Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e301be04ba438574a69bcca5bd918c60

Ny leder i Lier Historielag

Lier Historielag er med sine rundt 600 medlemmer blant Liers største og mest aktive lag og foreninger. På lagets årsmøte i går ble Thor Sørli fra Sylling valgt til ny leder etter Berit Furøy, som ønsket avløsning etter fire år i vervet.

Årsmøtet godkjente årsberetning og regnskap før valgene fant sted.

Den nye lederen, Thor Sørli, har lenge vært aktiv i mange roller både for Lier Historielag og Lier Bygdetun, blant annet som styremedlem i historielaget.

Historielagets styre- og varamedlemmer stilte opp til fotografering på møtet. Fra venstre: Knut Enger, Osmund Gilje, Berit Furøy (tidligere leder, nå varamedlem),Thor Sørli (ny leder), Ingebjørg Dahle, Truls Hallingstad og Helge Nybakken. Aasmund Lyhus, som også er styremedlem, var ikke tilstede.

Drammens byjubileum i 2011

Etter årsmøtesakene kåserte bibliotekar Liv Evju om byjubileet i Drammen i 1911. Det interessante kåseri var ledsaget av en rekke mindre kjente og overraskende gode bilder fra den omfattende jubileumsfeiringen for hundre år siden.

Bygdetunet

Lier Bygdetuns formann, Truls Hallingstad, orienterte om virksomheten på bygdetunet, som i fjor feiret jubileum ettersom det er gått ti år siden åpningen i august 2000. Også i året som gikk er det nedlagt en betydelig innsats både av frivillige og andre for å ta vare på viktige deler av Liers historie.

Historielagets fotokonkurranse

Helge Nybakken, som er formann i historielagets fotojury, presenterte vinnerbildene i historielagets fotokonkurranse. Juryen ser gjerne at konkurransedeltagerne  legger enda større vekt på at det ønskes tidstypiske bilder av mennesker og aktiviteter i hverdag og fest og understreker at det legges mer vekt på historisk interesse enn det fototekniske.

Her er vinnerbildet og bildene fra de etterfølgende fire plassene:

1. Tidens tann, avstengt avdeling E, Lier Sykehus.  Fotograf Sigrid Aalandslid 


2. Lier Veikro, et Isslott.    Fotograf Susan Bolstad

3. Skotske høylandsfe, Renskaug gård   Fotograf Susan Bolstad


4. Tuverud, Lier stasjon     Fotograf Sigrid Aalandslid


5. Slokningsøvelse, Lier sykehus   Fotograf Sigrid Aalandslid

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode