderbanen og nogo attåt

Øyvind Melgaard (tv) og toradergruppa fra Lier har bidratt til fin stemning på veteranbanen i sommer.

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Fine skiforhold lokalt i påsken

- Anders Haverstad har kjørt på snø i Dritabakkane, og det er fin-fine skiforhold, sier Truls Hafslund på Eiksetra optimistisk til Liernett , og han byr på tradisjonell frokost med egg, bacon og kaffe på Skimten 1. påskedag.

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

Isklatring i Lier

Solbergfossen ligger majestetisk over Tronstad. I dag går assosiasjonene til Vesaas og ”isslottet”. Jeg er en av dem som deriver med slikt – assosierer ting jeg ser med ting jeg har lest. Andre har andre måter å glede seg over naturen på. De klatrer i den.

Ble stoppet etter 2 mil

Opptil 20 sekundmeter vind stoppet hele 2500 løpere på fjellet mellom Rena og Lillehammer, og vår lokale veteran Øivind Narjord har aldri opplevd makan til vær --

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Bodde i et ungdomsfengsel

Hilde Riis fra Øverskogen tok verken medaljer eller poeng under de olympiske vinterlekene i Lake Placid i USA i 1980. Derfor var innkvarteringen kanskje det mest spesielle OL-minnet for langrennsjenta.

Sjanser til medaljer

Liungene Venke de Lange (på bildet) og Carina Aas Nilsen er nær tettrioen etter første dag i europamestereskapet i hundekjøring i Tyskland

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatlistene fra den 28. utgaven av Kanada Rundt, tirsdag 13. mai 2008

Skal finne den beste plassen i verden

Statens pris for attraktivt sted er på hele 250.000 kroner og skal deles ut for første gang i 2012.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.