Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---


- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, mulig dere har truffet på meg ved et fiskevann med markklysa i vannet, eller kanskje på tur med min lille buhund innover til Dammyrdammen eller på sykkeltur med ungene med telt og sovepose. Men i år har jeg oppdaget en ny måte å bruke marka på.. Jeg har vært så heldig å bli kjent med folk i hundekjørermiljøet og fått lov til å være med å kjøre både med vogn, kjelke og snørekjøring.  I dag har jeg igjen fått oppleve nye sider ved hundekøring. Jeg ble huket inn til å være med som håndlanger til Vibeke Clausen og hennes hunder i Enebakk. Jeg er imponert over å se så mange hunder samlet på ett sted, her var det valper som var med på sosialtrening og gamle hunder som selvsagt får være med på tur, selv om de er pensjonert fra hundespannet. Det krydde av hunder overalt, mye ul og bjeffing var det, men å se hundespann etter hundespann stikke til skogs, kontrollert og organisert var utrolig morsomt. Ennå morsommere ble det når resultatlisten ble lest opp. Det var flere spann fra Drammen Trekkhundklubb, men to av dem er bosatt og trener i Lier. Selvfølgelig vant de hver sin klasse, dette var Jan Roger Norup som stilte i gruppen for 6-spann med 5 hunder, han fikk også best tid av alle ekvipasjene, tid 11 min. 50 sek. Vibeke Clausen stilte i gruppen for 4-spann og vant med tiden 14 min. 4 sek. Gratulerer til begge to!

Møter dere et hundespann på skogen, så skal dere vite at dette er topp idrettsutøvere som legger ned mange timer i uken på sporten sin. Hundekjørerne har utrolig kontroll på hundene og hundene elsker å løpe. Får dere mulighet til å være med disse fantastiske menneskene og hundene deres, så bli med, dere vil ikke angre.

Fullstendig resultatliste fra løpet kan dere lese på

Oslomarka Trekkhundklubbs hjemmeside : www.omtk.no

7 kommentarer

Tirsdag 21. oktober 2008 00:55: Turi Andersen
Jeg vil gjerne at sluttordet fra meg også kommer med, så her er det:

Møter dere et hundespann på skogen, så skal dere vite at dette er topp idrettsutøvere som legger ned mange timer i uken på sporten sin. Hundekjørerne har utrolig kontroll på hundene og hundene elsker å løpe. Får dere mulighet til å være med disse fantastiske menneskene og hundene deres, så bli med, dere vil ikke angre.

Fullstendig resultatliste fra løpet kan dere lese på Oslomarka Trekkhundklubbs hjemmeside.
Tirsdag 21. oktober 2008 10:20: Redaksjonen
Tilføyelse gjort
Fredag 14. november 2008 20:11: Stian
Hvor finner jeg Oslomarka Trekkhundklubbs hjemmeside?
Fredag 14. november 2008 21:06: Ser i øst
www.omtk.no
Lørdag 15. november 2008 10:24: Redaksjonen
NB. Link til OTK ligger ute nå
Lørdag 15. november 2008 12:57: Emma
Jeg har også vært med på sledetur med hundespann. Hvis folk virkelig tror disse hundene ikke liker dette, og blir tvunget frem, så bør de sette seg inn i hundeholdet før de uttaler seg. Dette er virkelig topp! For både hunder og eiere - og passasjerer:)
Mandag 17. november 2008 17:54: Steinar Gjellum
Hei Turi!
Tusen takk for at du skrev så positivt om hundekjøring i Liernett. Som sledehundkjører med mange hunder i spannet er det viktig å ta hensyn til de man møter under trening, det være seg mennesker og alle type dyr. Vi prøver etter beste evne å ikke lage for mye støy når vi skal starte opp og er vant med å ha øynene på oss. Jeg kjører flere ganger i uka fra Glitreveien og har utelukkende truffet hyggelige mennesker på min vei med mine 8- 10 hunder. Det er imidlertid flott at du beskriver våre hunder og oss hundekjørere på en så positiv måte som i artikkelen din. Vi skal fortsette å gjøre vårt for at det skal være positivt å møte hundespann på skauen.
Ser at du har fått en fot innenfor trekkhundmiljøet, men det du har skrevet er flott PR for sporten vår.
Tusen takk!

Flere saker fra arkivet

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Hundekjører slått

Hundekjører Vibeke Clausen (bildet) fra Lier ble "overfalt" av en rasende skiløyper før påske --

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

Hunder innbrakt fra Sylling og Lierskogen

Politiet melder at to hunder, en engelsk setter og en labrador, er innbrakt fra to steder i Lier i ettermiddag.

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

Ett sekund fra bronse

- Jeg er kjempefornøyd, selv om jeg var så nær, sier Venke de Lange etter 4. plassen i NM

Kjemper om NM-medaljer

Med både EM og VM-titler fra tildligere mesterskap, er Terje Fugleberg og Venke de Lange fra Lier blant favorittene under helgas norske mesterskap i hundekjøring slede på Hamar

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

VM-bronse til Swix og Venke

Venke de Lange fra Reistad i Lier tok 3. plassen på sparkesykkel med en av hundene i Canada.

Slutt på bjeffing i klasserommet?

Hunder uønsket på skolen og i barnehagen. Hva vil kommunen gjøre med kaniner på biblioteket?

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

Lionsmedlemmer stiller som turledere

Frivillighetssentralen og Lions i Lier fortsetter samarbeidet om stavgangsturer.

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

6. plass i EM

Venke de Lange gjorde en god prestasjon, trass i to små uhell, under første dag under europamesterskapet i hundekjøring

Opprør mot snobberiet

I Ukens petit forteller Tonje Evju om da hun ble invitert til losjen.

Guttekonferansen- Ungdom mot Narkotika

Vi dro til en stand hvor vi møtte Magne Richardsen som er en aktiv deltager i UMN.

Europamester klar for VM

Venke de Lange, som vant sin klasse under EM i hundekjøring på barmark i Polen forrige helg, står foran nye oppgaver om to uker ---

Nytt turkart for Finnemarka

Nytt turkart for Finnemarka er nå til salgs i butikkene og hos Drammens og Oplands Turistforening. Det forrige turkartet for Finnemarka som kom ut i 1993, var modent for revisjon nå.

Høsthilsen fra Bergsjøstølen

Sommermånedene er definitivt over for denne gang og høsten har allerede gjort et godt inntog her på 1084 moh. Jakt og fiske er på hell, og multer og bær har fått sin dødsdom av nattefrosten. Nå hviler roen over fjellheimen og skarvet har fått sitt første melisdryss. Vi på Bergsjøstølen vil gjerne ønske dere velkommen til en god opplevelse i en flott fjellheim som enda bærer høstens vakre farger.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

BRUK STEMMERETTEN

I løpet av denne uken vil alle LO-medlemmer motta postkort med en oppfordring fra LO-leder Gerd-Liv Valla om å bruke stemmeretten den 12. september.

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Venke de Lange til Liernett etter hun kjørte inn til tredjeplass i Verdenscupen i hundekjøring i dag.

Kaos på sosialistisk side

Det er underlig at venstrefolk stadig må forsvare seg eller avvise alle tenkelige og utenkelige regjeringskonstellasjoner.

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Scooterspor fra Eiksetra

Lierbygda O-lag skal arrangere norgescup og hovedløp i skiorientering 28. og 29. januar.

Forleng sommeren

Kom deg ut i den fantastiske naturen Liernaturen! Den kan tilby en mengde muligheter for friluftselskerne og mosjonistene. Enten du bruker sykkelen eller joggeskoa, trimmer du mens du nyter de flotte høstfargene. Gratis er det også. Du trenger ingen prøvetime. De gode opplevelsene garanteres. Ta med familien ut i helga! På Hørtekollen, Jevlekollen og på andre mål for helgaturen ligger skrivebøkene som beviser at mange liunger har fått øynene opp for hva vår lokale natur kan gi oss --- Det er god plass til flere.----

NM-sølv og 4. plass

Venke de Lange sikret andreplassen og Terje Fugleberg tok fjerdeplassen under norgesmesterskapet i hundekjøring i dag

Sjanser til medaljer

Liungene Venke de Lange (på bildet) og Carina Aas Nilsen er nær tettrioen etter første dag i europamestereskapet i hundekjøring i Tyskland

Falt fra 3. til 7. plass

- Men jeg er likevel veldig fornøyd, sier Venke de Lange etter EM i hundekjøring i Italia i helga.

Skifest på Eiksetra

Løpsleder Ingemar Haverstad lover supre forhold når Lierbygda ønsker 150 skiorienterere velkommen til konkurranse i helgen.

Jorden er fortsatt en stjerne

Søndag kveld var det minnemarkering ved Holsfjordens bredd i Sylling.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Veldig godt fornøyd

- Differansen opp til teten var ikke så stor, sa Venke de Lange etter niendeplassen i europamesterskapet i hundekjøring.

- Mye bedre dere!

Engasjementet var på topp hos instruktør Turid Jørgensen Rivrud som sammen med kollega Bent Bredesen og niendeklassingene ved Lierbyen skole øvde før premièren på årets musikal.

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Medalje glapp igjen

Venke de Lange var nok en svært nær tredjeplassen under NM i hundekjøring på barmark

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

- Håper at noen hører meg og svarer

Liernetts unge skribent Ane Borghild Herber forteller om sin far, radioamatøren Robert. Fra Asdøltjern er han og sønnen Koenraad i kontakt med likesinnende fra hele verden.

Kjemper på nytt om medaljer

Venke de Lange er på annenplass og Terje Fugleberg på fjerdeplass etter lørdagens kjøring i NM i hundekjøring i Brumundal i Hedmark

Gutter søkes til dans !

På lier musikkverksted har vi planer om å starte en liten dansegruppe. Vi skal først og fremst danse latinodans som f.eks Merengue og salsa. Vi har nok jenter, men mangler gutter. Så gutter ta kontakt ! Dere trenger ikke kunne noe fra før, bare dere har rytme i kroppen og er interessert

Smuler til de gamle

Lier bruker bare en femtedel så mye penger på pleie og omsorg som de beste.

Møkka lei møkka

På Lier Bygdetun har de mange frivillige sett seg dyktig lei på å tråkke i etterlatenskapene fra hunder som eierne slipper løs på plener, i blomsterhage og blant frukttrærne.

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

- Bevare skogen i Norge

Jeg leser i Dagsavisen at mange organisasjoner har gått sammen om å bevare mest mulig av skogen i Norge, og at man ber regjeringen holde sitt løfte om dette. Det siste kan man bare glemme.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Glad-fest

3. nyttårsdag holdt 2. Lier St. Georgs Gilde julefest på Hallingstadtunet for beboere på ulike bofellesskap i Lier

Pallplass glapp

Et uhell var nok til at hundekjører Venke de Lange fra Reistad mistet sekunder under Verdenscupens andre dag.

Bestekompiser på to forskjellige lag

Lars (tv) fra Frisk, Asker og Simen fra Asker SK har holdt sammen siden de begynte i barnehagen --

Den ultimate Finnemarka-turen

Etter først å ha grublet på det i noen år, skulle jeg denne uka forsøke å krysse Finnemarka fra nord til sør alene

Setterne observert i Kanada?

De to hundene, Frigg og Simba ( på bildet th), som var savnet fra småbruket på Egge er fremdeles ikke kommet til rette.

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Mangfoldig fritid i Lier

Kan din organisasjon kunne tenke seg å delta på kulturminnedagen på bygdetunet søndag 14. september, spør kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Sykkel savnet

Denne type sykkel, vist på bildet, ble stjålet fra hundekjører Per Morten Espeland fra Tranby fredag kveld. - Hvem kan hjelpe oss? spør den kjente hundekjørerkollega Venke de Lange gjennom Liernett

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

"Kom deg ut-dagen" i dag

Eiksetra er stedet når Drammen og Oplands Turistforening inviterer til en allsidig turdag.

Dampbåter på Tyrifjorden

Sist publiserte historiske artikkel i Buskeruds elektroniske historiebok handler om alle kjente dampbåter på Tyrifjorden. Noen av dere har kanskje utdypende kun (...)

Håndballfest i Oslo spektrum

To liunger var banens beste under håndballfinalen for herrer

Lokal filmhistorie holdes ved like

34 år siden villdyret våknet i Sylling.

Drammen og Lier - balanse?

Nå skal jeg fortelle dere historien om da Gud skapte Lier og Drammen. Jeg forstår nå at vi alle har vår plass i det store systemet, og at vi alle oppveier hverandre.

Gutta på tur igjen

Naturelskerne og bokutgiverne Tom Helgesen (på bildet) og Tom Schandy gleder denne gangen turfolket med en ny turbok.

Klart det går - program sommeren 2011

DOT har startet en ny turgruppe for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Lier Arbeiderparti takker

Lier Høyre kondolerer AUF og arbeiderbevegelsen, og Lier Arbeiderparti takker for støtten partiet har mottatt fra mange hold etter de politiske terrorhandlingene i Oslo og på Utøya (bildet) sist fredag.

Påsketur i Vestmarka?

Solli Gård har mye å by på, også i påsken

Folkemøte i kveld

- Hvordan vil du at friluftslivet og idrettstilbudet i Lier skal være om fem år?

BLUESKONSERT!

Tiger City Jukes Tiger City Jukes har satt vårt publikum i ekstase en rekke ganger tidligere. Med sitt tette og gentlemans-stilige blues-show er disse gutta alltid en sikker vinner! Bandet er høyt profilert både i inn- og utland og spilles til og med på ”vanlige” radiostasjoner…..

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Rydd etter dere!

Parkeringen ved Damtjern så ikke særlig innbydende ut, da 1000 barneskoleelever skulle løpe orientering

Bli med på stavgangstur

Frivillighetssentralen og Lions i Lier arrangerer stavgangsturer hver tirsdag.

Aktivitetsdag på Eiksetra

Kumøkk er helt greit

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Irriterte renholdere sier nei til konkurranseutsetting

- Noen som har en svak fornemmelse av at det er penger å spare, setter renholdernes arbeidsplasser på spill. Slik kommenteres formannskapets innstilling til kommunestyret om konkurranseutsetting av renhold.

Flere endringer i startoppstilingen

- Hver enkelt må gå i sjøl og vise innsats i morgen, sier trener Kjersti Thun til Liernett før Liungens hjemmekamp mot seriefavoritt Kolbotn mandag ettermiddag.

Da skikongen kom

Plutselig stod han der, smilende, i kortbukse og joggesko, klar for å teste løypa over Kraft.

Remme Brothers på Notodden bluesfestival?

Du kan være med å stemme Lierbandet til Notodden