Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f5f65bccfb502dd32886fee52094415c

Finnemarka trakk fullt hus

Når temaene har tilknytning til Lier, strømmer folk til historielagets møter.

Det er ikke lett å få folk til å gå på møter når fine vårkvelder, hagearbeid og mye annet konkurrerer om oppmerksomheten, men torsdag var det fullt hus på Haugestad da historielagsleder Berit Furøy introduserte foredragsholderen, Ola Hobbelstad. Han fortalte om innvandringen til Finnemarka for mer enn 350 år siden og om livet der til langt inn i vår tid.

Finnenes innvandring i det naturskjønne området rundt Glitre begynte allerede i første halvdel av 1600-tallet. Hobbelstad, som selv har tilbrakt mange og lange arbeidsdager i Finnemarka, tok tilhørerne med på finnenes vandring fra uår og ufrihet i Øst-Finland, via de store svenske skogene, grensetraktene sørøst i Hedmark og helt frem til nye og tryggere boplasser vest for Lierdalen.

Fra de aller enkleste forhold med skogrydding og svedjebruk utviklet det seg et lite samfunn som først etter lang tid ble integrert i og akseptert av folk i de omkringliggende dalførene.

I dag er Finnemarka et yndet friluftsområde og samtidig gjenstand for omfattende skogsdrift. Minnene lever, men ikke evig, og det er derfor prisverdig at historielaget medvirker til at en både spesiell og interessant del av lokalhistorien blir frisket opp og gjort kjent for enda flere.

I ingressen ser du Ola Hobbelstad som tok en engasjert forsamling med til Finnemarka.

 Historielagets møte om Finnemarka trakk fullt hus på Haugestad.


Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode