Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Bevare skogen i Norge

Jeg leser i Dagsavisen at mange organisasjoner har gått sammen om å bevare mest mulig av skogen i Norge, og at man ber regjeringen holde sitt løfte om dette. Det siste kan man bare glemme.

For det har seg slik, at her i Sylling, i Lier kommune, så har staten kjøpt opp firma som eide 110.000 mål med skog i et område som heter Finnemarka. Og som strekker seg fra Drammen til Vikersund i Modum kommune. Det ble bevilget 18 millioner kroner til dette kjøpet, men det viste seg at summen ble på 19 millioner kroner. Ergo, så måtte man få dekket inn den siste millionen temmelig kjapt, og det ble gjort ved at det ble satt i gang en storstilt hogst innover i marka. Så i hele sommer så har det vært en jevn strøm av tømmerbiler som har kjørt ut og inn av skogen. Og det ser ikke ut i det hele tatt i skogen. Det har blitt snauet ned trær i stor stil.

Så det at staten skal bevare skogen vår, det har jeg ikke noe tro på i det hele tatt, når jeg ser hva som foregår rett utenfor min egen dør. Så jeg ber om at disse organisasjonene tok seg en tur innover i marka, her og fikk se med egne øyne hva som har foregått, det er grusomt.

Victor Fjellman

Finnemarka Innlegg Klima og miljø

6 kommentarer

Lørdag 21. juli 2012 15:02: Paul Christian Justad
Vi er de fleste enige om at Statskog sitt kjøp av denne eiendommen var det beste forvaltningsmessige for denne eiendommen, de har stor erfaring med hensyn til skogsdrift, jaktutleie og allmenhetens interesser. Det hogges for lite skog i Norge. Statskog har etterhvert også skjønt at de må redusere kraftig på uttak av tømmer og har vel redusert sitt uttak i marka til det halve i forhold til tidligere planer. Vi får ikke tømmerhoggeren tilbake og dagens skogsdrift ser brutal ut men ny skog blir plantet og om 10 år ser vi igjen ny flott ungskog vokse opp. Skogen har fått ny eier det må vi på best mulig måte forhold oss til, men å verne all skog i Norge kan da ikke være noe mening i.
Lørdag 21. juli 2012 18:35: Victor Fjellman
Kommentar til Paul Christian Justad.
Alt dette har jeg hørt før, Men det får være måte på med å ødelegge skogen. Etter det ryktene sier, så er det 26.000 kubikk med tømmer som skal ut av skogen i denne omgangen. Og at folk er forbanna, det skjønner jeg godt, for alt som heter skog langs Vestsideveien fra Rustanveien og mot Sylling, så er alt skog helt ned til eiendommene borte. Og det er ikke lite. Men det må bli slik når man har en regjering som er så grisk etter penger at det gjør helt vondt. Og det å verne om skogen i Norge er det selvsagt mening i. For vi merker blant annet at det er langt mer vind her enn før, for da tok trærne av for mye av vinden, det har til og med Roger Rypås som var daglig leder i Børresen innrømmet.
Søndag 22. juli 2012 13:01: Øyvind Hagen Ekeberg
Til Viktor Fjellmann:
Det er flott at staten forvalter sine eiendommer etter vanlige prinsipper. Da er det helt naturlig å høste av overskuddet. Tilveksten i Norges skoger er større enn uttaket og det å forvalte sitt pund har ingen ting med griskhet å gjøre.
Søndag 22. juli 2012 18:25: Øyvind
.....og Victor skriver selvsagt navnet sitt med en "c" i Victor og kun èn "n" i Fjellman.
Beklager feilen, Victor!
Søndag 22. juli 2012 20:08: Runar
Å hogge i skogen er å ta vare på skogen. Så enkelt er det men Victor Fjellmann er sur fordi det hugges helt ned til eiendommen hans. Unødvendig bruk av spalteplass på Liernett å sutre for dette her.
Mandag 23. juli 2012 00:02: Nordboer i bygda
Det ser litt brutalt ut at mye tømmer taes ut på kort tid,også når det skjer i eget nærområde.Det er plantet ,og ny ungskog kommer opp, dette skjedde også før Victor Fjellman kom til Lier,Hele Kårevannslia var snau for 30-35 årsiden, ingen klager på det idag.
Victor Fjellman bør søke litt kunskap om dagens skogsdrift før han skriver innlegg. Statskog var det beste alternativet, ellers hadde "svenskegrensen" gått i Trolldalen. PS: Statskog kjøpte ialt1,1 mill dekar skog i Norge for 1750 mill. kroner,. inkl Børresen skogene.

Flere saker fra arkivet

Tiltagende skogbrannfare

Utviklingen de siste dagene, med sol og varme, har ført til at skogen på utsatte steder begynner å bli svært tørr med tiltagende fare for skogbrann, melder Drammensregionens brannvesen IKS.

Huleboerne, turtips på slutten av november.

De siste årene har hytteprisene steget til ufattelige høyder, og hytte i Lier er i dag forbeholdt dem med sjusifrede bankbøker. For oss uten millioner på bok, er hulene et fint alternativ. Rundt om i Lier er det mange huler eller ”heller”. Der kan man finne ly for dårlig vær, og en trivelig bålplass, sommer som vinter.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Økte rammeoverføringer til Lier kommune

Lier kommune får 1,7 millioner mer i økt rammetilskudd enn de hadde regnet med i budsjettet de la frem 1. november.

Fakta om A/S Børresen

Viktige årstall, areal per kommune og oversikt over styreformenn og disponenter

Nytt turkart for Finnemarka

Nytt turkart for Finnemarka er nå til salgs i butikkene og hos Drammens og Oplands Turistforening. Det forrige turkartet for Finnemarka som kom ut i 1993, var modent for revisjon nå.

Åt skogen

Skogen som kulturarena

Hvor mye inngrepsfri natur natur finnes fortsatt i Lier?

I løpet av 2003 skal den inngrepsfrie naturen i Norge kartlegges igjen. Det er Direktoratet for naturforvaltning, statens kartverk og fylkesmannen/ kommunen som står for denne registreringen. Hvordan er ståa i "grønne Lier"? Hvor mye av Lierdalens natur er bevart inngrepsfri?

Børresen 100 år

En fremsynt drammenser, store skogarealer, brukbar energitilgang, gode transportmuligheter og nok arbeidskraft. Ja, det var nøkkelen bak suksessbedriften A/S Børresen. For det er ikke alle Lier-bedrifter som kan feire 100-årsjubileum.

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Lier får 8,1 mill kroner i 2007!

Lier kommune har fått økning på over 40 millioner kroner i overføringene fra staten etter at Åslaug Haga tok over kommunaldep. Dette er midler vi har benyttet (...)

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Halvannen milliard fra liungene

Skatteoppgjøret viser 1 480 064 018 kroner til felleskassa

Pengedryss til Lier-skolene

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) gir 1,8 millioner kroner til åtte skoler i Lier og Kongsberg

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---

Topplasseringer i Sverige

Under et sekstimers lagkonkurranse tok Tor-Erik Wam, Jørn Huseby og Bendik O. Johnsgård på Meren ATC s førstelag en tredjeplass, mens andrelaget ble nr 5.

Et løfte for bredde og topp

Lier kommune gir grønt lys for kunstgressbane på Stoppen

Bærbare PC-er til alle

Alle elevene i de videregående skolene i Buskerud får egne bærbare PC-er

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

- Håper at noen hører meg og svarer

Liernetts unge skribent Ane Borghild Herber forteller om sin far, radioamatøren Robert. Fra Asdøltjern er han og sønnen Koenraad i kontakt med likesinnende fra hele verden.

Oppgradering av Hegg skole?

Pressemelding: - Regjeringen overfører mer enn 19 millioner kroner til Lier

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

Ukas petit - Mysteriet Hamsun av Thorvald Lerberg

Løste han selv gåten i Drammen?

Østlandspåske

Er du blant det store flertallet som feirer påsken hjemme?

Paraglider landet i tre

Nødetatene rykket ut til det som kunne se ut som en alvorlig paragliderulykke ved Eggekollen søndag.

God skihelg!

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby løyper både i området ved Eiksetra og fra Kanada (bildet) --

Krever teltene fjernet

Norsk Folkehjelp legger press på den nye arbeids- og inkluderingsministeren, Dag Terje Andersen ---

Drømmen

Niendeklassingene ved Lierbyen skole imponerte medelever, foreldre og sambygdinger

Ulla Nævestad og Lier Høyre på ”autopilot”?

Erik Hære tar opp utbyggingen på Høvik/Stoppen (på bildet) i dette leserinnlegget

Lite penger til bøker neste skoleår?

Lite penger til bøker neste skoleår, fordi skolene må spare 1,2 millioner kroner.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Ikke lenger noe hurra

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad vil ikke bruke forkjøpsretten og kjøpe sykehustomta på Gullaug.

Lierbedrift fikk millionoppdrag i Agder

Consolvo fra Lier skal montere en gang/sykkelbane på Tromøybrua i Arendal. Kontrakten er verd 19 millioner kroner, melder Våre Veger.

Bondevik regjeringen og FrP raserer statsansattes rettighete

9. juni endret stortingetsflertallet med Høyre og Frp i spissen, loven som regulerer statsansattes ansettelsesforhold. En av endringene gjør det lettere for arbeidsgiver å ansette hvem han vil uten at de ansatte får annet enn uttalelsesrett.

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Bli ferdig med kaffen!

Selv om det lett snødrev på morgenen, er det bare å avlsutte frokosten og komme seg ut i Liers fantastiske løypenett

Fant drivhus med cannabis

Politiet vil gjerne ha kontakt med den eller de som driver dyrking av cannabis i skogen. (Illustrasjonsfoto)

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Kunstgressbane til 5,7 millioner?

Blir rådmannens forslag om en kunstgressbane på grusbanen på Stoppen vedtatt, vil det skape ny giv for fotballen i Ytre Lier

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Krøderbanen og nogo attåt

Øyvind Melgaard (tv) og toradergruppa fra Lier har bidratt til fin stemning på veteranbanen i sommer.

Snøgøy i vinterferien!

Bli med Barnas Turlag i Drammens og Oplands Turistforening på skimoro i vinterferien!

Grønne Lier – floskel eller sannhet?

Anita Drevdal og Ninnie Bjørnland fra SV kommer med dette innlegget

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Regjeringen redder Lier-flertallet ut av uføret

Regjeringen har lagt frem et opplegg for å sikre økt kvalitet på vedlikehold og nybygg av skoler og svømmehaller. Rentekostnadene for en del av investeringene v (...)

Jordbærkonge, hekser og troll i Sylling

For fjerde gang var det eventyrstund da Jordbæreventyret inntok bygda øverst i Lier.

O-generalen fornøyd

Arne Ask i Lierbygda O-lag kan smile etter åpningen av Lier-trimmen

Lykkepotten til Lier

Full uttelling for Lier-kvinnen som vant 13,7 millioner i Viking Lotto onsdag kveld

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Friluftsliv hele året

Dambråtan barnehage har vært kreativ for å skaffe flere barnehageplasser. Løsningen ble opprettelse av en gruppe som praktiserer friluftsliv hele dagen og hele året som her på en fin vinterdag.

Energieffektivisering er fremtiden

Lier kommune sparer gjennom et systematisk enøk-arbeid rundt en million kroner årlig, og trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse

Ukens petit er skrevet av

Sverre Granli, Sylling, 57 år, lektor

Inn i Trollskogen

Konkurranser, fysiske utfordringer og ikke minst den sitrende spenningen i møte med trollene i skogen ned mot Svangstrand --

Over 841 000 kroner fra liungene

Liungenes bidrag nærmer seg 39 kroner per innbygger i Innsamlingsaksjonen, og Veslefrikk barnehage markerte FN-dagen med å selge sveler og kaffe til inntekt for aksjonen.

Fare for flom

Store nedbørsmengder i dag har ført til høy vannstand i Lierelva

Mer til gamle og syke

Lier Fremskrittsparti vil spesielt styrke tjenestene ved sykehjemmene, men ønsker også mer kommunal støtte til planlagte idrettsanlegg --

Over 16 000 kroner til Zambia

Liungens Jenter 12 har samlet inn over 16 000 kroner til Fotballens barneby

Orrhanaleik i vestmarka.

Da jeg ble invitert på Orrhanaleik var jeg ikke vanskelig å be. Dette må være skogens opera, og min første tur ble en opplevelse over forventet. Ikke mindre en 10 orrhanaer holdt ei imponerende forestilling fra klokka 5 i morges.

Fremtiden for Dyno-tomta på Gullaug

Det er helt naturlig og svært viktig å bevare den stille oasen som tomta lenge har vært og bør være for omgivelsene, skriver Tone E. Svendsen (Ap) i sitt innlegg.

Fine skiforhold lokalt i påsken

- Anders Haverstad har kjørt på snø i Dritabakkane, og det er fin-fine skiforhold, sier Truls Hafslund på Eiksetra optimistisk til Liernett , og han byr på tradisjonell frokost med egg, bacon og kaffe på Skimten 1. påskedag.

Post memorio

Ukens petitskribent er Truls Hallingstad, Nordal

En slags julefortelling (1/4)

Svein Trogstad har sendt oss denne julefortellingen, hvor vi møter gutten, Dollar Ola og Trigger, den hvite bikkja. Historien kommer i fire deler, en hver dag frem til jul.

Rådmannens hestekur

Skolen får spare så det svir.

31 kroner fra hver liung

Erlend Caspersen, Joakim Kruse Nilsen og Sondre Christoffersen fra Sylling skole var blant de mange skolevene som bidro til at Lier var "best" i drammensregionen under årets innsamlingsaksjon.

Aktiv sommer på Solberg

For tredje året på rad inviterer Siri Kitt Nævestad og Ingeborg Swang Sylling til leiruke for barn på gården, og Ola og Marthe med dyrene gleder seg --

Nær 3000 i streik

Men ingen i offentlig sektor i Buskerud er foreløbig tatt ut ---

Vakkert i skogen

Ingeborg Soot utgjorde for kor og orgel da menighetene i Sjåstad og Sylling i dag trosset regnbygene og holdt gudstjeneste i Maidalen.

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Skarpt føre og vind

Det er muligheter for en bra skitur både fra Gjellebekk innover Kjekstadmarka (på bildet) og fra Eggevollen og Kanada i dag

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Inngikk avtale om ny sykehjemstomt

Alt tyder på at Liers nye sykehjem blir liggende fint til på en del av eiendommen til Lier sykehus etter at det i dag ble presentert en intensjonsavtale mellom Vestre Viken HF og Lier kommune.

Den ultimate Finnemarka-turen

Etter først å ha grublet på det i noen år, skulle jeg denne uka forsøke å krysse Finnemarka fra nord til sør alene

Plass til langt flere --

- Vi registrerer at det er for få som kun går Th Haugmarsjen, mener liungen Per Hægstad i Turistforeningen.

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

36 kroner fra hver liung til Flyktninghjelpen

Bøssebærerne for årets TV-aksjon har vendt hjem og resultatet for årets innsamling er klar.

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Utsikt mot Drammen

Neste kulturminnepost er plassert ved masten på Lurtopp som ligger på Gjevlekollen-massivet.

Med kabler, pizza og Cola

- Det er nettopp dette som er noe av sjarmen med å være på et LAN, forteller arex der han sitter ved maskinparken sin på LierLAN

- Kolberg må holde det han lovte

Innlegg fra Espen Sagvolden, talsperson for naboforeningen på Lierskogen, om Lier statlige mottak.

Hvem mottar drømmestipendet i Buskerud?

5. juni vil 100 barn og unge få hver sin sjekk på 10.000 kroner. Noen av disse talentene vil være fra Buskerud.

Et stramt budsjett

- Hva betyr årets statsbudsjett for Lier? Liernett har bedt kommunalsjef Einar Heitmann og rådmann Hans-Petter Christensen om en kommentar.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

4.9 millioner til Lier

Lierhallen er vinneren, da midlene fra regjeringens tiltakpakke ble fordelt

Glade for lite snø

Etter å ha overskredet budsjettet for brøyting i fjor, sparer Lier kommune store beløp på en snøfattig vinter i år

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

En milliard i skatt

10 542 liunger får tilbake, mens 2 075 må betale restskatt. Totalt betalte vi en snau milliard i skatt i fjor.

Jeg - -en kommunestyrekandidat!

Jeg har rotet meg inn i politikken! Står for første gang til valg - skummelt? Nei, bare veldig morsomt og utfordrende. Så blir man hakket på, da. Av trauste (...)

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

Skattejakt i Lier

Over 4 millioner kroner bortgjemt i Liers dype skoger

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.