Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8ee8899f656c4163fce294e1b13ea049

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Torsdag denne uken hadde Lierdagskomiteen innkalt utstillere og andre interesserte til orienteringsmøte på Haugestad: Husk informasjonsmøtet på Haugestad, kl. 18.00 på torsdag! Vi har en stor nyhet.

Nyheten kom ikke, eller kanskje den ikke var så stor at den ble lagt merke til. Kanskje skulle nyheten vært at Hellbillies skal avslutte Lierdagene, men akkurat den nyheten var sluppet ut i god tid før møtet. Eller kanskje nyheten var at lokale sponsorer har hostet inn til sammen 360.000 kroner, som i sin tur har gjort det mulig å hyre inn orkestre fra andre steder enn Lier.

Lierdagskomiteens leder Hege Tollefsen og "Lierdagsgeneral" Gunn Kjæraas i aksjon på Haugestad i går.

Sauestuntet
Komiteen forsvarte det ikke helt vellykte stuntet med rosa sauer. Ettersom folk flest allerede kjenner til hva Lierdagene er, og komiteen burde ha satset på å få frem det som er den vesentligste forskjellen fra tidligere Lierdager, og som komiteen fokuserte på i sin aller første og trolig lite leste nettmelding i november i fjor: Lierdagene 2011 blir siste helgen i mai!

Selv mente visst mange i komiteen at sauestuntet var en suksess, og noe annet var heller ikke å vente. Ideen kommer visstnok fra et byrå som en i komiteen er sterkt involvert i og som skal ha fått oppdraget – som det forekommer når Lier kommune har vært på handletur – etter forenklet håndtering av normale anbudsrutiner.

Komitémedlemmene hadde utstyrt seg med overdimensjonerte klistrelapper med rosa sauer. De mange møtedeltagerne fikk også hver sin, men svært få følte for å klistre den på brystet.

Etter møtet gikk praten livlig om årets Lierdager, som raskt nærmer seg

 
Bodplasseringen
De fremmøtte fikk oversikt over hvilke områder de var tildelt til bodene sine, og det lot til å være alminnelig tilfredshet med fordelingen. Oversikten viste dessuten blant annet hvilken plassering utstillerne ønsket:
- Ønsker plass ved siden av Røde Kors, ikke sammen med andre politiske partier. (Uavhengige Folkevalgte)
- Vi tenner bål på bålpanne, behov for noe avstand til naboer, så de ikke blir forgiftet. (Lidir Vikinglaug)
- Der vi pleier rett utenfor begravelsesbyrået. (Italiensk Bakeri AS)

Miljøsiden
Miljøhensyn vil bli prioritert ved årets Lierdager (se også: http://www.liernett.no/5374-lierdagene-fire-uker-igjen) og vil veie tungt ved vurdering av beste bod. Miljøoppgavene, som i hovedsak besto av rydding i og rundt egne boder og med påfølgende kildesortering, er først og fremst opp til utstillerne. Det er en god idé og vesentlig bedre enn da en tidligere lierdagskomité fikk beskjed om å gå morgentur i Lierbyen og plukke søppel.

Så er det bare å glede seg til årets Lierdager, som altså strekker seg fra fredag 27. til langt på dag søndag 29. mai.

Les mer om Lierdagene på www.lierdagene.no

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode