Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2073c4546495244ad158c9f1f2e455d1

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---


- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, mulig dere har truffet på meg ved et fiskevann med markklysa i vannet, eller kanskje på tur med min lille buhund innover til Dammyrdammen eller på sykkeltur med ungene med telt og sovepose. Men i år har jeg oppdaget en ny måte å bruke marka på.. Jeg har vært så heldig å bli kjent med folk i hundekjørermiljøet og fått lov til å være med å kjøre både med vogn, kjelke og snørekjøring.  I dag har jeg igjen fått oppleve nye sider ved hundekøring. Jeg ble huket inn til å være med som håndlanger til Vibeke Clausen og hennes hunder i Enebakk. Jeg er imponert over å se så mange hunder samlet på ett sted, her var det valper som var med på sosialtrening og gamle hunder som selvsagt får være med på tur, selv om de er pensjonert fra hundespannet. Det krydde av hunder overalt, mye ul og bjeffing var det, men å se hundespann etter hundespann stikke til skogs, kontrollert og organisert var utrolig morsomt. Ennå morsommere ble det når resultatlisten ble lest opp. Det var flere spann fra Drammen Trekkhundklubb, men to av dem er bosatt og trener i Lier. Selvfølgelig vant de hver sin klasse, dette var Jan Roger Norup som stilte i gruppen for 6-spann med 5 hunder, han fikk også best tid av alle ekvipasjene, tid 11 min. 50 sek. Vibeke Clausen stilte i gruppen for 4-spann og vant med tiden 14 min. 4 sek. Gratulerer til begge to!

Møter dere et hundespann på skogen, så skal dere vite at dette er topp idrettsutøvere som legger ned mange timer i uken på sporten sin. Hundekjørerne har utrolig kontroll på hundene og hundene elsker å løpe. Får dere mulighet til å være med disse fantastiske menneskene og hundene deres, så bli med, dere vil ikke angre.

Fullstendig resultatliste fra løpet kan dere lese på

Oslomarka Trekkhundklubbs hjemmeside : www.omtk.no

Forrige artikkel:Helt fantastiskNeste artikkel:Jubler for scoringer og seire
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 21. oktober 2008 00:55: Turi Andersen
Jeg vil gjerne at sluttordet fra meg også kommer med, så her er det:

Møter dere et hundespann på skogen, så skal dere vite at dette er topp idrettsutøvere som legger ned mange timer i uken på sporten sin. Hundekjørerne har utrolig kontroll på hundene og hundene elsker å løpe. Får dere mulighet til å være med disse fantastiske menneskene og hundene deres, så bli med, dere vil ikke angre.

Fullstendig resultatliste fra løpet kan dere lese på Oslomarka Trekkhundklubbs hjemmeside.
Tirsdag 21. oktober 2008 10:20: Redaksjonen
Tilføyelse gjort
Fredag 14. november 2008 20:11: Stian
Hvor finner jeg Oslomarka Trekkhundklubbs hjemmeside?
Fredag 14. november 2008 21:06: Ser i øst
www.omtk.no
Lørdag 15. november 2008 10:24: Redaksjonen
NB. Link til OTK ligger ute nå
Lørdag 15. november 2008 12:57: Emma
Jeg har også vært med på sledetur med hundespann. Hvis folk virkelig tror disse hundene ikke liker dette, og blir tvunget frem, så bør de sette seg inn i hundeholdet før de uttaler seg. Dette er virkelig topp! For både hunder og eiere - og passasjerer:)
Mandag 17. november 2008 17:54: Steinar Gjellum
Hei Turi!
Tusen takk for at du skrev så positivt om hundekjøring i Liernett. Som sledehundkjører med mange hunder i spannet er det viktig å ta hensyn til de man møter under trening, det være seg mennesker og alle type dyr. Vi prøver etter beste evne å ikke lage for mye støy når vi skal starte opp og er vant med å ha øynene på oss. Jeg kjører flere ganger i uka fra Glitreveien og har utelukkende truffet hyggelige mennesker på min vei med mine 8- 10 hunder. Det er imidlertid flott at du beskriver våre hunder og oss hundekjørere på en så positiv måte som i artikkelen din. Vi skal fortsette å gjøre vårt for at det skal være positivt å møte hundespann på skauen.
Ser at du har fått en fot innenfor trekkhundmiljøet, men det du har skrevet er flott PR for sporten vår.
Tusen takk!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode