Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: aa1cd52b52869bba51e59109cdda7e86

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Sammen med Narve Røed, Truls Moen og Erling Martinsen ble det en uforglemmelig opplevelse for gutta fra Øvre Lier. – Det var fine skiforhold med kuldegrader i snøen, kort sagt norske skiforhold, forteller Øyvind Melgaard. Den habile skiløperen fra Øverskogen har ikke trent så mye i år. Øyvind byttet derfor sitt relativt lave startnummer (855) med sin yngre sambygding far Øverskogen, Erling Martinsen. - Som antatt bedre løper måtte han slippe å få gå i køen bak 4000 løpere, med små muligheter til å forsere i den trange løypa.

Erling har deltatt før, for hele 10 år siden i det sju mil lange løpet. – Men da var det ”skøyting” (fristil, red anm), sier Erling. Nå var det klassisk. - Det ble derfor mye staking, sier han. – det var så fin ramme rundt arrangementet med masse folk i og rundt landsbyene som vi passerte.
Turløper Erling Martinsen, for øvrig tremenning av Bente Martinens Skari, trener at par ganger i uka. Han har tenkt å gå den ni mil lange ”Grenaderen” i år og ”Birken.

- Det vrimlet av svensker og nordmenn der nede, sier Øyvind Melgaard. Av de 6 000 var det nok flere tusen skandinaver med og flest nordmenn. Det var seks svensker og seks nordmenn blant de 20 beste i eliteklassen. Som kjent ble Jørgen Aukland tredjemann, slått av svenskene Oscar Svard som vant og toeren Jerry Ahrlin. Anders Aukland ble nr 8 og Thomas Alsgaard nr. 9.

- Etter konkurransedagen kunne gutta fra Lier nyte utsikten fra Dolomittene på slalåmski, før turen gikk tilbake til München i leid bil. – Det var uvant å stå på slalåmski, sier Øyvind Melgaard i det han kjenner stølheten etter å ha brukt andre muskler enn han pleier, som når han går på ski mot Breili ----

Du kan lese mer om løpet her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/skisport/article3494144.ece

Her kan du se resultater fra Marcialonga:

http://services.datasport.com/2010/winter/marcialonga/70km/RANG093-01.HTM

Under ser du noen glimt fra guttas tur til Nord-Italia.

1/10 (resized_I_fjellet_espen_oyvind_erling.jpg)
2/10 (resized_P1300011_moena_rett_foer_start.jpg)
3/10 (resized_alle_minus_narve.jpg)
4/10 (resized_fra_fjellene.jpg)
5/10 (resized_fra_fjellene_b.jpg)
6/10 (resized_fra_fjellene_d.jpg)
7/10 (resized_fra_starten.jpg)
8/10 (resized_narve_roed.jpg)
9/10 (resized_preparering.jpg)
10/10 (resized_ved_bilen.jpg)
Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode