Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 039471d24a0a65f1f5c74a62a762a0dc

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Alfheim i 2011

Når Alfheim ikke ble revet i forbindelse med den svært omfattende nybyggingen rundt, var det fordi det man ønsket å ta vare på litt av det gamle i Lierbyen. Hvordan det gikk, fremgår av bildet fra 2011.

Da huset var nytt fikk eieren, lensmann Kittil O. Skogen, snart laget postkort av huset og omgivelsene. De første tiårene 1900-tallet var det ikke uvanlig å bestille postkort som viste egen eiendom. Kortene ble blant annet brukt til fødselsdagshilsener til venner og kjente. Det eldste bildet er et slikt postkort, og postverkets stempel avtegner seg som halvsirkler øverst til venstre.

Alfheims historie
Truls Hallingstad, som står bak tekstene i Lierkalenderen og har gjort det gjennom et kvart århundre, skrev i kalenderen for 2005:

Alfheim var lensmannens residens i Lierbyen. Villaen i to etasjer av laftet plank, i sveitserstil med bratte, skifertekte tak, sto ferdig i 1908 på en ca. 8 mål stor tomt. Byggherre var Kittil O. Skogen, inkassator. Han drev da egen inkasso- og auksjonsforretning.

Skogen var født i Helgen sogn i Lunde, Telemark. Faren, Ole Skogen, kom til Lier med familien først på 1880-tallet. Han ble Liers første ”pol’ti på Stranna”, en politi- eller ordensbetjent, ansatt og lønnet av kommunen, blant annet for å påse at unger kom i hus til leggetid, og for å rydde opp ved slagsmål eller husbråk.

Bonusbilde: Bryllup på Alfheim

Bildet er fra 1922 og dukket opp igjen i Lierkalenderen 83 år etter. Det viser vertskap og gjester da lensmann Kittil Skogen og fru Anna holdt bryllup for datteren Aslaug, som giftet seg med Bård Stenersen. I kalenderen finnes det dessuten en nærmest komplett liste over alle som er med på bildet.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode