Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cf4fdcaec02bd91279108fbdb31d3776

Seks timers blodslit

Rolv Eriksrud er klar med løpesko og sykkel for å gjennomføre Hemsedal Challenge på lørdag

Rolv Eriksrud var i mange år en svært lovende langrennsløper i gutte- og juniorklassene. I helga dreier det seg om ”Hemsedal Challenge” , der han sammen med en partner skal sykle og løpe i seks timer. Det gjelder å være innom flest mulig av de 60 postene. Paret som har tatt flest poster blir kåret som vinner.

- Jeg er vel jevngod med kompisen, sa Rolv før avreise. – Men jeg er vel en litt bedre i sykling, så jeg er foreberedt på å sykle foran og dra.   

- Er dette oppvarming til Eggekollen opp neste helg? – Ja, kanskje det sier han og smiler. Han røper for øvrig at han satser på skialpinisme også til vinteren.  I fjor var han med i VM i Sveits.

 Skialpinisme er en konkurranse hvor deltakerne starter samtidig, går på ski i en merket løype oppover fjellsiden med innslag av bratte partier, enkelte ganger svært bratt. I oppstigningen brukes det feller under skiene, i de bratteste partiene festes skiene på ryggsekken. Det brukes klatresele og stegjern i de vanskeligste løypene. Løypa går vanligvis over flere topper, og på toppene tar deltakerne av fellene og setter utfor i valgfri stilart nedover fjellsiden. Til slutt er det om å kjempe seg først i mål, det varierer om det er utforkjøring eller oppstigning til mål. Deltakere kan bruke randonèe eller telemark utstyr, men på dette nivået er det randonèe som brukes. Randonèe er en blanding av telemark- og alpin ski. I motbakke er hælen løs som på telemark, og i nedoverbakke festes hælen slik som ei alpin ski for å få bedre balanse

Les mer om skialpinisme her:

http://www.skialpinisme.no/?div_id=3&pag_id=3

Mer om fjellalpinister her:

http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=54632

 
Og du kan lese mer om arrangementet i Hemsedal i morgen her:

http://www.hemsedalchallenge.com/N.indexpage6.html

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode