Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4855751acad5cc791e28064e6b839b56

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Bor du i Øvre Lier, Oddevall-Sjåstadområdet eller i Sylling er området med skogsveiene kjente. En sykkel tur fra Sylling eller Oddevall til avkjøringen tiol Dammyrdammen er unnagjort på maksimum 15-20 minutter. For de som bor lengre unna og som velger å bruke bilen er det gode parkeringsmuligheter. Off-road sykkel er ikke nødvendig for de som starter ved veibommen (se kryss på kartet)

Fra bommen inntil Dammyrdammen er det ca 2 km, noe stigning. Som bildet antydeer er Dammyrdammen noe tappet etter det tørre og fine høstværet i det siste. Fra Dammyrdammen har du to alternativer. Du kan ta av til høyre og sykle forbi Kårevatn. Spesielt på ettermiddagen er det praktfull utsikt fra toppen ned mot Dammyrdammen og inn mot Tverråsen og Nykjua-området.

Rundturen over Grasåsen (388-400  m oh) og rundt  Rudstaden Skogsgård og ned langs Tverrelva og tilbake til Dammyrdammen beregnes til en 45-50 minutters rolig tur. Det gir god fart ned tilbake ti Dammyrdammen som ligger på (274 m oh).

Et annet alternativ kan være å krysse Tverreleva og sykle videre innover langs Nykjua , opp mot Tverråsen. Videre langs Tverråsen og ned i det trange juvet, der Nykjua bruser på våren og om høsten. Derfra kan du ta turen til høyre innover mot Nykjua og mot Saga, og ned til Glitreveien som fører ned til Sjåstad/Oddeval. Det siste alternativet kan bli en lang tur på halvannen til to timer om du skal tilbake til Kanada.

Veien via Tverråsen, Nykjua og ned på sørsida av Dammyrdammen (Tolvskillingsveien som er skiløype om vinteren) og ned til Kanada kan ta minimum ca to timer om man skal ta et par pauser med mat og drikke underveis.

Dammyrdammen i september

Forrige artikkel:Vi er som pengesedlerNeste artikkel:Ribba i jula
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode